Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Донираме средства за оние на кои им се потребни

Дискусија во 'Хуманитарни акции' започната од Offspring, 30 мај 2011.

1. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Да му помогнеме на малечкиот Благоја Димитров од с.Банско роден 25.02.2010год.
    Тој боледува од тумор на мозокот и треба под итно да се упати во Турција на радиотерапија,која е сочинета од 30 третмани и чини 17950 евра.
    Родителите на Благоја не се во можност да ја покријат таа сума и затоа апелираат на нашата хуманост.

Број за донации на Т-Мобиле мрежата 070/143-107
    ж-сметка 270-7000238384_75 HALKBANK
    IGOR DIMITROV
    S.BANSKO
    Devizna Smetka
    MK07270700028635028
    HALKBANK AD Skopje
    Bul Mito Hadzivasilev Jasmin bb
    Makedonija
    EXPCMK22

Прикачени фајлови:

2. inimini

inimini Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    72
    Може ли да ја добиеме адресата на семејството?

3. inimini

inimini Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    72

Мозе ли да ми дадете адреса на ова семејство имам многу работи па сакам да им пустам

4. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.025
    Да му помогнеме на Најден

Сите што сакаат да донираат пелени и други бебешки работи ќе можат да го направат тоа в недела на 14 април од 10 до 12 часот во Градски парк кај Школка.

„Да му помогнеме на Најден“ е страницата на Фејсбук.

Во недела на 14 април од 10 до 12 часот во Градски парк кај Школка се организира донирање – за да не се носат работите во болница, каде што Најден закрепнува од малтретирањето. На страницата ќе се постираат и информации за состојбата на бебенцето – според последното тој е се подобро и за него пожртвувано се грижат лекарите.

На HeidiDiWalt и sunfemina им се допаѓа ова.
  5. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Оваа мајка и нејзиниот 5-годишен син Кико пред само неколку години безгрижно си го живееле животот, се додека таа не претрпела тежок мозочен удар, по кој две години била во тешка кома.

Лидија Петреска и нејзиниот син Кико пред мозочниот удар

Пред мозочниот удар, Лидија Петреска постојано била со главоболки и терапија, била неподвижна во кревет и не можела да се грижи за својот син.

Откако паднала во кома, две години Кико и нејзиното семејство страдале и правеле тешки напори за да ја спасат Лидија.

Конечно, по заслуга на доктор Венко Филипче, таа се разбудила од комата, но останала неподвижна.

Нејзиното семејство продало буквално се што имале и заминале на лекување во Грција, каде до некаде успеале да и помогнат, па сега таа може да мрда со очите и со прст, а може и да покаже емоции.

Семејството на Лидија бара помош од хуманите граѓани со скромни донации, кои за нив многу ќе значат.
    Моментално е достапен број за донации само за корисниците на Т-Мобиле, но се очекуваат отварања и на броеви од другите оператори.
    Вашите донации може да ги направите со јавување на телефонот 070 143 110.
    Помогнете и на оваа мајка повторно да може да си го прегрне синчето!

6. inimini

inimini Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    72
    sedenka druyenje i doniranje

Здраво сакам да ве информирам дека ке следди една убава седенка друзенје и донирање нормално кој сака и кој колку може. Затоа ве замолуваме да пишете за да вдиме од прилика колку ке бидеме за да знам каде да побараме место ке биде во некој кафе бар во Скопје ке биде ден сабота и на почеток на јуни. А еве малку и за донациите мозе да се донира облека обувки и за деца и за возраасни од двата пола, храна лекови, постелнина, садови за домакинство исто така и електрицни апарати и мебел кој е во употреба да бидат чисти и сочувани. Ке се донираат на семејства кои се сиромашни, со многу мали примања да не речам социјално загрозени. Ние веке знаеме имаме две семејства кои чекаат на добри хумани луге. Инаку да кажам не сменевладино здрузение туку сме три другарки кои што решивме самоволно да си направиме и група на фб и да организираме и донираме. Еве пред неполн месец однесовме на едно од семејствата кое навистина им треба помош живеат со 4000 денари таткото е инвалид без една рака и поради тоа немозе да работи. а живеат сиромашно без шпорет, потскршен кревет многу жалосно.
    Пријавувајте се ке биде интересно ке се дружиме запознаеме и ке направиме добро дело.

