Седиште не сум го однела на ветеринар да бидам искрена мачките имаат исцелителна лековита моќ па, со самото тоа што минува со јазикот по оболеното место со плунката може само од себе да се регенерира оштетената кожа. А и не сакам ветеринарот да и вбризгува вештачки материи. Не знам што да очекувам. Страв ми е...не сум до толку проста... Гледам денес е подобро е мачето.
Што читаш? Не знам од аптеката можеби нешто ќе побарам некој спреј за рани. Ама не верувам. Лековите од природата се најдобро нешто. Кај ветеринарот поверојатно е легален исход. Ти не ли знаеш за тоа? Го премачкуваме со мелем од восок и невен. Плус тоа сега се стоплува а, мачките сакаат топло ќе му прија. А, не се дава да се фаќа. Не сака да го чепкаат и залачкаат. Што му дадеш ќе јаде пивне вода и си игра цел ден, лови итн. Да се постопли ќе го правам меленото кога ќе се расцвета невенот затоа што потребен е цвет од невен.
Едно е документарци, а друго е научно докажано. Јас искрено не верувам во ова. Сепак, пак би ти било најдобра опција ветеринар.
Ама, претходно си пишала дека не поминува. Не чекај веќе, утре носи ја на ветеринар. Ти дур се мислиш, може да умре. Не дај Боже, ама не оставај така.
Девојче, не експериментирај. Однеси го мачето на ветеринар. Постојаното лижење на раната всушност ја влошува самата рана, а може и да се инфицира, па затоа, очигледно и не заздравува. И јас сум повеќе за “Eastern medicine” и холистички пристап, ама понекогаш ветеринарен преглед е задолжителен.
Не е баш така. Мачките се посебна приказна во однос на криење на болести, толку се вешти што во тоа што мислиш ништо не им е и одеднаш ќе клапне, за неколку часа и тоа, после нема спас па излегува на крајот го боцкале на вет со недели и не го спасиле. Јас би го носела на вет, може да е паразит, може да е бактериска инфекција. Да силни се, ама како што реков, до последен момент, после веќе нема назад.
Закажав кастрација за следната недела. Во меѓувреме од кој спреј за одвикнување сте задоволни да испрскам на местава што веќе ги атакиравме за да спречам повторување?
Здраво, имам мачор што најверојатно го удрило кола, криви, паѓа, мјаука, ја влече ногата, можеби има и скршено нешто, сакав да го однесам на ветеринар немав кола дур чекав да дојде татко ми (за 30мин) мачорот некаде се сокрил или качил. Го барам до храна, го викам, го нема. Дали може да умре така?