Ke pocnam od zadutre za sekoj slucaj, ke kupam Hidrociklin mast I Antibiotik nekoe sirupce rastvoreno za bebe. Inace kilazata mu e 5,800 kg. Za kapsulite znam Ali tato so sila ke mu ja butne I kr ja goltne, sepak so sirupce ke probam, a kako mu go davas inace so shpric direktno u usta ili kkao?? A za toa zaso ne mi kazaa za doma,mn normalno ke treba pak da dojdes I pari da ti zeme, jasni mi bese mene. 500 denari plativ za inekcijata I cistenjeto I mi vika ako e loso pak ke go doneses. Mu spomnav za zeleniot sprej da go mackam mi vika A ne ne toj go nema I tolku
Ај оди кај Жарко, во Пет Вет. Се наоѓа над станицата на Диме. Односно, прогуглај Пет Вет или Ветеринарни станици близу мене и побарај во Центар станиците. Накај водњанска му е ветеринарната. Диме нема да ти го препорачам, зашто многу е зафатен и скоро секогаш кога одам јас, други ветеринари ја прегледуваат Беки.
Дечки има еден мачор ми се вртка во двор, значи ни ние ни комшиите го чуваат ама од мало го храниме и ни се мота по двор знам да си се заиграм со него понекогаш... пред извесен период приметив дека под вилицата му се појави како топче т.е гнојно кесе од заб и веројатно му пукнало му помина,пред 2-3 дена исто такво му се појави на образот помеѓу устата и окото и гледам сеа како откорнато ама му тече гнојче и крв со салфетка го избрисав.Му се појавило и на стомакот такво топче само што на стомакот му е доста големо колку оревче.Прашањето ми е што може да му се тие? Што мислите? Немам можност да го однесам на ветеринар и ради финансии и сама сум периодов..
Единствено што можам да те посоветувам е да му го плакнеш со чај од камилица за да не се инфицира и полошо да се направи... Не сум стручна во врска со ова, а ниту искуство сум имала.
Дечки ве молам помагајте!!! Си чував мачка и пред 15дена ми се породи дома 4 мачиња има.И оддеднаш искочи надвор и не се има вратено 2 дена.Знам дека нормално е да искача но таа најмногу саат време се двоеше од нејзините мачиња. Купив од аптека шприцеви и такво специјално млеко но не сакаат воопшто со сила им давам.Незнам дали ќе преживеат има ли некој искуство да сподели??
Тешко дека ќе преживеат, но пробај да ги храниш на секои 2 саати, до нив стави шише со топла вода. А, можеш и да земеш шише, да го наполниш со формулата за млеко за мачки (побарај низ темава, ја имам постирано), ако точно памтам, се разредуваше кравјо млеко со вода, јајце и уште нешто. Ако не најдеш, прогуглај. На шишето исечи му дупки колку што има мачиња и стави мали цуцлички на дупките. Цуцла можеш да најдеш од страната на Сорекс, стигаат за 3 дена максимум.
Имам маче сијамско 5 месеци веќе. Последниве неколку денови ми е чудна. Обично била хиперактивна а сега само лежи. Тоа што ме загрижува е дека многу малце јаде. Вчера цел ден ништо не јадеше ниту храна за мачки ниту пак друго нешто. Да ја носам на ветеринар не сум во можност, но вчера се јавив по тел и ми рече дека и нема потреба да пробам со шприц да му давам чај од камилица кој го плука. Пробав и со јогурт и тоа го плука. Дома ја чувам и понекогаш во двор ја пуштам да се истрча затоа не верувам дека има нешто друго јадено или некој нешто да му има дадено отровно. Ако знае некој нешто да ми препорача, некој совет ве молам. Незнам што да правам ми вене мачево пред очи.
Колку пати на ден треба да се храни мало маче од отприлика 3 месеци? Листав низ форуми и онлајн статии дека наводно четири оброка дневно би му биле доволни, но моето е доста лакомо и бара да јаде многу почесто. Не знам кога и колку му е доста, вреќичка без дно.
So kupecka hrana go hranis? Bidejki obicno na niv pisuva kolku treba da se dava. Tri pati dnevno jas ja ranev mojata do 6 meseci. Ama uste od mala e lakoma, samo bi da jade nesto ama ne i davam inace kje bide bucka sega dva pati dnevno i davam tvrda hrana i cat pat po nesto da lizne koga nie jademe.
Му купувам и јас готова храна и постепено кратам од онаа формулата која ја прочитав некаде низ темите, зашто до пред две недели немаше ниту доволно заби за да се храни со цврста храна. Плус му давам и по нешто готвено, ама поретко. Многу е греотка, си седи до празното чинивче и жално мјаука, мислиш не јадело со денови. Не знам дали сака да ме манипулира.
Мачка колку и да и даваш да јаде, никад нема да престане да ти бара.. Ќе се прејадат, повраќаат и пак бараат да јадат. Колку пати мојон сум мислела дека ќе експлодира а он му замирисало нешто од кујна и се беси по мрежата на вратата да му отворам и да јаде. Само контролирај, припази на мешето колку му се пуни. Да не му се слоши.
@srcence1607, баш затоа и пишав на темава, мислев дека само мојата мачка е таков лакомец. Баш заради тоа што последнава недела се прошири само во мешето - патем многу е сладок со нозе сламчиња и меше како тамбурче , се загрижив да не претерувам. Му нудам почесто, но мала количина, никогаш не повратил. Фала ви многу девојки.
Мачката од братучед ми се омачи пред 3 недели, а јас сакам да земам едно од мачињата, меѓутоа се си мислам дека е рано. Кога е најдобро да се земе маче? ДОма ќе го чувам
Девојки да не знаете некој да продава мало персиско маче? Или ако треба да роди некоја, не ми се брза. Не знам кај да побарам сите што ги видов не се со онаа намуртена фаца, по сплескана што им е