Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Донираме средства за оние на кои им се потребни

Дискусија во 'Хуманитарни акции' започната од Offspring, 30 мај 2011.

1. Zorica76

Zorica76 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    24
    Veke imam ostaveno apel za pomos no himanosta na delo e samo vo pisana forma pa bi sakala da ve zamolam uste ednas dokollu nekoj ima sporet na drvs koj ne go koristi i mal frizider da ni pomognete bidejki nema kaj da im go cuvam mlekoto na decata.. Se nadevam deka barem nekoj ke moze da pomogne..

На moneni му/ѝ се допаѓа ова.
  2. love9

love9 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    15
    @Zorica76 izgleda samo nie sme tuka sto barame za reka bar friziderot ni raboti i imame spore no drugo nisto , nam ni falat spored na struja , dovolno bi ni bila i da ima samo edna bronza i rerna veke ide leto ne se izdrzuva na drva gotvenje od toploto , peralna no toa se skapi raboti i ne baram toa no nekoi aparati za domakinstvo i nam dobro bi ni dosle i potrebni ni se kako mikser ili od toa za pasiranje hrana , pegla i nesto sadovi za domakinstvo i sekako obleka i obuvki

3. Zorica76

Zorica76 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    24
    Love 9 verojatno nie sme najhrabri javno da pobarame pomos i toa na ovoj nacin ne deka nema uste kako nas.. No jas ziveam sama i bidejki nema koj da gi cuva nemozam da izlezam ni do prodavnica... Se nadevam deka seuste ima lugje so golemo srce koi ke najdat vreme i razbiranje sto znaci da nemas najosnovni raboti..i ke ni pomognat..

4. love9

love9 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    15
    eh zorica79 gi ima vo pravo si i ja znam tuka okolu nas gi ima ust najmalku 10 semejtva vo slicna sostojba no da ti kazam pravo tesko , barem mene samo me isprasuvaat uste maticen broj ne mi pobrale mi pisaa moze 10-na devojki a samo edna ni isprati edni trenerki edni tri/cetvrt farmerki 3 maicki po kratki i tri po dolgi edna sukna tri senki i dve sjajcinja i za brat mi parfem i edna bluza no nie sme i mnogu blagodarni neka me izvini ako nesto zaboraviv , realno ne ocekuvam deka tuka ke ni pomogne i nekoja druga , , neznam zosto me samo isprasuvaat , no toa e :)

На moneni му/ѝ се допаѓа ова.
  5. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.129
  6. love9

love9 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    15
    ni treba znaci obleka kako sto pisav i pred toa da odgovara za S/M farmerki, trenerki , helanki , potenki bluzi, maicki, fustancinja, kratki pantaloni, pizami (maicki i bluzi moze i M/L L , S ke ni bidat mali ) i epten ni trebaat cevli za ova vreme i patiki ili sandali za leto 38 i 39 broj i nesto za licna higiena i kozmetika , ili maska obleka za brat mi L/XL i obuvki 41/42 , no ve molam kosuli pantaloni bilo klasicni ili sportski stvarno ne ni trebaat taka ke sedat samo , poubavo na drug dajte gi i ve molam samo dokolku nekoja e ozbilna lazna nadez stvarno ne mi treba .

7. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    18.053
  8. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
  9. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.043
    Неверојатно на колку само семејства им е потребна помош !! Толку мала популација, а купишта социјани случаи и потреба од парична помош за операции, На кого попрво да помогнеш ?

10. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
  11. Tearful

Tearful Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    73
    Imam nekoi alista koi nesakam da gi frlam, pa dokolku poznavate nekoe siromasno semejstvo vo Veles na kogo e potrebna pomos ve molam pisete! se izvinuvam za latinicata

12. slatkamalaubava

slatkamalaubava Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2015
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    10
    Имаме проблем со финансиите. Немаме здравствено осигурување а и фондот не ни дава плави картони. А мораме со детето ми да одиме на лекар,но за жал бидејки е приватно немаме пари за лекарства. Ќе ве замолам сите оние кој сакаат и кој можат да ни донираат пари за да оздравиме (претпоставуваме дека е од вирусот) нека ми пратат лична порака за жиро сметка бидејки мораме да останеме анонимни. Ви благодарам.

13. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    Гимназијата во која учам се вклучи за да му помогне на едно дете кое е деветтолетка во едно од битолските основни училишта и боледува од тешка кифоза па мора да носи метално нешто не знам како се вика за на грбот.Тоа нешто како скапо мислам дека е,но семејството е од социјален вид,односо немаат средтства за да му купат.И така сите дониравме колку шо можевме.Мојот клас веднаш денес собра колку-толку пари за да му помогнеме.Убаво е да се биде хуман на оној на кој најмногу му треба твојата помош.:nod:

14. slatkamalaubava

Се зачлени на:
    25 март 2015
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    10
    Каде можат да донираат другите? Еве и анм ни помогнаа па да помогнеме и ние.

15. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    Па колку што сум информирана детето е од едно битолско основно училиште Елпида Караманди
    имаше трансакциона сметка
    ама не ни ја прочитаа дека прво беревме по класови и така...:(
    ако можите некако донирајте

16. slatkamalaubava

Се зачлени на:
    25 март 2015
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    10
    Да знаевме како |(

17. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770

18. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Здраво. Имам облека, чевли, чанти и други ствари што сакам да ги подарам на некој што навистина му требат. Облеката е со број S и M, а чевлите се со број 37. Стварите се од мене и не се многу носени. Моментално сум во Македонија- Струмица и тука ќе сум уште 1 месец па ако некоја сака нека ми пише. Поздрав

19. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Спремено во вакум кесе за една наша членка :) 11267705_1058963627454675_1628168033_n.jpg

На samantha80@*~ и Zorica76 им се допаѓа ова.
  20. Zorica76

Zorica76 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    24
    Sakam da i se zablagodaram na Perlaa za vetenata pomos koja ne stigna do mene... Jas stvarno ne gi razbiram lugjeto sto se nudat da pomognat ama samo vo pisana forma... Vo sekoj slucaj fala za ponudata...