Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Донираме средства за оние на кои им се потребни

Дискусија во 'Хуманитарни акции' започната од Offspring, 30 мај 2011.

1. popins

popins Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    251
  2. loveforall

loveforall Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Барам помош за поголемо сиромашно семејство во облека,обувки,играчки,работи кои може да се употребат по дома, како чаши, чинии, завеса, прекривачи...доколку е некој во можност молам да им се помогне на луѓето...однапред благодарам.

3. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Апел за помош на Александар Ртоски од Прилеп.
    Ве молиме бидете хумани помогнете му на нашиот Александар од Прилеп кој боледува од тежок карцином и му е потребна финансиска помош за лекување во странство.Семејството не е во можност да ја собери потребната сума па затоа апелира до сите Нас.Александар има само 21 год ,ајде сите да му помогнеме ,за нас 100ден можеби не значат ништо ,но на Аце му значат многу .Донирајте ве молам !

Донирајте 100 ден. со испраќање празна порака на тел. бр. 075 /143-103 (ОНЕ)и 070143103 (Т-Мобиле),Донации на денарска сметка: ‎270700024155956.

4. kosmodiks

kosmodiks Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    251
    Дали можеби знаете некој на кој што му е потребна помош, некое социјално загрозено семејство или пак да немаат финансии за лекување и сл.?
    Но ми треба од Радовиш, и околината

Ако има некој што знае, Ве молам да ми пише во ЛП :)

5. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.878
    Настапуваат:
    Балетско студио „БАХ“
    Театарска претстава - Времеплов
    КУД Илинден

Цена на карта: 50 денари

Прикачени фајлови:

6. mac22

mac22 Активен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    14
    treba da se pomaga

7. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Natasa Janevska Milosheska
    DOBRO VI UTRO MILI MOI.
    VE ZAMOLUVAM ZA 5 MIN OD VASHETO DRAGOCENO VNIMANIE.

Sakam za zal utrinski da go izrazam svojot Revolt prema da ne bidam politicki svatena drzavata li, sprema ustanovite, zakonite neetickoto odnesuvanje ili ne znam veke shto se.

Revoltot moj e nasocen na edna tazna prikazna zivotna koja sekoj od nas ja nosi, no sepak ovaa prikazna se razlikuva od mnogu nas.
    VCERA vo popladnevnite casovi beshe povikana policija i shinteri na edna individua koja e tolku prisutna vo nashite zivoti, a sepak tolku nezabelezliva.
    Veruvam deka site od vas koi go videle go odminale i zaboravile, a go odminuvaat veke 30 godini.
    Se raboti za CICKO DRAGI koj so decenii stoi na edno isto mesto. Postarata generacija go pamti po tezgata koja na vremeto imashe najgolem asortiman na shnolicki, shtipki za kosa i sekakvi akcesoris kade shto nikade ne se naogaa.

E TOJ CICKO DRAGI STOI DO MEK DONALDS na samiot prolaz...se sekavate neli.

Cicko Dragi NEMA DRAGI MOI NISHTO..... sega ima samo 2-3 pakovanja palomi, vesnici i zivotni koi mu se zivot.
    Zivee vo troshna kuka, bez toplina, bez semejstvo i bez korka leb. ZIVEE OD 10 denari dnevno i milostinja koja ke mu bide podadena..
    Zivee so bezdomni kucinja koja mu se radost i zivot. Zivotni koi se tolku pitomi i poslushni i zivotni so koj ja deli sekoja korka leb.

Do tie palomcinja i po nekoe vesnice sedeshe i edna kutija za donacii na ANIMA MUNDI koja graganite mozea da doniraat za zivotnite. Taa milostinja beshe nameneta za CICKO DRAGI I NEGOVITE ZIVOTNI.
    REVOLTOT MI E DA NA NAJSUROV NACIN BESHE BUKVALNO NAPADNAT OD POLICIJATA I SHINTERITE NA NECIJA DOJAVA NA GRAGANIN KOJ IZGLEDA NEMA POPAMETNA RABOTA VO ZIVOTOT.
    cICKO DRAGI NE GLEDAJKI SI JA ROBATA, TRCAL I KRIEL KUCE PO KUCE ZA DA NE ZAVRSHI VO VARDARISHTE MESTOTO KOJ NI NA NAJGOLEM DUSHMAN NE BI MU GO POSAKALE.
    CICKO DRAGI ZARABOTI KAZNA OD 6000 DENARI I CELATA TROSHNA ROBA ZAEDNO SO KUTIJATA ZA DONACII ODZEMENA.
    OSTANA BEZ NISHTO..DA KE RECETE KAKO I SEKOJ DEN..AMA KAZNET ZASHTO SPASUVAL ZIVOT??? ILI ZARABOTUVA ZA KORKA LEB???

