Домашно милениче - мачка

Discussion in 'Дом' started by Arriety, Mar 22, 2012.

1. meksikanka

meksikanka Истакнат член

Toa e, neznam sto se slucilo so niv, zivi ne se sigurno, fala vi. A isto I mojata macka taka pravi, ne saka sama dodeka pocne so poragaj, sakaat podrska, nekoj da I'ma do niv, kako I nje.

2. meksikanka

meksikanka Истакнат член

Toa e, neznam sto se slucilo so niv, zivi ne se sigurno. A isto I mojata macka taka pravi, ne saka sama dodeka pocne so poragaj, sakaat podrska, nekoj da I'ma do niv, isto kako Nas.

Emotional123 likes this.
  3. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Неколку дена стари мачиња имаме. Кога треба да се прочистуваат од паразити и болви и како?

4. ivanchos

ivanchos Популарен член

Ништо не ми објасни но знаев дека не е нешто нормално, седев цела ноќ со неа. Сега сме Ангелче.;(:u:

5. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Жал ми е многу. Што се искомплицира, веројатно лоша реакција на анестетикот.

6. Kbr

Kbr Истакнат член

Чекај нека потпораснат малку, ако се ептен мали незнам дали треба да им даваш нешто, јас на моите кога беа ептен мали ништо не им давав потпораснаа малку па после им давав имаше некои ампули, прво со нив ги избањав па после им ставив од тие алките за на врат зелени се што штитат од болви и крлежи, а запаразити мислам дека ветеринарот на мајка ми и дал некој апчиња да им ги дадеме, мајка ми ги искршила и во храна им ги ставила за да не се удават, ама како и да е ако ги чуваш надвор и ако се меша мајката и со други мачки спас нема да имаш од болви, крлежи и паразити и такви ми ти работи

Emotional123 likes this.
  7. @ceci11

@ceci11 Популарен член

Ако има ветеринар/ка на форумов, нека ми пише лп

8. @ceci11

@ceci11 Популарен член

Мојот мачор од 3години почна да се тресе. А и изгубил тежина а и нема апетит. Што мислите зошто тоа би му се случило.

9. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Од повеќе причини може да е, ама вака никој не би знаел. На ветеринар однеси го најдобро.

10. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Еве еден hack за чистење влакна, маж ми го ископал од некои видеа за мачки. :D
    Обични гумени ракавици за миење садови сосем малку се влажнат со вода и се поминува по површината што сакаме да ја исчистиме. Кај текстил функционира, пробавме на теписите и топ е, си се собраа влакната како игли уловени со магнет. :party:
    Таман да се има некакво решение додека ми стасаат овие четките од Алиекспрес.

MissChievous and kristina.k like this.
  11. meksikanka

meksikanka Истакнат член

Macinja stari skoro mesec Dena imaat iscedok od oci I nos nekoja virusna infekcija, no ednoto mace nekako e povleceno nastrana, ne cicase oteznato dise, gi nosev na vet I mi kazaa da mu go masiram stomaceto I da se izmocka, kako podieno e vo stomak, mu dadoa I apce za glisti ako omalo, se nema iskakano uste, neznam sto drugo da pravam osven da Cekam, Dali ste imale ista situacija?

12. Принцезичка1

Принцезичка1 Популарен член

Пред 1г. имав 3 мали мачиња и кога имаа месец-два почна нешто да им тече од очите и носот.На некое му течеше од двете очи на некое од едното.
    Бев преплашена и мислев ќе ми умрат.Во консултација со ветринар купив едни капки и секојдневно мајка ми ги бањаше и им ставаше капки па оздравеа.
    Исто така мачето што беше најболно се изолираше од другите.
    Така да не знам не сум ветринар да тврдам со сигурност, ама ако има вирусна инфекција потребни се капки.

13. meksikanka

meksikanka Истакнат член

Za virusna infekcija mora I antibiotska terapija Ako ne se dobri, a maceto so ne bese Dobro go nosev na vet primase terapija se sto trebase, pred dva dena pocina.

14. kuçuk ❤️

kuçuk ❤️ Истакнат член

Имам маче 2 масеци старо, вечерва почна да му се прават гилерки и да му се подзатвара, дали некој може да ми каже искуство бидејќи е прво што го чувам а консултации со ветеринар дури утре можам да имам. Дали е тоа нешто сериозно или поминува секое маче во таа фаза?

15. Anod10

Anod10 Истакнат член

Пак јас со прашање, ама не знам каде на друго место да се обратам. Го прегледа мачето ветеринар и кажа дека се појавил трет очен капак поради намален имунитет. Кажа да земам макситрол капки, а денес бидејќи почна и да кашла (многу кашла како да хрчи внатре) ми кажа да му давам амоксиклав сируп 1.5x2 пати. Сирупот никако не можам да му го дадам, а капките се дефицитарни никаде ги нема, од ветеринарот не добив никакви понатамошни инструкции. Имал ли некој ваков случај? Ве молам за помош.

16. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Мислам, ама само мислам, препрашај ветеринар, мене кучето ми е со трет очен капак, ни даде Тобрадекс мислам се викаа капките?
    Препрашај го ветеринарот за друга опција за капките штом се дефицитарни, а сирупот зошто не можеш да му го дадеш?
    Во шприц, го фаќаш за вратот позади и му ставаш од страна на устата.
    Да е апче ајде ќе го извади, ама сируп ќе си излизга надолу.
    Само немој директно (право со шприцот) ќе го угушиш, значи од страната...

Anod10 likes this.
  17. moni.poni

moni.poni Истакнат член

Имам мали мачиња две неделите стари
    Останаа без мајка
    Како да се грижам за нив???

18. TSmile

TSmile Истакнат член

Kade mozham vo Centar da odnesam macence da go izbanjaat? I dali ima veterinarna ambulanta koja vrshi i banjanje na macki?

19. Vekiiii124

Vekiiii124 Истакнат член

Zdravo
    Ve molam ako sakate da mi kazete kako ste go naucile maceto da odi vo pesok u wc. Jas deneska si vdomiv macence 2 meseci e i mnogu e plaslivo pesok imame kupeno i eve cel den se macime da odi no se plasi

20. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Моето само знаеше на истата возраст.
    Пробај стави го само во песокот и секогаш кога искача, враќај го назад ;)

Би требало да успее и да сфати што треба да прави.