Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Донираме средства за оние на кои им се потребни

Дискусија во 'Хуманитарни акции' започната од Offspring, 30 мај 2011.

1. Пчела

Пчела Популарен член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.437
  2. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    @Zorica76 spored postot na @perlaa taa beshe ogranicheno vreme vo mk. Ponudila pomosh, i sakala da dade inaku zoshto bi stavala slika? Lichno i jas preskoknuvav kutija alishta cela nedela chekajki od druga forumdjika da mi dade adresa i na kraj se otkazhav. Ne za tebe, za druga. Ama mi go izvezhba trpenieto chekajki adresa da napisham i sobrav i kutija i alishta i odnesov na drugo mesto. Tebe kako shto gledam nekoj veke ti pomognal i so obleka i so finansiska pomosh nekoj drug, i fer e da kazham im se zablagodari javno. No, namesto da dojdesh i da rechesh luge jas ushte baram pomosh, izvini, ama so tvojot agresiven odnos kon site shto imaat a tebe ne te izbrale da ti dadat, gi sopira site drugi koi bi pomislile da ti ponudat.

На rose60, Oscar Lady, <3 pleza4e <3 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Zorica nemoj da misles deka te zaboraviv alistata i drugite stvari se seuste spremani za tebe samo ubavo ti objasniv vo poraka deka ke gi pratam po brat mi i deka koga toj ke doaga vo kumanovo ke ti gi donese. Ti rekov deka toj e sofer i ete takva mu e rabotata ne ide sekogas tamu. Ke se potrudam vo najbrzo vreme da stignat do tebe. Navistina mi e zal sto sme tolku daleko i nemoze pobrzo da stigne do tebe. Jas za 1 nedela ke ja napustam pak mk ama alistata se kaj brat mi toj ima tvoj broj i ke ti se jave koga i da e. A ako veke se brzas ili neznam sto ako mozes da odes ili poznavas nekoj sto moze da ode do carinata sto e vo sk poso toj e od pon do petok tamu pa da gi zemas od tamu. Kolku sto znam ima nekoe mesto Deni Internacional toj e skoro se tamu pa odi i zemaj gi. Pozdrav

Последна измена: 14 јуни 2015
  4. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Да помогнеме!! pece.jpg

5. Zorica76

Zorica76 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    24
    Gledam deka nekoi pogresno me razbrale ili pogresno sum se izjasnila.... Ne sakam lazna nadez i mislam deka e vo red da ako napises ovaa nedela.. A nemozes ili ti izleglo nesto... Covecki e da go izvestis onoj sto ocekuva deka za neodredeno vreme ke se odlozi..
    Da mi pratija no za decata... Znaci dojde do nedorazbiranje i jas se izvinuvam ako nekoj toa go sfati kako agresivnost... Tocno e deka pocnuvam od nula no ne znaci deka sum i nula od covek... Eve jas javno i se izvinuvam na perlaa ako bev pogresno sfatena...

6. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Надополнете за Пеце Роговски дека има и донациско бројче од ВИП: 077 - 143 - 610

Ви благодариме!

На Ливадџиката му/ѝ се допаѓа ова.
  7. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.805
    Допаѓања:
    325.368
    Во врска со темава би пишала нешто.Сум пракјала на мн мн личности до сега.И од форумот и од фб што сум дознала.Сум наидувала на секакви.Но не ми се јасни една група на луге.
    Оние кои се претставуваат како тежок социјален случај а после 2-3 недели ја гледаш на фб закачила 500 слики.Слики од бмв,слики од прошетки низ Македонија,слики од дотерани коси и нокти.На истата таа личност мислејки дека е стварно загрозена дури и пари и пратив.Мм настојуваше на тоа.За да подоцна сватам дека она можеби има и повеке од мене.Нека им е на чест на таквите кои лажат и се ненаситни.Не ми е ни за парите ни за облеката.Зошто некој будала да ме прави.
    Во иднина прво би испитала за кого се работи па после би помогнала.