A TOLKU KRIMINALCI SE SHETAAT I SE PRAVAT STRASHNI MALVERZACII MU ZASMETA EDEN MAL TOLKU COVEK.

Srekni sme shto koga si odime doma vleguvame vo toplo, imame topol rucek imame familija so koja razgovarame i imame rabota za koja se posvetuvame.

APEL do Vas koi najdovte vreme ova da go procitate.

Dokolku Vi se naoga vo ova krizno mesto rabota kako cuvar ili bilo shto bi mozel CICKO DRAGI da go raboti kako sigurna plata, dokolku imate vishok 10-20-30-40-50 den da se donira, da se prijavi vo institucija nekoja, novinarska kuka, TV stanica kako shto se sobira za site da se sobere i dobrovolen prilog za nego BI VI BILA BESKRAJNO BLAGODARNA.
    Mozebi sum sebicna shto najdov vreme za nego da pisham, nikoj ne treba da se ostavi bez vnimanie, na nikoj ne mu e sjajno... megutoa ova e CICKO DRAGI prisuten vo javnosta poveke od 30 godini...

VI BLAGODARAM NA VNIMANIETO

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

П.С се извинувам за латиницата, ама ископирано е, иако сте во можност да му помогнеме на Драги..

На irena.1, eli25, sanjaeva и 2 други им се допаѓа ова.
  8. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Љубам те поздравувам, мислев да пишам за чичко Драги, ама ти си пишала, па сега да помогнеме кој колку може.
    Од како знам за себе он е таму, шнолки, стеачи и ханзаплас си купувам кај него. И секој пат, ама секој пат без исклучок ако купам неколку работи (5-6, не незнам колку) абе секој пат нешто ми дава како подарок. И не е дека има, па да раздава, и не дека тоа подароче е многу важно дали ќе го имаш или не, едноставно таков си е човекот. Со тој еден гест се покажува, не се потребни зборови.
    Мислам дека сега е моментот да се возврати таа добрина.
    Кој колку има можност.
    http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater

На ljubam му/ѝ се допаѓа ова.
  9. francais

francais Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.283
    СЕ МОЛАТ СИТЕ РЕГИСТРИРАНИ КРВОДАРИТЕЛИ . ПОТРЕБНА Е ИТНА ДОНАЦИЈА НА КРВ ЗА МЛАДАТА ДЕВОЈКА МЕРИ АНТОВА КОЈА Е СО КРВНА ГРУПА А+(ПОЗИТИВ). ДЕВОЈКАТА Е СО АКУТНА ЛЕУКЕМИЈА И СЕ НАОЃА НА ХЕМАТОЛОГИЈА - ДРЖАВНА БОЛНИЦА - СКОПЈЕ . СИТЕ ВЕ ЗАМОЛУВАМЕ ЗА ИНФО НА МОБ. НА МАЈКАТА ДРАГИЦА 077/ 590 -492 .

Го превземав ова од некој пост на фб кај мајка ми.
    Штета што во моментов не сум во можност да помогнам, чудно е што толку честа крвна група е во дефицит. Реагирајте брзо, знаете дека секундите се драгоцени..

Се чувстувам виновна што неможам да помогнам, нека го направи некој друг тоа наместо мене..

10. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    Само да прашам крвта се дава на трансвузиологија или на некое друго место

11. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    На francais му/ѝ се допаѓа ова.
  12. maja.kostovska

maja.kostovska Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    288
    Допаѓања:
    192
    СЕ МОЛАТ СИТЕ РЕГИСТРИРАНИ КРВОДАРИТЕЛИ . ПОТРЕБНА Е ИТНА ДОНАЦИЈА НА КРВ ЗА МЛАДАТА ДЕВОЈКА МЕРИ АНТОВА КОЈА Е СО КРВНА ГРУПА А+(ПОЗИТИВ). ДЕВОЈКАТА Е СО АКУТНА ЛЕУКЕМИЈА И СЕ НАОЃА НА ХЕМАТОЛОГИЈА - ДРЖАВНА БОЛНИЦА - СКОПЈЕ . СИТЕ ВЕ ЗАМОЛУВАМЕ ЗА ИНФО НА МОБ. НА МАЈКАТА ДРАГИЦА 077/ 590 -492 . СПОДЕЛЕТЕ ГО СТАТУСОВ СИТЕ ..

