Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Донираме средства за оние на кои им се потребни

Дискусија во 'Хуманитарни акции' започната од Offspring, 30 мај 2011.

1. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    да,ама на оние кои навистина им требаат.Aко е за така на сите ни требаат пари,ај најди човек во денешно време што ќе ти рече :мене не ми требаат :?: за сметки сите имаме,не ќе барам сега регистрација за кола некој да ми плаќа,оти непредвидени трошоци ми излегле...така де :emo:

На Srckence22, SuperGirl24 и Saricko им се допаѓа ова.
  2. dvm

dvm Нов член

Се зачлени на:
    7 февруари 2014
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    ЈАС СЕ ИЗВИНУВАМ НО НАВИСТИНА МИ Е ПОТРЕБНА ПОМОШ , КЕ МЕ ДАДТ НА СУД АКО НЕ ЈА ПЛАТАМ ДО КРАЈОВ НА МЕСЕЦОТ НАВИСТИНА МИ ТРЕБААТ ПАРИ ЗА НЕА ИМАМ И ДРУГИ ДОЛГОВИ НО ТИЕ НЕКАКО КЕ ГИ ПЛАТАМ ШТОМ СЕ ВРАБОТАМ А ОВАА МИ Е ИТНА

3. irena000

irena000 Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    јас имам облека и би сакала да ја донирам некаде ама незнам на кое место ако знаете место каде е потребна облека и слично кажете ми благодарам

4. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
  5. Eleonorastrumica

Eleonorastrumica Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    196
  6. HoneyAxl

HoneyAxl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2013
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    151
    Слушнав од тетка ми од Куманово е таа и имало некое другарце на нејзиното дете т.е. мојот братуцед и имало тумор на мозок и било во Турција и финансиски им требале пари.Инаку детето се викало Вулетик Никола 6 одделение било и незнаело дека е болно.Исто така од школото организирале фудбалски натпревар во цетврток во 5 цасот..Побарајте на фб има повеке информации :) :|

7. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Убави луѓе, еве ви линк од ивентот, за донирање гардероба, играчки и книги на 15 / 16 март, и 17 за крводарителската акција, каде сакаме да потенцираме дека луѓето со Rh - крвна група, особено да се охрабарат за донирање, поради тоа што потребата од истите крвни единици е поголема како ризични групи. На 17 март, вечерта се’ се заокружува со убава хуманитарна забава од 21ч во ракија барот “Калдрма“. Ве очекуваме. Дарете надеж, разиграјте нечие срце.

https://www.facebook.com/events/266302286864648/

http://denesen.mk/web/2014/03/12/vtora- ... aednicata/

8. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    ИМА ЛИ НАДЕЖ ЗА МАЛАТА АЊА ОД КРАТОВО, ПОТРЕБНИ СЕ 4.500 ЕВРА!

16 мај 2010. Раѓањето на Ања била причина за огромна радост на таткото Даниел, мајката Марина и братчињата Гоце и Адријан. И покрај финансиските потешкотии на семејството во кое никој не е вработен, ведрината и семејната благосостојба траела 1,5 години, кога родителите со соочиле со првите здравствени проблеми на малечката Ања. Забележале дека нивната ќерќа заостанува во психофизичкиот развој, дека има слабо развиена моторика и делумна одземеност на левите екстремитети. Тогаш започнала нивната голгота по здравствените установи низ земјава, каде постојано добивале црни сценарија. Од такви дека нема надеж за рехабилитација на Ања, до такви дека најдобро за семејството е да се откажат од неа и да ја дадат на специјализирана установа.

-Бевме разочарани од она што го слушнавме од лекарите, но во ниту еден момент не помисливме да се откажеме од борбата да ја видиме Ања здрава и полна со живот. Беа потребни пари за испитувања, па морав да заминам на работа како градежник во Црна Гора. Сакавме да бидеме сите заедно, па минатото лето решивме да го минеме на море. Проблемите почнаа кога Ања таму доби силни напади и грчеви во целата мускулатура. Не примија во болница, лежевме десетина дена и плативме 1.700 евра, за кои се задолживме кај мојот газда од Црна Гора. Кога се вративме во Кратово, се соочувавме со се поголеми маки. Ања е потполно неподвижна, не може да ја држи главата исправена, јаде само пасирана храна и единствено реагира кога ќе ги види мама и тато – вели со солзи во очите таткото Даниел.

