Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Донираме средства за оние на кои им се потребни

Дискусија во 'Хуманитарни акции' започната од Offspring, 30 мај 2011.

1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.805
    Допаѓања:
    325.368
    Девојки ако некому му требаат бебешки алишта,женска облека величина с,обувки нека ме контактира.Имам мн ствари добро сочувани но веке не ги користам.

На andreina му/ѝ се допаѓа ова.
  2. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    ДРАМА ВО ВЕЛЕС - АКО ЗАДОЦНЕВ САМО ЕДНА МИНУТА, ТРИТЕ ДЕЦА ЌЕ ИЗГОРЕА
    www.vest.mk/?ItemID=F6E145D83C70324896D663229A9E23AD
    "Сега сме на улица, јас, сопругата, четирите деца и мајка ми. Ако има луѓе, ако знаат за мака, нека помогнат. Сe што имавме, сe отиде", рече Велибор.

Велибор и Ленче Давчевски заедно со нивните 4 деца од кои и тримесечната Ивона останаа без кров.
    Кој што има, облека, ќебиња, стар мебел, душеци, доколку е во можност, нека помогне.

Велибор и Ленче Давчевски
    Наце Димов, бр. 62, Велес

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.805
    Допаѓања:
    325.368
    Imaat li tel broj za kontakt?

4. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.073
    Допаѓања:
    12.811
    Треба тука државата да помогне, советниците од општина Јегуновце, црквата. Сите бараат многудетни семејства, а кога трпат за леб и немат покрив над глава на никој не му е гајле. Кај се поповите гласни што многу се грижат дали нацијата ќе опстане?
    http://novatv.mk/index.php?navig=8&vest=18615&cat=22

5. Masnickaaa

Masnickaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    933
    https://www.facebook.com/events/632349780221725/?ref=3&ref_newsfeed_story_type=regular

Пријатели, другари и познаници, Ве покануваме на предновогодишен хуманитарен базар кој ќе се одржи во Кафе Галерија Концепт 37 на 27.12.2014 со почеток во 12:00ч
    Ќе имате можност да дојдете да ги разгледате изложените рачни изработки, украси,да се напиете по некоја пијачка, и најважно да си купите од украсите за вас и вашите најблиски и со тоа да донирате за лекувањето на Јоце и Марга во Москва, Русија.

*По едногодишното одложување и мирување,поради недостиг на финансиски средства, Јоце Блажевски треба да замине на последниот 7-ми третман со пресадување на матични клетки во Клиниката Неуровита во Москва, во Јануари после Божиќните празници, како што повеќето знаат досега беше на 6 третмани и Јоце има голем напредок и успех, почна да се движи со помош на дубак и да ги извршува сите свои лични потреби самостојно. Да го поддржиме и да му помогнеме да успее и во овој последен третман, да може самостојно да продолжи понатаму.
    Со еден повик, можете да донирате и по 100 ден. на телефонските броеви од ВИП 077 143 610 и Т-МОБИЛЕ 070 143 109

*Марга Велеска боледува од церебрална парализa и за да се подобри нејзината здравствена состојба потребен и е третман со пресадување на матични клетки во истата клиника во Москва,кој чини 21 000 еу.
    Исто така и за Марга се активни телефонските броеви на ВИП 077 143 077 и Т-МОБИЛЕ 070 143 114,кадешто со еден повик можете да донирате 100 ден.

Хуманитарниот базар ќе трае од 12 :00 - 17:00ч.

6. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    http://www.donacii.mk/baram-pomos/aktivni-apeli/apel-za-pomosh-na-teodora-ivanovska/

Почитувани,

Во сообраќајна несреќа, 21 годишна млада студентка се здоби со тешки телесни повреди.

Моментално, после една тешка операција во исчекување е на уште една,

уште покомплицирана,за која се потребни најмалку 10000 евра.

Операцијата треба да се изведе во Систина.

Ве молам да ја покажиме нашата хуманост на дело и да помогнеме

еден млад живот да продолжи понатака нормално да тече.

Сметката на која може да се уплаќа е:

200002637936817 Stopanska Banka AD Skopje

на име Анастасија Ивановска

На girl-miri и Adi888 им се допаѓа ова.
  7. agios

agios Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2014
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    580
    На girl-miri му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Neytiri

Neytiri Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.457
    Гледам нема ништо на форумов за Давид и за Николина, две малечки срценца и двете имаат по 5 годинки, а веќе се борат за живот. Давид со тумор на мозочето, Николина со акутна леукемија. Потребни се многу средства и за двете дечиња, па ајде да помогнеме.

http://analitika.mk/apel-za-pomosh-5-godishniot-david-domazetovski-od-bitola-8126