7. inimini

inimini Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    72

So nova informacija
    povele podarete nasmevka
    донирајте кој сто мозе, кој што сака, и колку може
    Во сабота на 18.5.2013 во веро центар на втори сптар пред игротеката ке има масички ставено дојдете ке пиеме кафе ке се дружиме.
    ве чекаме.
    а донациите ке бидат одма доделени на семејството.

8. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105

inimini многу убава замисла.
    Драго ми е што сте се сетиле да направите една ваква хумана акција.
    Јас имам неколку прашања:
    Каде и како ги наоѓате загрозените семејства? На кој начин? Како и од каде добивате информации на кои семејства им е потребна помош?
    Како луѓето кои донираат пари, облека, мебел, апарати за домаќинство и сл. да бидат сигурни дека тие средства ќе завршат во вистинските раце?

Вие не сте невладина организација - како што и самата напомена, па заради тоа - барем кај мене се јавува сомнеж дека сето ова би можело да е измама. (Без навреда, не велам дека е)
    Се надевам дека ќе добијам одговор! :)

На LittlePinky, tessie и danichap им се допаѓа ова.
  9. inimini

inimini Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    72

Здраво здраво. нема потреба од сомнежи но сепак ке кажам секој има право на свое мислење. Слободно уклуцете се на фб на хуманитарно друство Сонце таму има и слики од донирање и семејство. До сега сме донирале и храна цел пакет и облека и понатака ке донираме. Кој не верува слободно може да дојде со нас а исто така јас водам евиденција во тетратка да знаеме само кога се донесени работите и кога се дадени на кој датум и каде во кое семејство за да бидат семејствата еднакво донирани колку може. Прво пред да донираме на семејствата јас бев до кај нив разговарав видов во какви услови живеат и самите тие ми покажаа и документи со колку живеат. А за пронаоѓање на тие семејствата можам да кажам не е лесно но сепак пронајдовме. Некој ни кажува сам некој преку комшии, пријатели дознаваме но како и да е прво проверивме се. А за сликање некој дозволува некој не еве на пример во неделата дониравме на семејство во Лисиче сликав но сликите се кај мене во компијутер ме замолија да не ги објавувам и јас стојам на тоа, ние ги рабираме луѓето затоа што некој има што се плашат некој се срамат и многу други работи. Повелете во сабота во веро центар. А за парите кој ке донира ние немаме отворено сметка туку сите оние кои ке дадат одма купуваме храна и им носиме на семејствата. До сега имаме две семјства што донираме а едно ние на пат да одам овие денови и да го посетам да видам како живеат и дали им треба навистина помош, затоа прво го земвме само Скопје затоа што има повеќе а исто така и на нас ние блиску. Јас мислам дека убаво ти објаснив сега не се секирај не е навреда никаква за твоето писмо ако сакаш повторно пиши ни

10. inimini

inimini Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    72
    Да нема некои забуни еве линк на кој можете и да прашате, ние сме дел од колективни акции во Македонија, а одговорни се луѓето од http://www.facebook.com/groups/272052649497581/

11. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    Сега видов на нет и молам за помош најверојатно сте сретнале на интернет ве молам сите да донираме и да помогнеме
    http://aberdzija.com/gradska/izgore-kuk ... omosh.html

еве за што се работи 5 члено семејство останаа на улица немат ништо никаде ве молам кој колку може донирајте

еве ја и жиро сметката
    http://aberdzija.com/images/baner.jpg

12. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    АПЕЛИРАМ ДО СИТЕ ХУМАНИ ЛУЃЕ, со почит Игорче Петковски

