Мојот мачор пошто има проблем со забите и не може да џвака храна убаво, на терапија е последнава година. На почетокот малку дивееше за апчињата ама по се изгледа си се помири со судбината и ќе истрпи се само да може да јаде. Извежбана ни е техниката веќе. Го фаќам за врат и со слободната рака кај што ми се апчињата, му ја отварам устата и му ги фрлам подлабоко што можам накај грло за одма да ги голтне, инаку ги плука. И срцка тој, се навикна одма голта за 2 секунди @123a123 Излажи го со храна на почетокот и во сред јадење дај му терапија и ќе продолжи со јадење. На почетокот за да нема трауми, го хранев со многу убава храна после апчињата за да мисли дека мора да пие терапија па да добива гозба
успеав на почеток имав проблем, но сега знае дека со терапија е подобар и ќе го ставам медото на шприц лекот ќе ставам во шприц со млеко и овој пат тoa функционира
Фати му ја главата малку на назад палецот и средниот прст на образите потстисни го малце ќе отвори уста стави му го апчето подлабоко, затвори му ја устата и не ја отварај додека не голте, побрз начин и полесен нема, само ако е агресивно мачето може ќе си добиеш некоја гребаница.
Здраво, моето маче од пред скоро, кога оди во тоалет нагазнува на изметот и го вади надвор и валка. Како да го решам тоа?
tesko da mozes da go resis,okolu wc-to namesti nekoja podloga inaku i moeto pravi taka go cuvam skoro 5 god
Но, не го правеше тоа од скоро е и не секогаш. Дали е можно проблемот да е до песокот? Или можеби нешто храната?
da, od pred 2-3 nedeli mu kupiv nova suva hrana na brit, dali moze od toa da e? Pred 30 dena go nosev na veterinar, mu dadoa apce za glisti
можно е промена на исхрана па да доведува до потечен измет,или промена на песок. Мачките ретко бегаат од зоната на кои се чувствуваат сигурно,врати и ги старите работи па ќе видиш
Дали има некој маче што има астма? Како се справувате,кои лекови пие и како правилно се третира. Имам терапија но би сакала да му го подобрам здравјето,секое искуство би ми значило
Site sestricki se vdomija ostana uste kolacevo, mislam deka i toa e zensko. Ako nekoj saka da si go vdomi, se naoga vo Ohrid no bi se potrudile za prevoz i do drug grad