Маска, пилинг било што за Мрсна Т зона, проширени пори на лицето, акни и црнки? Сум пробувала и црни маски, и пилинзи и полесни креми и пудри менував па не ставав. Џабе се.Без причина ми свети носот и да не сум ставила ништо на лицето, на челото горе ми искачаат големи бубулици а немам таков проблем обично.Црнки имам колку сакаш, и порите ми се мноогу широки.
почнав да си правам се' сама. Од прашак за перење бели до анти ејџ креми, серуми, млеко за туширање, природен спреј против непријатни миризби под пазуви кој нема шанси да придонесе до малигни заболувања. Млеко за миење лице со мед и многу други раб. Се' започна со идејата да користам здрави препарати. Да, ме чини за почеток повеќе но барем знам што користам
Здраво @Biodevojka, Сакам да направам домашен крем за лице од: алое вера гел, шеа путер, кокосово масло и мелем (евентуално и некое есенцијално масло). Моето прашање е дали сите овие состојки се компатибилни? Инаку, имам сува кожа и брчки околу очите. Поздрав и благодарам!
Драга зависи од тоа што сакаш да го направиш...дали сакаш маслен балсам, колд крем итн... За маслен балсам оди само со масла и пчелин восокк, или со масла и шеа путер. кај колд крем може да додадеш и алое ама процентот на водена состојка треба да боде некаде околу 20%. Кај мене на блог има рецепти за колд крем и за маслени балсами. Еве ти еден за колд крем. https://biodevojka.blogspot.com/2016/04/old-cream.html Исто така во мојата книга “Природно убави со Биодевојка“ ќе најдеш многу интересни рецепти.
За жал кај нас многу тешко за таа грамажа, евентуално ако не ги нарачаш од надвор како што правам јас. Понекогаш се наоѓаат кај оние кои продаваат теглички за бомбони за свадби (во специјализирани продавници) ама ги нема секогаш а и зависи од грамажата која ти е потребна.