Иако јас со моите навршени 35 години, сопруг и татко на две малолетни дечиња Ива и Томи, мислам дека сум ја остварил својата цел во животот. Но не мислат и тие така, јас искрено многу често сакам да кажам „неможам повеќе“, „ до тука било“, „колку дал Бог доста е“, мојата фамилија сепак ми дава сила и причина повеќе да продолжам да се борам. Јас веќе 4 години се борам со многу ретка врста на Леукемија, поточно Hairy Cell, хронична болест која ги напаѓа белите крвни зрнца. Оваа болест се третира со хемотерапија (Cladribine, Retuximab), која за прв пат ја примив пролетта 2009 година. Оваа терапија треба да го стави пациентот во Ремисија, што и се случи со мене. Три години немав скоро никакви проблеми, но пролетта 2011 година по некој мали индикации направивме биопсија која даде резулат дека болеста е повторно вратена. Хемотерапијата повторно, но овој пат не успешно. Мојот Хематолог тогаш ги дигаше рамениците и кажуваше дека за мене спас во оваа држава нема. Тој сакајќи да ми помогне ме посочи во некоја врвна Испитна Установа која врши испитувања и поседува таква апаратура. За жал во нашава држава НЕ СЕ ПЛАЌАЛО за пациенти за кои во нашава болница нема ни приближно начин како да се испита, а МОРА да се упати во странство. За мене многу оскуден и ограничен закон, но сепак закон. Јас успеав да најдам таква Институција во Њу Јорк и Доктор кој што е специјализиран за мојата болест, тој прифати да ги направи сите потребни испитувања. Трошоците за почетното испитување се околу 15.000 евра, со што би се утврдила точната варијанта на болеста како и понатамошниот третман. Цената на третманот сеуште неможе да се утврди, затоа што сеуште не се знае точната дијагноза.
    Со таа цел Ве замолувам да ми помогнете да можам да заминам на лекување. Секој ден за мене е губење и опасност болеста фатално да напредува. Вашата помош е безценета безоглед на висината. Доколку сте во можност да ми помогнете Ве молам да донирате на Трансакциската Сметка:

Денарска Сметка Бр. 280 107100758282 Со цел на дознака: ЗА ЛЕКУВАЊЕ ВО СТРАНСТВО ЗА ИГОРЧЕ ПЕТКОВСКИ

Девизна Сметка за донации од Станство Бр: 280 107101007019110 SWIFT CODE: KRSKMK2X

БРОЈ ЗА ДОНАЦИИ: VIP 077 143 779
    Извор: Група за Игорче Петковски

13. BileSanja

BileSanja Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    драги форумџики, ептен сум тазе на форумов, сакам да постирам акција за едно детенце, може ли да ми дадете насоки како да започнам нова тема, зошто се превртев на сајтов и искрено, може и пред нос да ми е, но не можам да го најдам. Ептен ви благодарам...

14. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Кога ќе ја отвориш категоријата Хумантарни акции, горе лево над темите има пишува НОВА ТЕМА. :)

На BileSanja му/ѝ се допаѓа ова.
  15. inimini

inimini Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    72
    koncert

Site членови на фемина се покануваат на хуманитарен концерт во петок во 21 часот кој сака и што сака мозе да донира за семејства кои немаат апарати за домакинство, храна облека обувки лекови мебел и др подетално мозете да прочитате на групата Сонце на facebook

16. vencanica

vencanica Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Јас имам за донирање облека а исто така и душеци за кревет, погодни за креветчиња на спрат. Кај треба?
    И имам слободно време, и голема желба да помагам, па ако некој сака нека ме повика за за било каква хуманитарна акција...

17. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Од септември стартувам клуб,така да ќе организирам и такви настани.Ќе те информирам.

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  18. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    Итно!

Итно е а не знам каде да го постирам :(
    Марин Петковски е 18 месечно детенце на кое пред 5 дена му е дијагностицирана Акутна Лимфоцитна Леукемија тип Т. Моментално се бори со болеста на Детската Клиника во Скопје, но со одлука на неговите родители лекувањето треба да го продолжи во странство. Третманот е долг, тежок и доста скап, па затоа доколку имате желба и можност да му помогнете на ова невино ангелче и неговото семејство донирајте средства на:
    077-143 077 - Вип оператор
    070-143 102 - Т мобиле
    370006303225995 - Еуростандард Банка
    210700000603670 - Тутунска Банка
    - За донации од странство:
    IBAN Code: МК07210501614798334
    Bank Name: NLB Tutunska Banka ad Skopje
    SWIFT Code: TUTNMK22
    - Линкови за донации:
    http://grouper.mk/skopje/deal/humanitarna-zdelka-marin
    http://kupinapopust.mk/deal/index/1087

На sofijanoka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. innamylove

innamylove Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    231
  20. myst

myst Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    36
    Здраво, ако некоја од форумџиките (од Скопје) е во можност да донира облека која не и е потребна и која би одговарала на жена со 70 kg ја замолувам да ме контактира по лп.