Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Донираме средства за оние на кои им се потребни

Дискусија во 'Хуманитарни акции' започната од Offspring, 30 мај 2011.

1. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.982
    Допаѓања:
    26.368
    Crven Krst Ohrid

Самохрана мајка НЕКОЛКУ дена пред пораѓање има потреба од бебешки алишта и пелени , голема молба до почитуваните пријателки мајки ако имаат нешто вишок по дома донирајте Во Црвен крст во текот на утрешниот ден од 8 до 16:00 часот.

2. kosmodiks

kosmodiks Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    251
    Во склоп на ЦКА-ПХВ (Црвен Крст, акција и промоција на хумани вредности) проектот ,,Од срце до срце-со хуманост до човечност'' во име на нашата група, Ве замолувам доколку сте во можност да донирате за децата со интелектуална попреченост од Дневниот Центар ,,ПОРАКА''.

Жиро сметка 240187361071127 - Уни Банка

Ви благодариме однапред за хуманоста

3. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Почитувани пријатели

Да спасиме еден живот, потребна ни е брза реакција.

Ајде сите ние, да одвоиме 10 минути од нашето време , за да и помогнеме на Сања Кандиќ.

Сања Кандиќ имаше операција на слепото црево но по лекарска грешка состојбата по операцијата и се влошува , со појава на рани низ внатрешниот дел на организмот…Ситацијата е се поалармантна секој ден. Сања може да биде оперирана во Приватната болница Филип II во Скопје, чини 2000 евра, но таа и нејзината мајка не можат да ја обезбедат сумата која е потребна сами.

Ајде да помогнеме, помошта нас ќе не чини малку, но за Сања ќе значи ЖИВОТ!

Сите хумани луѓе можат да и помогнат на Сања со уплата на сума по избор на трансакциската сметка отворена за таа намена:

NLB TUTUNSKA BANKA

KANDIK SANjA

BROJ NA ZIRO SMETKATA 210501616734648

Koнтакт за информации, Жане Манева, мајка на Сања : 078-737-028

4. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Да спасиме еден живот, потребна е брза реакција!

Ајде сите ние, да одвоиме 10 минути од нашето време, за да и помогнеме на Сања Кандиќ од Струмица.

Сања Кандиќ имаше операција на слепото црево, но по лекарска грешка состојбата по операцијата и се влошува, со појава на рани низ внатрешниот дел на организмот која може да предизвика појава на сепса. Ситацијата е се поалармантна секој ден. Сања може да биде оперирана во Приватната болница Филип II во Скопје, која операција чини 2.000 евра, но таа и нејзината мајка не можат сами да ја обезбедат потребната сума.

Сите хумани луѓе можат да и помогнат на Сања со уплата на сума по избор, на трансакциската сметка отворена за таа намена: НЛБ Тутунска Банка, Сања Кандиќ, жиро сметка: 210501616734648

Koнтакт за информации, Жане Манева, мајка на Сања: 078/737-028

http://www.donacii.mk

5. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    Да спасиме еден живот, потребна е брза реакција!

Ајде сите ние, да одвоиме 10 минути од нашето време, за да и помогнеме на Сања Кандиќ од Струмица.

Сања Кандиќ имаше операција на слепото црево, но по лекарска грешка состојбата по операцијата и се влошува, со појава на рани низ внатрешниот дел на организмот која може да предизвика појава на сепса. Ситацијата е се поалармантна секој ден. Сања може да биде оперирана во Приватната болница Филип II во Скопје, која операција чини 2.000 евра, но таа и нејзината мајка не можат сами да ја обезбедат потребната сума.

Сите хумани луѓе можат да и помогнат на Сања со уплата на сума по избор, на трансакциската сметка отворена за таа намена: НЛБ Тутунска Банка, Сања Кандиќ, жиро сметка: 210501616734648

Koнтакт за информации, Жане Манева, мајка на Сања: 078/737-028

На Majuv4ence13 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Sunchild

Sunchild Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    361
    Девојки и дечки да ве замолам за нешто. Има една сиромашна фамилија од Кавадарци, девојката веќе се обрати преку сајтот на Донации на ФБ. Имаат потреба од гардероба. Девојчето има 17 години и носи с/м гардероба и 38 чевли, братчето има 14 години и носи м/л гардероба, чевли околу41. Мајката и таткото носат л гардероба. Значи исчистете ги плакарите од гардероба која не ја носите, ако и ви изгледа премногу стара не се грижете, ним можеби ќе им значи. Јас запакував и некои ташни и накит(бижутерија) што веќе не го носам. Ајде да им го разубавиме животот! Знам јас колку сум била среќна кога ќе ми купеле нешто ново во средно. Да и овозможиме на оваа млада девојка и на нејзиното братче да имаат понормален живот. Се што мислите дека би им користело(облека,кондури,ташни,накит и слично) запакувајте и обратете ми се во ЛП. Јас ќе го организирам превозот до Кавадарци.
    Ви благодарам однапред!