На rose60, LUCERKA, SuperGirl24 и 8 други им се допаѓа ова.
  8. Пчела

Пчела Популарен член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.437
  9. БезИзлез

БезИзлез Нов член

Се зачлени на:
    25 јуни 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Самохрана мајка сум, невработена со три деца. Имаме потреба од фрижидер, кревет облека и обувки за деца до 14 години (женски)
    нормално и финансиските проблеми се тука.
    Доколку некој е во можност и сака да помогне би била премногу Благодарна.

10. lokumce

lokumce Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    18
    Хитно ни треба инвалидска количка за непокретна особа...Ако некој може да ни помогне...По одреден период ке ја вратиме.. 078 26 11 76 -Тодорка

11. Sigma*

Sigma* Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2015
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    102
    Sega pravev reorganizacija vo plakarot pa naletav na nekoi parchinja obleka koi gi nemam oblecheni odamna, ili pak nekoi koi mi se mali ama gi chuvam od sentimentalna vrednost. Pa si rekov ajde da izraduvame nekoj :) vo blizina kaj mene postoi edna familija na koja i davav zhenska obleka no posledniot pat ja vidov oblekata vo kanta :x dokolku poznavate devojka na koja i e potrebna obleka slobodno pishete mi .. imam i letna i zimska obleka. :)

Pozdrav i sekoe dobro.:*

На macovska му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Kimey

Kimey Активен член

Се зачлени на:
    10 јули 2015
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    84
    Јас цела облека што не ја носам или што ми е мала ја собирам во кеса и ги носам во Капиштец во домот за деца. До сега сум однела неколку пати и секогаш се радуваа децата кога ќе видеа дека некој им носи облека.
    Доколку некој живее во околината на Карпош, Тафталиџе нека ми пише порака со задоволство би донирала облека за до 18 години.

Последна измена: 10 јули 2015
  13. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.081
    Допаѓања:
    34.504
    Отворен број за донации за Тетовската поплава 076330113.
    Споделете!!!
    11828818_10152627371042609_4873122077807549008_n.jpg

14. Babushka

Babushka Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2011
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    5.336
    Kimey, може да те прашам, треба да се јавиш претходно или да закажеш во домот за деца во Капиштец пред да ја однесеш облеката? Знаеш отприлика колку деца има во домот, и евентуално дали има бебиња?
    Истиве прашања и за во детското село во Ченто, ако некој знае би ми било многу од помош. Ќе бидам многу краток период во Скопје, па се надевам дека ќе можам да посетам еден од домовите.

Од фамилија и познаници собрав детска облека за донирање, но повеќето е за женски бебиња отприлика 0-3 години, и над 16 години, па да знам каде да ја однесам.

Детското село има веб страна, пишува дека имаат 69 деца, и 13 во младинскиата заедница. А за домот во Капиштец не можам да најдам информации.

Фала ви однапред за помошта!

15. Трајка

Трајка Нов член

Се зачлени на:
    15 август 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    11911575_891227510965104_910050084_n.jpg
    Ве молам помогнете доколку сте во можност.

На blueberry93 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Здраво,
    јас сакав да го споделам настанов
    со надеж дека ќе има повеќе заинтересирани за разлика од бројката на фб. Се работи за донација, прибори, ранчиња, книги, пенкала, лектири и останати работи, за дечињата без родители и останатите кои ризикуваат да ја загубат грижата од своите родители.
    Сите дома имаме еден куп лектири недопрени со години, ранчиња кои фаќаат прашина, а сепак некому може да послужат.
    Еве го евентот за локација и време, па се гледаме таму
    https://www.facebook.com/events/880845405296188/ :sun:

17. SeaMermaid

SeaMermaid Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2015
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    14.447
    Доколку сеуште ти е потребна помош пиши ми лп

18. Peco