не можам да отворам нова тема, не знам зошто ... но ви се молам доколку некој може да помогне нека ја контактира мајката на Мери ....

13. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Јас денеска вртев кај мајката ама никој не ми се јави.

14. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Го знам девојчето, слушнав дека е потребна крвна група А+ и коскена срж. Ве молам, кој е во можност нека помогне да се спаси овој млад живот. Има само 16 години.

На ljubam му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Nika666

Nika666 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    217
    Јас сум регистриран крводарител (во Србија) и би сакала да донирам е сега ми треба информација дали смеам сега да давам крв пошто давав пред 2 ипол-3 месеци? Не ми е проблем да дава крв а А позитив сум

16. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Ако има поминато 3 месеци можеш, за 2 и пол не сум баш сигурна.

На Nika666 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. samovilamila

samovilamila Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    19
    кога јас барав пари за мојата керка која има церебрална парализа за терапија од белгија пракав е маил на сите фирми во македонија и никој ни прати барем писмо а не пари да ми пратат .позајмив од мин 50луге па да соберам 2000 евра.кој по 100 евра кој повеке кој помалу па ги вракав на сите.залосно е сто здрузенијата не помагаат на овие деца.ние во кочани дури немаме ни дневен центар бидејки сите мајки ги кријат соите деца.

18. Nika666

Nika666 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    217
    Баш ке се јавам следната недела кај женава да ја прашам за донирање кога како што па ќе видиме, таман тогаш ќе има поминато три месеци и некој ден :)

19. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    ФИЛИП МОМЧЕ СО ГОЛЕМО СРЦЕ – ИМА САМО ЕДНА ЖЕЛБА – ПОВТОРНО ДА ЗАСТАНЕ НА НОЗЕ

Филип Михајловски, младо момче со големо срце и огромен потенцијал. Заедно да му помогнеме, да стигне до саканата цел, повторно да застане на нозе.

На 13.07 при скок во вода Филип Михајловски (18) го скрши седмиот вратен прешлен. Како последица, остана парализиран од градите надолу. Издржа долга и тешка операција под водство на Проф. Др. Мирче Симеонов на Клиниката за Хируршки болести – Скопје. За овие 4 месеци Филип покажа огромен напредок (му се врати кожниот рефлекс на двете нозе).

За жал можностите за рехабилитација во нашата земја се исцрпени и сега му се потребни финансиски средства за рехабилитација во странство, кои за жал семејството не е во можност да ги обезбеди во целост.

Во моментов Филип е на лекување во Клиничкиот Центар За Спинални Повреди – Соча, Љубљана, што е само прва фаза од долготрајниот процес. Истовремено, оди на третмани и во Гибање – приватен рехабилитационен центар, кој специјализира во ваков тип на повреди.

Наскоро, (кога ќе ги собереме потребните средства), лекувањето ќе го продолжи во понапредна програма, која што има покажано висок процент на успех при третирање на вакви случаи.

Драги пријатели,

Ве молам донирајте!

Бескрајно сме ви благодарни … !!!

Во прилог ви ја доставувам комплетната документација како потврда на горенаведеното.

Донациите може да ги направите преку уплата на сметка:

Денарска сметка:

Сметка 250-0100002207-37

Назив FILIP MIHAJLOVSKI-HUMANITARNA

Банка SPARKASSE

Македонија АД Скопје

Ек. Лептокарија 10001

Девизна сметка :

Account 4010-02222-00003862

Name of account owner FILIP MIHAJLOVSKI

IBAN/SWIFT MK07250102220038621/INSBMK22

Bank SPARKASSE

Macedonia AD Skopje

Ek. Leptokarija10001

Ако имате било какви прашања или ви се потребни повеќе информации можете да не контактирате на 071 335 756 или на e-mail: stefkabt@gmail.com.

Искрено благодарни, семејството Михајловски.

http://mkd-news.com/filip-momche-so-gol ... e-na-noze/

20. kosmodiks

kosmodiks Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    251
    Незнам колку коментарот е за овде, ама сепак е поврзано со хуманоста :P

Кој е од Радовиш би се сложил дека овде луѓето не се такви што сакаат да помогнат некому забавувајќи се за 3-40 денари, па бидејќи не успеав да договорам со некого од Радовиш барам личности кои по своја волја би дошле овде и би одглумиле некоја бајка на најмалите, со цел да им се помогне на личностите со интелектуална попреченост. :?: