Luge ajde da mu najdeme dom na lepoticevo,ima okolu mesec i polovina, jade samo. Prednost Ohrid-Struga, no moze da se potrudime za prevoz i vo drug grad.
Мачките фатиле болви , е сега не знам како од надвор влегле и дома забележав . Пишете ми ефикасно средство како да се спасам од нив.
јас ја имам поскапо цела куќа со сретство против болви купено од земјоделска аптека. Буквално од плакари од алишта постели обувки све све
не ми текнува како се викаше. Се раствора со вода и се прска. Прашај во земјоделска знаат они инаку да,има ефект. Дури и мачките ги имаме прскано
Мојата мачка ја боли стомакот, ја видов неколку пати пробува да се олесни ама неможе. Ми се жали мене ама незнам како да и помогнам, да не имал некој искуство вакво со милениче и дали знае како можам и со што да и помогнам ако има начин..?
Ако јаде јогурт, можеш да и дадеш Баланс јогурт да пие. Не знам со каква храна ја храниш, може и даваш повеќе сува храна. Сега за да и се олесни варењето дај и течна храна за мачки. Ако ја чуваш дома, извади ја во двор, самата инстинктивно ќе оди во земја да копа за да се олесни. Моето маче еднаш така имаше проблем, самото ископа голема дупка, не влезе во неа туку застана над неа се рашири со ноџињата како од повисоко застана, се измачи кутрото, ама се олесни. Може делува смешно или глупав советов, ама кажувам тоа што видов. Животните се многу паметни и умеаат и сами да си помогнат.
Да, на сува купечка храна е претежно.. Баш и мене ми текна на јогурт и и дадов, ама и денес ќе и дадам пак. Фала ти!
Дечки вдомив 2 месечно маче, но беше полно со вошки, слабо и пасивно. Ветеринарот ми рече да го направам со неопитроид прав и да го избањам после 30мин. Откако го направив тоа, другиот ден мачето ми умре. Дали е можно да се отруло од правот за вошки?