Здраво Сакам да земам тоалет за мачка, па да ми кажете каков да одберам.. Отворен или затворен тип.. Моментално имам мало пластично и таму оде, но цел простор е со песок..
Затворен земи си, помалце песок ќе има наоколу. Е сега во шепите им се заглавува песок и при излегување ќе разнесува песок секако, ама можеш од тие чергичките со дупки да земеш, што заробуваат песок.
Zdravo so sto gi cistete vlaknata od mace (mebel, alista, tepih). Inace macorot go ceslam na sekoi 2 do 3 dena no mnogu mu pagjaat sega vo zima preterano. Osven so roler i lepak so drugo nemam probano
Од алишта со ролер само. А за теписи и гарнитура имам четка со густи меки влакна. Отприлика вака изгледа, има две страни и ја користам само таа со густи меки влакна. Од Фауна мислам дека ја купив, не се сеќавам на цената ама ги има секаде и не се нешто скапи.
Може да ми пратеш слика кој точно да го земам. Гледам по нет има некој со филтер, па незнам кој да го земам..
повторно јас замарам, но се надевам брзо ќе се научиме со мачето. Имам проблем со него, цело време ми рипа врз зебра завесите. постојано го карам, но џабе.. има гребулки, играчки, но повторно си рипа врз зебрите. Со сива алуминиумска фолија не функционира, ја кине.. што да превземам Друго мачето има некој мирис, неколку пати го бањав, но веднаш по бањањето мирисот е поинтензивен.. Пробав со марамици за животни, исто..
Го однесе мачето на ветеринар?Дали му даде за глисти апче? Незнам какви очекувања имаш од маче ама тоа ќе си се качува сегде,не само по зебрата.Колку што знам јас мачка џабе караш едноставно си прават шшто сакаат,не функционираат како кучињата.
Може да ти помогне спреј против гребење на мебел, за да не ти ги гребе завесите Ги имаш во пет шоповите имаш упатство колку треба да се прска
Здраво, да ми каже некој колку често треба да се примаат таблетки за внатрешни паразити и ампули за надворешни?
Таблети за прочистување од внатрешни паразити еднаш на три месеци (ако мачката ја чуваш исклучиво дома). За надворешни паразити ампулите беа мислам на секои 40 дена отприлика. Најдобро е да си земеш Адвокат ампула за мачки и ќе ти биде заштитено мачето и од надворешни и од внатрешни паразити, две муви со еден удар. Во тој случај кога е со двојно дејство, еднаш месечно ја ставаш ампулата.
Каде ги има Адвокат? Во петшопот што ми е во близина немаше, имаше само ампула и таблетка посебно од некои брендови што не ми звучеа познато
Луѓе помагајте. Како да ја смирам мачката за да ја ошишам со машинка? Можам ли некој седатив да дадам и каков?