Ќе бидат добри, без гајле. Прво за почеток направи една помала доза, ќе видиш како испаднале и ако не ти се допаѓаат ќе го смениш тертипот за втората тура.
Ииии еве ги и реков да ги сликам пред да се изедат но дека ние јадеме црн леб такви и ги направив , ставив црн пипер , оригано , мноооогу малку зејтин , сол но само се осекаа солта и црниот пипер ,како и да е убави се ко за првпат
Јас вчера правев со црн леб од Жито Лукс, ставив: маслинов зејтин, хималајска сол, оригано, куркума и ѓумбир во прав. Превкусни беа!
Ги ставаш во тава (јас ги ставам на хартија за печење попрскана со маслинов зејтин), во рерна, на 200 степени отприлика 15 минути.
КУБЕТИ: Два или три суви лебови се сечат на коцки и се редат во тепсија(караванче). Се сецка на парчиња зеленчук,сирење и маслинки и се реди врз парчињата леб, се тура буковка или вегета по желба. Потоа се полева масло и се става во рерна да се печи се додека не поцрвенат. за да бидат помеки се матка две јајца со јогурт од како ке се испечат, и се врајкаат пак во рерна неколку минути.