Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Домашно милениче - мачка

Дискусија во 'Дом' започната од Arriety, 22 март 2012.

1. Mimmmiii

Mimmmiii Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2018
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2

2. Minieee

Minieee Активен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2022
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    6
    Здраво. Мачето има околу 5 месеци и пред една недела имаше пролапс на ректум (цревото беше излезено надвор од анусот) бевме на ветеринар го вратија назад и сошија. Прашав со што да го хранам ( дотогаш го хранев со сува храна за мачки и цело време имаше чиста вода), ветеринарот ми рече само со храна за мачиња продоживме и со сува храна натопена со вода и течна храна но еве веќе недела сеуште има проблем со какање. Дали некој има искуство да ми посочи што треба да направам понатаму околу храна и варење на истата некое испитување или било што би ја подобрило неговата состојба? Не сум многу задоволна од страна на ветеринарот. За една недела треба да одиме за вадење на конците.

3. lia22

lia22 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    1.330
    Допаѓања:
    2.682
    Kastracija se pravi kaj macori, kaj macki sterilizacija.
    Ima dobri veterinari vo Sk.

4. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.036
    Допаѓања:
    2.512
    Дали не смее мачките да имаат ремен околу вратот дека може да се задават со тоа несакајќи?

5. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    2.343
    Ако е домашна мачка не би требало да има проблем. За оние што се често надвор има посебни што лесно се отстрануваат ако се закачат некаде, побарај такви. Делот што се закопчува е како круг и на повлекување лесно се откопчува.