Му излезе нешто и вет. ми кажа да му ставам канестен. Е, сеа ќе му ставам јас, ама нем да земе да се лиже таму па да си направам беља... Или да му ставам? Ќе си ставам и од тие најлонските ракавици кога ќе му нанесувам за во секој случај пошто паразит е.
Сакам да си чувам маченце дома, ама не смеам поради алергијата на брат ми. Наскоро ќе почнам да живеам со вереникот, а таму нема да ми дозволат, па планирам да си земам маче надвор да го чувам.
Девојки ве молам за помош. Мачето ми беше повредено и раната почна да го чеша ... по неколку дена му се јави гној... го чистам со водороден пероксид и 9% бетадине и му давам серапептазе ... ветеринарот каде го носам рече немало спас...што ли да му правам???
Па на своја рака го третирам пошто така ми кажаа ... башка гној и кај луѓе се чисти со водороден пероксид и бетадине... побарав помош не да ме обвинуваш... ти благодарам
Абе луѓе и животни не е исто. Не те обвинувам, се носи на ветеринар да се види степенот на раната и со што да се лечи, во овој случај тој/таа има отворена рана што треба да се третира внимателно.
Носи го кај друг ветеринар што побрзо. Во меѓувреме може да прашаш во групите на фб и не му ставај од тие препаратите може од тоа му се влошила состојбата, не е исто човек и животно за некои работи.
Девојки што да и правам? Крзното и паѓа на некои места, има и како ранички. Ви се има случено вакво нешто кај мачето. 13 год. чувам и друга мачка вакво нешто немам видено. И ги исчистив раните со хидроген и бетадин. Друго не знам што да и правам.
Ова е габична инфекција мислам, а и дека долго време ја имала мачката штом толку опаднало крзното. Не знам кај нас дали има Оралфунгал, друг лек не знам... Сепак консултирај се со ветеринар.
Мене кај кучето ми се јави, не знам со што го боцкаа, но два пати на боцкање беше по 2 различни инјекции и одма почна да му расте крзното. Иначе сами ја прават дупката, со чешање или касање, бидејќи ги чеша
Здраво дечки, што да направам? На мојот мачор пред неколку дена му се појави оток под окото, повредено му беше од борба со друг мачор, а денес на истото тоа место му е паднато крзното, нема никакво црвенило.