Со тешки маки, успеале да прособерат пари за да направат поконкретни испитувања на скопската Клиника за детски болести. Таму констатирале церебрална парализа со идиопатска епилепсија, со чести грчеви кои го доведуваат во опасност животот на четиригодишната Ања. Маката ги натерала спас да побараат во престижната турска клиника Санте Плус, па го посетиле нејзиното претставништво во Скопје. Од таму им дале зрак надеж дека е можно да се подобри состојбата на Ања, но за сите потребни испитувања и авионски трансфер до Турција им побарале 4.500 евра. Од Фондот за здравство ги одбиле, со образложение дека не можат да ги пОкријат трошоците за Турција.
    Времето незапирливо тече, а животот на Ања е во опасност. Семејството Арсовски од Кратово нема средства, живеат од 8.000 денари кои ги добиваат од државата за трето дете, а потребни се 4.500 евра за да и се даде шанса за нов живот на малата Ања, која наскоро ќе наполни 4 години. Ако сеуште има хумани луѓе и грижливи институции, се надеваме дека Ања наскоро ќе му се радува на вистинскиот живот. Оливер Арсовски

ДОНАЦИЈА ЗА АЊА АРСОВСКА

ЦЕНТРАЛНО-КООПЕРАТИВНА БАНКА А.Д.СКОПЈЕ

ТРАНСАКЦИСКА СМЕТКА 320500023718130

ЕМБГ 1605010425010http://popara.mk/2014/vesti/ima-li-nadezh-za-malata-anja-od-kratovo-potrebni-se-4-500-evra/

9. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
  10. auroraa

auroraa Популарен член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    843
    Дали знаете κаде би можела да дониρам бебешκи алишта?

11. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    Аурора во Црвен Крст секогаш можиш да однесиш билo каква донација, во скоро секој град има Црвен Крст :)

На Twinkles му/ѝ се допаѓа ова.
  12. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Можеш и во некој дом за деца :) .

Се бара помош и за оваа девојка
    http://www.aberdzija.com/gradska/mozhe- ... -kraj.html

13. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.073
    Допаѓања:
    12.813
    Можеш во Црвен Крст, јас донирам облека која е носена, но е сочувана.

14. Angela12345

Angela12345 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2012
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    27
    ако си од скопје пред Даре Џамбас има контињери за облека па можеш таму да ги оставиш

15. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    https://www.facebook.com/biserka.velkov ... 7939242660

Подарувам женска бебешка облека (новороденче до година - година и пол). Ако некој има потреба или знае некој што има потреба нека пише. Ако не - ја носам во Црвен крст.

16. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Исто така, доколку имате облека за донирање можете да ја донирате во Заводот за рехабилитација на деца и младинци во Топанско поле. Секој ден, во секое време. Добредојдени сте. :)

На ljubam и 1.9.9.2 им се допаѓа ова.
  17. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    Благодарам за информацијата , ове е одлично.Јас обично секогаш во црвен крст носам, но сега би пошла и таму.

На gingerchild му/ѝ се допаѓа ова.
  18. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Да и помогнеме на 19 годишната Ана Мишова

Ана Мишова од Ваташа, Кавадарци, боледува од Параплегија, комплетен прекин на нервите на рбетниот мозок , поради повреда на истиот.
    Таа има 19 години и поради својата болест не може самостојно да се движи.
    Современата медицина денес и нуди втора шанса. Постои надеж дека со терапија со матични клетки во Кина, Ана понатаму ќе може самостојно да се движи. Но лекувањето во Wu Stem Medical Centar (центар за пресадување на матични клетки во Пекинг, Кина) чини 25000 евра, сума која Ана сама не може да ја обезбеди.
    Да помогнеме!
    Телефони за донација:
    Vip - 077 143-177
    One - 075 143-550
    T-Mobile - 070 143-121
    Трансакциска сметка на Стопанска Банка
    200002655700233

http://www.donacii.mk/baram-pomos/aktiv ... a-mishova/
    FB. grupa: https://www.facebook.com/groups/4898018 ... p_activity
    FB. strana: https://www.facebook.com/pages/%D0%94%D ... 0501992148

molam postov da dobie svoja soodvetna tema, blagodaram!

На Danira му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ojesil

Ojesil Активен член

Се зачлени на:
    6 април 2014
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    13
    Сакав да одворам нова тема но не е можно. Ајде ако има некој финансиски да ми помогне . Имаме потреба од пари за почеток на самостоен живот со 6 ипол месечниот син и мм. Сакаме приватност во семејството и ,мирен живот. Кој може да ми помогне нека се обрати во лп .Благодарам

20. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Eдна јахта ќе ви заврши ли работа? Јас само тоа можам да го понудам од моја страна :?:

На Danira, mimiiiii, srcence1607 и 2 други им се допаѓа ова.