Мачето ми фати првут... Може ли да ми препорачате шампот од кој што сте задоволни за бањање на маче? Го имаме користено тој на Трикси, но слушнав многу негативни коментари дека не биле добри како бренд. Ви благодарам.
Macoro sedeshe vo veterinarno 4 dena skoro, go kastriraa i na vrato imase infekcija, fo sredija samo so go donesov doma, odma za nadvor, urla. A tamy skisnat pa i miren beshe premnogu.
Здраво, имам проблем, имам мачка од две години која роди и ја стерелизиравме, е сега едното ( женското ) од мачињата го задржавме и растеше со својата мајка. Сега ќерката е бремена и ќе има мали, а мачката ( мајката нејзина ) е многу лута, ржи, ја напаѓа, дури пробува да избега од дома, не и дава да јаде, и се крие низ дома цело време. Ве молам помош не знам што да направам навистина
Сакам да земам да чувам мачор ама до мене имаат многу мачки, како да го заштитам од другите мачки, предходниот мачор ми избега бидејќи го закачаа, не би сакала исто и со овој мачор да биде...
Дали знаете некои хотели за мачки во Скопје или било кој друг град во северо-источна Македонија? Што правите вие со мачката кога сакате да идете на одмор и слично?
Доаѓаат моите кај нас дома и менуваат песок вода храна доставаат.Ама некогаш се случува да не можат секој ден да доаѓаат.
Мене ми е преголема обврска да ја оставам некому да ја варди и да треба да доаѓа секој ден, па ја носам мачката во пансион. Во Скопје ова. Низ другите градови не знам дали има вакви места. Задоволна сум како ја чуваат таму, им посветуваат внимание и секое маче има play time во текот на денот. Малку отпосле ми е тешко да ја одвикнам од некои глупости што ги попримила таму од слушање и гледање други мачки ама сепак ми е далеку подобра опција од сè друго.
Дали може и мене да ми пратиш? Исто така дали во кафези ги чуваат? Некако многу нехумано ми делува тоа..
До кај 4 дена ја оставам сама. Над 4 дена има еден пансион во Илинден за 350 ноќевање, ја имам таму оставено. ПетКер Хотел чинам се викаше.
Ги ротираат, не се по цели денови во кафез. Џери се вика пансионот кај што ја носам мојава мачка, можам во порака да ти пишам контакт ако сакаш па прашај ги нив директно. Само ти ќе треба да ми пишеш порака зашто заклучена ти е опцијата тебе.
Кога не сте дома, не ви прават беља по дома, да гребат, кинат мебел? Одамна сакам маче или мало куче за дома ама од ова се плашам најмногу. Со зајакот што го имам на почеток мал ама се дома ни уништи, сега е веќе голем ама моравме посебна соба за него затоа што лом прави. Поради ова не се нафакам за уште едно животинче а многу се мили.
Прават бељи и мачиња и кучиња ако неможеш со тој дел да се помириш дека ќе уништуваат не земај само ќе се нервираш.
Дали некој знае во кој пет шоп има sams field китен? свртев едно 5-6 пет шопа од тафталиџе до ѓорче неѓаше никаде или кажете ми некој друг добар бренд? вчера му купив брит кер од пет шопот што ми е најблиску ама денеска има ко проливче и не знам дали е од промена на храната и дали може да е од апче за прочистување што му го дадов пред 3 дена дека треба да идеме на вакцина во понеделник?
Мачката ми се породи ама нешто не е океј. Раната од породувањето не и е зараснета и како да има малку гној а таа постојано лежи. Во понеделник одиме на ветеринар ама се плашам да не е касно? Да додадам дека не сум сигурна дали таа или другата мачка затоа што двете се породија и цело време се една до друга изедоа 3 мачиња кои беа болни...