Менува заби, го чешкаат сега и гризат обично. Не го играјте со раце нека не се учи на таква игра. Купи му некое играче топче кое би мозел да го гризе, можеш и од оние глодалки за бебиња кои се мрзнат и ладат непца, ги има во секоја аптека.
Zdravo dechki. Imam machence skoro edna godina go chuvam. Momentalno mi ima zakacheno virus i prima antibiotik. Dali imate iskustvo so toa kako podnesuaa antibiotici? Cela e omalaksana i samo saka da spie. Tri dena nishto nejke da jade..☹️☹️☹️
Dva tri puta na den ako pivne voda i toa e sve. Bevmo na vet vtor den deneska i stae posilen antibiotik ,amoksilav mislim. On vika da pochne samo da jade i ke e dobro .Mnogu bil losh virusot sho e sea momentalno za niv.. Ama ja se plashim koj ja gledam deka samo spie…
Можеш да пробаш да нудиш некоја течна храна што обично ја сака. По малку на повеќе интервали, можеби ќе се накани некако да касне нешто. Се надевам ќе оздрави поскоро мачето.
Ми дојде мачево, женско, и сакам да ја задржам. Според сликава колку месеци е? И кога да ја однесам да ја стерилизираат, колку стара треба да е? И дали се уште има бесплатно стерилизирање на мачки некаде или предлог за каде е најисплатливо?
Дали ви се случило маче да ви пребира со храната? Да шета по контејнери и бега, буквално да се однесува како бездомно животно? И како до одвикнување?
Дали постои ампула за мачки за глисти? Брат ми ја однел мачката на вет и му рекле дека ставиле ампула за све : болви, крлежи и глисти… не ми иде логикава, на крзно/кожа да става за глисти што се во цревата… не знам дали он не сватил добро, дали нешто го прелажале или постои нешто ново…?