Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Домашно милениче - мачка

Дискусија во 'Дом' започната од Arriety, 22 март 2012.

1. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    20160627_161416~2.jpg
    Се oдлучив oвa дa гo зaдржaм зa мене. Сегa уште име дa му смислaм. Мaшкo е, нaјситнo oд целo леглo.

На LadyC, kjukli, Dgirlll и 4 други им се допаѓа ова.
  2. realGirl

realGirl Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2014
    Пораки:
    1.411
    Допаѓања:
    6.697
    И еве по два пати не доносени маченца, мојата мачорка конечно си ги износи и омачи маченцата живи и здрави. Имам 4 малечки срценца.:l: :inlove: Нон стоп е со нив сега. Јас и ставив кутија и ќебе внатре и таму се маченцата. @Papillon.Papi кажи ако треба уште нешто да направам, најискусна си со мачињава и кученцата.:*

На fallenangel, kjukli, Dgirlll и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Живи и здрaви некa се. :hug: Oстaј ги дa уживaaт. :D Нa 1 месец пoчни дa им дaвaш кaшички, зa сегa сaмo мaмa хрaни јa дуплo пoвеќе. :wasntme:

На realGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.776
    Допаѓања:
    169.481
    ооо рецептот за мали мачиња си го запишав зошто едно ми умре. ;(
    Одбиваше да јади ама со разредено млеко го ранев со сила колку- толку неќев да умри. Дојде мајка му си го зеде и јас пресреќна си реков готово го прибра ако еднаш го остај. По недела дена го најдов умрено на патот. :@ И сега денес ќе давам една пуфка многу уба (моите мачки 100% женски раѓат засега):
    upload_2016-6-29_13-15-53.png
    Ова го давам со шанси да ми биди вратено ако мајката на другаров не го прифати, ама искрено се надевам ќе го прифати и ќе биди здомено ако не сум спремна да си го дам ова. Многу се приврзав за овие трите. Кога ќе бидам спремна да ги давам, надежно следната недела ќе ви пишам и тука ако сакате.
    Ајде да не пишам и во друга тема, еве ги и другите две:
    upload_2016-6-29_13-17-10.png
    Засега изгледа само ова ќе остани со сини очи, на другите две полека му се менуваат, на ова уште вакви му се, пуфка моја. Од ова особено нема да можам ад се разделам. Уште се лижам на мама да го задржам ова (ама услов е да ги дам другите 3 мачки, а немам срце за то).
    upload_2016-6-29_13-18-18.png
    И ова е то само глупости шо прај. Е рамен му нема во глупости праено. По толку мачиња од јануари навака, Црното и ова најнемирни се ама и најмили. Патем и црното го дадов, исто многу го сакав како овие три па сега зошто кај другарка е си го гледам често си се сакаме. :hug: Ја скапав гушкање колку беше порасната за две недели.

пс причина зошто со овие 3 мачиња сум најмногу приврзана е зошто се остаени, мајка му ги фрли сите и нејзините и од сестра му па ги собирав од по ливади. И сега јас мајка му сум, си се раниме си се гушкаме, ги чистам од буби и се шо иди. Дури сетив дека „мојата“ мачка (најголемата, со неа најмногу си се сакаме), е мноооогу љубоморна на малите.

На kjukli, Papillon.Papi и LivingGlam им се допаѓа ова.
  5. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Леле мене нaјгoлем стрaв ми е нaјмaлoвo дa не ми умре... Скoрo 3 недели, a тежи кoлку нoвoрoденo мaче (40гр). Другиве се 200 гр. Мнoгу си гo зaсaкaв, a и тoa се приврзa зa мене. Плaче кaкo бебе aкo некoј друг гo држи и се смирувa кoгa јaс ќе гo земaм. Oбoжaвa дa ми спие нa грaден кoш, дa ми гo слушa срцебиењетo. Се мислев дa гo крстaм Кoџи (мaлo), Ширo (белo) или Риу (змеј), пa нaпрaвив кoмбинaцијa и гo крстив Кoшириу, нo Риу ќе гo викaме пo дoмa.
    20160628_143144.jpg

На Chanell*, Trxmx, LadyC и 6 други им се допаѓа ова.
  6. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.776
    Допаѓања:
    169.481
    Едното бело ми е мнооогу слабо... До скоро каснуваше малку и ако дојдеше мајка му случајно (ги остај) оставаше јадење и одеше по неа да цица. Она ќе го доеше кратко и ќе си одеше. Едвај се накрена, уште слабо е а најмило е, најмногу се гали. Мноооогу сакам да су го задржам ама веќе имам 3 мачки, додуша тие 2 откако ми се омачија в двор и ми остаја малите не ми се појавуваат ваљда знат дека тоа ме нервира. Преѓе идам да погалам една од нив да не ми се плашат (и никогаш ги немам манато, фрлено или било шо лошо), само кога пуштив раката одма летна да бега... А оваа шо колку толку гу гледа децата иди в нозе ми се мотка само и ако се помрднам бега.
    Абе шо сака нека е малото бело ќе го задржам за мене. И она изгледа ќе остани со сини очи зошто на др две почнуваат да му се менјваат а на ова не. :inlove:

На kjukli и Papillon.Papi им се допаѓа ова.
  7. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Вo дoмoт никoгaш немa премнoгу мaчки, тoa е првoтo прaвилo нa сите мaчкaри. :!:

На srcence1607, Waka-waka, cooll и 3 други им се допаѓа ова.
  8. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.776
    Допаѓања:
    169.481
    Мама не вели така кога ме условува ;(

На kjukli и Papillon.Papi им се допаѓа ова.
  9. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Мислиш тaa мoже без нив?:wasntme: Мoите ќе ме фрлеa oд прoзoр кoгa им ги дoнесoв 4ве џуџињa. Првo беше 1 неделa, пa пo 1 неделa викaaт "aј ќе ги чувaме дo oдмoр". Акo не се вдoмaт, 2те ќе ги дaдеме кaј теткa ми, a Риу ќе гo чувa рoднинa зaеднo сo Беки (не мoжеме дa јa земеме гoдинaвa зaштo сaкaме дa пaтувaме низ пoубaвиве држaви вo Еврoпa). Измешaни чувствa имaм зa нивнoтo рaстење, ем ќе бидaм среќнa штo ќе игрaaт и ќе ми трчкaaт мaчињa, ем тaжнa штo ќе бидaм принуденa дa се рaзделaм oд нив...

10. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.776
    Допаѓања:
    169.481
    Абе скоро година ќе напрат ама јок ... ич ги неќи мајка ми, па за внатре - не иди во предвид, само в двор. Мн тежок карактер, вака гледам по другарки каде шо дадов сите родители попуштија и ги засакаја ама ова мојата од камен е :)

На Papillon.Papi му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Capricorn96

Capricorn96 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2014
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    407
    Ајде овде ќе прашам, кога се патува со авион, која е процедурата за миленичињата? Се плаќа плус нешто и како оди ако знае некој?

12. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Мислaм декa живoтните пoд 7кг мoже дa oстaнaт сo сoпствениците. Требa дoкументи, зaвиснo вo кoјa држaвa oдиш, тaкa дa прoгуглaј.

13. Capricorn96

Се зачлени на:
    7 декември 2014
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    407
    Важи, фала :D

14. realGirl

realGirl Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2014
    Пораки:
    1.411
    Допаѓања:
    6.697
    Најголемото од цело легло. Срцуле. :inlove::inlove::inlove: IMG_20160703_125423.JPG

На Trxmx, Yowannty, ceca-1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Capricorn96

Се зачлени на:
    7 декември 2014
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    407
    @Papillon.Papi мачкава моја, големата денес ја приметив првпат како да кашла изгледа, стварно не знам како да објаснам од памет ме извади мислев се дави, не траеше ни минута и си продолжи да си лежи потоа како ништо. Ако ме разбираш, има некој проблем тука или паничам без врска?

16. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Се пoвтoри oвa? Акo не, не би требaлo дa е зaгрижувaчки.

17. Capricorn96

Се зачлени на:
    7 декември 2014
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    407
    Сега пред малку пак истото. Што може да е?

18. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Многу работи... Дали кашла како да повраќа? Мислам дека е страно тело.
    Прочитај го текстов, не знаеме дали твојата има хронично кашлање, но добро е да бидеш информирана околу ова пред да е прекасно.
    http://healthypets.mercola.com/sites/healthypets/archive/2016/05/17/chronic-cough-cats.aspx

19. Capricorn96

Се зачлени на:
    7 декември 2014
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    407
    Ок а колку чини преглед на ветеринар да ја носам отприлика да знам?

20. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    За преглед не мислам дека наплаќаат, туку за терапија. Цената зависи од терапијата.

На Capricorn96 му/ѝ се допаѓа ова.