Броеви за Давид: 077 143 778 вип 075 143 502 оне 070 143 163 т мобиле

http://www.sezadeca.com/humanitarno-katce/3198-nikolina-miteva

Бројче за Николина: 077 143 402 вип

9. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.654
    Допаѓања:
    22.357
    „8 месечната Елена Атанасовска од Тетово боледува од тешка вродена срцева мана - Тетрологија фалот. Неопходна е операција која треба да се изврши најдоцна до март, во Националната болница во Софија, Бугарија, која што чини 14 000 евра. Поради тоа што не сме во можност да ги обезбедиме потребните средства ги молиме сите хумани граѓани да донираат 100 денари со еден повик на телефонските броеви:

077/ 143-771
    075/ 143-450 и
    070/ 143153 или да донираат финансиски средства на жиро сметката во Тутунска банка

210-7000006201-60 на име Елена Атанасовска“

Инфо има и тука: http://republika.mk/?p=373761
    http://novatv.mk/index.php?navig=8&cat=22&vest=19512

Последна измена: 16 јануари 2015
  10. Zorica76

Zorica76 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    24
    Samohrana majka so dve maloletni deca od 1 godina i 5 meseci masko, i devojce od 3 godini bara bilo kakva pomos vo obleka, obuvki, igracki, postelnina.. Dokolku imate raboti koi ne gi koristite kako aparati za domakjinstvo, mebel ili druga pokukjnina, mozete da me iskontaktirate bidejki ziveam pod kirija so minimalni primanja so koi edvaj mozam i smetkite da gi platam.. Molba do site humani lugje, posebno majki da mi pomognete na bilo koj nacin.. Odnapred blagodaram.
    Tel. za kontakt: 078 743 601
    Mozete da mi pisete vo inbox ili da donirate na ziro smetka:
    210501672422057
    Zorica Levajkovska

11. vozrasen

vozrasen Нов член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    13
    Postoi li fondacija ili agencija preku koja moze da se pomogne na samohrani majki vo materijali,hrana obleka za deca i sl.

12. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Време е уште еднаш нашата хуманост да спаси млад живот! ДОНИРАЈТЕ ЗА АЛЕКСАНДРА!

15-годишната Александра Спасовска од Скопје по кобниот пад од велосипед во април 2014-та година е во тешка здравствена состојба и покрај двете хируршки интервенции.

Моменталната состојба и е стабилна општа состојба без свест, реагира само на груба дразба, со сопствено дишење. Таа сега се наоѓа во Геријатрискиот завод, а за подобрување на нејзината состојба потребни се финансиски средства кои нејзината самохрана мајка не може да ги обезбеди.

Време е уште еднаш нашата хуманост да спаси млад живот! ДОНИРАЈТЕ ЗА АЛЕКСАНДРА!
    Донациски број од Т-Мобиле: 070-143-144

13. Zorica76

Zorica76 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    24
    Veke imam oglas za samohrana majka na koja i e potrebna bilo kakva pomos... Ima i humanitarna organizacija vo Kumanovo koja se vika Krepost.. Imaat fb strana tamu ke mozete da im pisete.. Oni ke vi objasnat kako da stapite vo kontakt... Dosega ne vidov humanost na delo... Samo se pisuva za toa...

14. vozrasen

vozrasen Нов член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    13
    Gospogo za da vidite humanost na delo proverete ja utre smetkata koja ste ja postavile na postot.Se nadevam deka iako e simbolichno ke bidete zadovolni .

На joy1, Daydream и Daleron им се допаѓа ова.
  15. Zorica76

Zorica76 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    24
    Sekoja cest za humanosta... Respekt od moja strana..... Taman na vreme bas se mislev kako da ja platam kirijata docnam veke dve nedeli a onie minimalni sto gi dobivam od drzavata seuste ne gi pustile... Fala mnogu od srce.... Pozdrav i imajte ubav den.
    Zatoa sto vasite malku za mene se mnogu...

На joy1, IronLady, Daydream и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. andreina

andreina Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2015
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    26
    bi sakala da dobijam nesto a ko se uste ne vi se dadeni

17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.805
    Допаѓања:
    325.368
    Пиши ми лп за се што ти треба конкретно :)

18. andreina

andreina Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2015
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    26
    mi treba farmerki,bluzicki po dolgi ako imas ama ne dzempercinja posto toa imam
    nego obicni i patiki br 38

19. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.805
    Допаѓања:
    325.368
    Пиши ми адреса и име во лична порака.Во пон ке ти пратам.

20. Zorica76

Zorica76 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    24
    Moze li i jas da dobijam bebeski alista za decava joy 1?:) Iako ne se bas bebinja.. Devojceto e 3g, masko 1god i 6meseci..bilo sto imas.. Igracki, bluzicki.. Pizamcinja.. Sve ni treba.. :( pozz