На hermosa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.805
    Допаѓања:
    325.368
    Sunchild probav lp da ti pratam ama ne mi uspea najverojatno deka od mob pisuvam.Aj pisimi ti na lp kako i koj den da organizirame za prevozot do kavadarci?sakam da pomognam

На Sunchild му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Sunchild

Sunchild Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    361
    Ти пратив ЛП,провери.

9. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.630
    Допаѓања:
    9.075
    Девојчето е од берово,зошто превозот е до Kавадарци? Исконтактирав со неа на фејсбук.

10. Sunchild

Sunchild Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    361
    :x Моја грешка извини, од брзоплетост ми се помешале.!

11. loveforall

loveforall Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Само да ве информирам кој е во можност утре и кој сака да донира стара облека , обувки и слично за семејството од Берово може тоа утре недела, во 16 и 15 часот тргнува автобусот за Берово по кој ќе и биде испратена помошта , ајде бидете хумани и бидете утре околу 16 часот на автобуската во поголем број , кој што и колку може да помогне ... ајде заедно да направиме некому животот барем малку поубав ...

Само ова заборавив ..на ќесата или кутијата напишете за Aна, за да знаат што да земат, што е донирано за нив ...ајде бидете хумани и одвојте 1 час за да собрете што не ви треба и помогнете некому.

12. loveforall

loveforall Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    да напишам уште едно соопштение.. многу голем одзив и хуманост , никој не се појави или ја чекав на погрешно место, чекав од 3 и 30 ч па некаде до после 4ч и никој не дојде па уште и автобусот испуштив, се на се катастрофа, голема благодарност до сите " хумани "

13. Sunchild

Sunchild Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    361
    :worried: Извини дури сега ги читам постовите!
    Но јас веќе ти пишав дека и испратив две огромни кутии облека и слични дрембулии пред Нова Година. Ако присоберам уште нешто јас лично ќе и ја испратам на Ана.

14. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.805
    Допаѓања:
    325.368
    I jas prativ na ana po GLopko uste pred edna nedela.Mi javi deka go dobila paketot. Se izvinuvam na latinicata od mob pisuvam

15. vericarisotva

vericarisotva Активен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Pozdrav !
    Ve zamoluvam vo ime na cela moja familija dokolku ima luge koi pomagaat i doniraat finansiska pomoš.Sme od strumičko selo i barame pomoš za brat mi 1983 god.Pred nepoln mesec otkrien mu e tumor vo glavata i ispraten na operacija vo Grcija koja košta 17000eur samo operacija + lekarstva.Gi zamoluvame site korisnici na stranicata dokolku imate humanitari akcii za pomoš.Golema blagodarnost i molime za odgovor. e-mail:verce.21@hotmail.com
    Familija Temelkovi
    ž.smetka
    SI56 1010 0005 1162 257

16. Angel-Adriana

Angel-Adriana Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    555
    ^Денес неможам да донирам, ама затоа утре. :) Поздрав и да даде господ да му биде добро после операцијата!

17. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    820
    Допаѓања:
    2.073
    OTVORENI TELEFONI ZA DONACII ZA KIKO:
    VIP - 077/143-770
    T-MOBILE - 070/143-116
    cena na edna poraka: 100den + 18% ddv
    DA MU JA VRATIME NASMEVKATA NA KIKO

Do site prijateli: APEL ZA POMOŠ
    Kristijan Joveski - KIKO e hitno i uspešno operiran.
    Predoperativnite i postopeerativni dejnosti ke se odvivaat vo državnite ustanovi no samata operacija moraše da se realizira vo Re-Medika i potrebna e financiska pomoš da se pokrijat trošocite od cca 15.000 evra. Roditelite se mnogu godini bez rabota zatoa gi zamoluvame dobrite lugje da pomognat vo sklad so nivnite možnosti. Pomošta može da ja uplatite na trans.smetka : Nikolčo Joveski , Komercijalna banka AD Skopje 300027053800168, partija 53800137 , EMBG: 1812969444001.
    Kontakt tel. 078 202865

Dobro zdravje i sreka na site Vas.

18. inimini

inimini Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    72
    Може ли адреса од семејството?

19. zarah

zarah Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2012
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    1.557
    По претходната хуманитарна акција организирана од МАК-ТИФО за СОС Детското село овојпат повторно се собираат средства со цел да се помогне на децата од домот за слепи лица.
    Наместо еднодневен настан, на располагање имате цела недела за да ја покажете вашата човечност:

20. Boleyn.7

Boleyn.7 Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    425
    Драги наши, ајде да и помогнеме на малечката Мила Сибиноска која е родена со голема пигментација која и ја зафаќа цела половина на лицето и челото. За да се отстрани оваа појава потребно е да се изврши операција во Хајланд Парк болницата за пластична и реконструктивна хирургија во Чикаго.
    Да подадеме рака, како и секогаш досега.
    070143191 (Т-мобиле корисници)-

077143193 (VIP корисници)

075 143123 ( ОНЕ корисници)

http://www.donacii.mk/2013/03/apel-za-p ... ibinovska/