Имама мачка и се сомневам дека има шуга. Ве молам ако знаете како да го излечам. Очниот капак скоро како да нема влакненца и крвено му е. Ве молам ако некој имал ваква ситуација и ако ја излегувал да ми пише
Обавезно на ветеринар!!! Ако е шуга или некоја друга кожна инфекција може да ти ја пренесе и на тебе. За добро на мачката и ваше добро, однесете ја на вет. тој ќе и даде соодветна терапија во согласност со симптомите. Ние тука можеме само на нагаѓаме.
Под хитно на ветеринар. И јас имам мачка меѓутоа секоја промена кај неа и трчам на ветеринар без разлика што и јас сум пола ветеринар (то студирав две и пол години), Еве пример вчера ми поврати денес веднаш на ветеринар не и беше ништо само киселина поврати од желудникот меѓутоа подобро да се спречи отколку да се лечи. Пиши што направи
Уште од мало на моево маче му крцкаше долната вилица.Денес јадеше зрнеста храна и почна да и се закочува вилицата (најверојатно и се настранува вилицата) и прета со шепите.Дали сте имале ваков случај.....утре ќе ја носам на ветеринар ако и е исто.Помош
Nosi go pod itno! Do pred dva dena imav edno so slichni simptomi, prestana skroz da jade I mi otide. Najprvo pochna chudno da se odnesuva, aj si velam zhensko e mjauchi za parenje, ama posle pochna poteshkotii so hrana, ko da I se zaglavuvashe I lepeshe niz zabi.. inaku dvorsko mache, veterinari gi boli onakvoto kaj nas I taka... ne chekaj, odnesi go pa pishi sho kako. Me plashi da ne im e nekoja nova bolest :/
Леле исто така......тврда храна не можи да јади и некако денеска ја забележувам како да се издишува дури трча.....утре обавезно ја носам на ветеринар,а инаку добра беше два дена.Ќе пишам што ќе направам
Zdravo, cuvam macka koja seuste nema 1 godina megutoa se somnevav do vcera deka e trudna poradi sto stomakot i rastese od den na den, bradavicite i bea rozenikavi i pogolemi od voobicaeno, imase zgolemen apetit, nagoni za povrakanje itn itn. Denes koga si dojdov doma vidov deka iskrvarila. Mozno li e da gi izgubila macinjata? Ve molam za sovet i ako nekoj imal vakvo iskustvo da spodeli. Pozdrav
Можно е да имала спонтан абортус. И се имаше случено на мојата мачка, после тоа си беше се во ред и пак остана трудна. Ама за секој случај ако си во можост однеси ја до ветеринар да ја ѕирне.
Леле кажувајте јас што да правам со влакната? Многу пушта влакна мојата, и понекогаш влегува внатре во куќа и стварно е гадно за гледање. Што да купам нешто барем да се намали?
Ништо не помага на пролет се митарат,моите две исто така сега пуштаат многу влакна дури кога ми седат во скут како коноп влакна одеднаш на мене.Имаат и четка ги чешлам ама џабе