Донираме средства за оние на кои им се потребни

Discussion in 'Хуманитарни акции' started by Offspring, May 30, 2011.

1. friendy

friendy Форумски идол

Има надеж!:inlove:

Од телефонски донации најмалку 20000 евра, што покажува дека сепак сме хуман народ.

Last edited: Jan 10, 2017
    celineparis, hermosa, 1.9.9.2 and 3 others like this.
  2. blessed.an

blessed.an Популарен член

Има една група на фб дај не фрлај па ме интересира дали некој/а дарувал/а..Како оди како се пракаат и дали навистина ги користат работите..Ако некој знае и е дарувал..?

3. 1.9.9.2

1.9.9.2 Истакнат член

Јас дадов штикли на една девојка, се договоривме и дојде си ги зема. Има многу коментари дека се земаат работи па се препродаваат или се ставаат во други групи на фб за да се подарат и слично. Никогаш не може да сме сигурни дали ќе ги користат работите. Сепак групата, како и што пишува на фб, е направена и за ние да се "ослободиме" од непотребни работи дома (секако да се добро зачувани нели), а пред се и да израдуваме некој со тоа што ќе му подариме нешто.

meckicka and LollySky like this.
  4. blessed.an

blessed.an Популарен член

Би ми било мило некого да израдувам бидејки имам доста детски работи кои се многу малку носени затоа прашав..Сепак ти благодарам на одговорот

EMMA EMILY, referentka and 1.9.9.2 like this.
  5. MinaST

MinaST Активен член

Младиот спортист од Охрид Трајан Целески Тачо боледува од тумор (Астроцитома) и итно му се потребни средства за операција која треба да се изврши во Италија.
    Сите кои сакаат да помогнат тоа можат да го направат на следната жиро сметка: Trajan Celeski 210501663814471 NLB Banka.
    Бидете Хумани да му помогнеме на Младиот Тачо <3

Last edited: Jan 19, 2017
    "Zoki" likes this.
  6. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Дали има пρеκу мобилен опција да се дониρа?

7. MinaST

MinaST Активен член

Не

8. SrceKameno

SrceKameno Активен член

A kazi mi za kolku godisni ti se alistata ??

9. cockerspaniel

cockerspaniel Активен член

"Zoki" likes this.
  10. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

11. Sm1ley

Sm1ley Истакнат член

Не сум активна мн по социјалниве мрежи и единствено тука ми текна да пишам пред да замолам некој од мои блиски да сподели по fb и Twitter.

http://www.dokazm.mk/potrebna-e-pomosh-za-dedo-koj-so-denovi-gladuva/

Го видов постов и ако не со пари знам дека со облека и предмети од дома можеме мн да помогнеме.. проблемот е да стигне до што повеќе луѓе зошто милион апели сум видела за вакви случаи и знам дека колку толку се помогнало..
    Ако не ви е тешко ако дознаете податоци од човекот да пишете тука, зошто искрено неможам да спијам а да знам дека не сум пробала да помогнам некако..

parksey likes this.
  12. TheEkaterina

TheEkaterina Истакнат член

Momentalno sobiram raboti za majka so 4 godisno dete i bebe od 6 meseci. Pisi mi sto davas.

13. An-na

An-na Форумски идол

14. Anajirile

Anajirile Истакнат член

:)

Attached Files:

15. k.a.j.a

k.a.j.a Истакнат член

16. melnicanecot

melnicanecot Истакнат член

Никола е сирак, без татко. И е столб во својата куќа. Работи работа за прескомни примања, кои што не стигнуваат за еден човек, а камоли за повеќе. Никола не е сам. Има мајка, брат и сестра близнаци на 15 години, и помала сестра на 13 години.
    Бара облека и храна.
    Машка горна облека броеви L и XL, долна облека броеви 32,34
    Женска горна облека броеви XS,S и M, долна облека броеви 26,28,30.
    Секаков вид на храна која што може да стои подолго, конзервирана, зимница, тестенини е добредојдена. Па и доколку е во можност некој и финансиски да помогне, познава некој таков или слично, секаква помош, до последен денар е повеќе од прифатлива.
    Доколку сте во можност да допринесете со било каква горенаведена помош, Ве молам да се обратите кај Никола 072 242 871.
    Парични средства може да донирате на следната трансакциска сметка:
    210 5016954779 87
    НЛБ Тутунска банка
    Сунца Далческа

ЕденЧлен likes this.
  17. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

#sharingiscaring
    Ve molam site da me procitate...
    Ja prasuvam kerka mi sto jadela denes vo skolo, mi vika nisto. Jas i vikam, zarem cel den sedese gladna, mi vika da i ne samo jas, nikoj veke ne jademe vo skolo i ne gi trosime parite tuku gi sobirame za Pavel. Detevo mi kazuva deka site deca od 6to do 9to odelenie veke desetina dena ne trosat pari za nisto,prestanale da kupuvaat uzinka, ne jadat, ne kupuvaat sokovi, sekoj den trcaat so kutijata za donacii i sobiraat pari, sekoj denar sto go imaat go stavaat vo kutijata i na krajot na casovite parite gi predavaat na klasniot na Pavel! Sakale da soberat stoo poveke pari pred da zavrsi skolskata godina. Kakvi deca a, heroista!!! Ovie deca, negovite drugari i drugarki, denes sami izrabotija poster, go isprintaa i go lepat po site ucilista! Pavel e nivni drugar, Pavel e edno od dvete deca koe nastrada na Veligden od struen udar dodeka se slikaa na vozovite. Posle nekolku dena na nasite kliniki, prefrlen e na lekuvanje vo Anglija.Ja iskontaktirav majka mu... Majcicka luge, bdee nad svoeto cedo sekoj den vo bolnica vo tugina.. A Pavel spie.. Spie ,a majka mu go cuva.. :( Pavel e vo vestacka koma. Potrebna e uste edna intervencija.. Potrebni se 25000 evra. Znam deka se mnogu, znam deka sme mala zemja, znam deka sme siromav narod, ama isto taka znam i deka sme narod so golemo srce!
    Zatoa ke ve zamolam site do eden, siromasni i bogati, stari i mladi, zemete gi telefonite i donirajte! Nie vo Nano Bar vo sabota ke organizirame humanitarna zabava za Pavel. Del od prometot, odnosno 30% ke go donirame, isto taka ke imame kutija za donacii koja ke ja postavime uste denes! Ke dojdam jas, ke dojde klasniot na Pavel, ke dojdat negovite drugari, ke dojdat roditeli, ke dojdat nastavnicite, dojdete i vie! Dojdete site! Bogati i siromasni, mladi i stari, site da pomogneme kolku mozeme! I rasirete go postov po firmi, po opstini, po zdruzenija,po nasi isellenici vo stranstvo po luge, sekade!
    Ajde Makedonijo obedini se!!!
    DA GO RAZBUDIME PAVEL!

t-mobile 070 143 106
    vip\one 077 143 481
    ziro smetka: Lorena Bekarovska -210501648829038-NLB TUTUNSKA BANKA so cel na doznaka: donacija za Pavel

Превземено од фејсбук. Донирајте за Павел!

18. melnicanecot

melnicanecot Истакнат член

Линк од хуманитарната акција

https://www.facebook.com/events/262...pe":"22","action_history":"null"}&pnref=story

ЕденЧлен likes this.
  19. galapce

galapce Форумски идол

Да се отвори сметкаа на Фемина,па да се префрлаат групно парите каде треба кога ке стигнеме до однапред одредена сум,и пак од ново?

Фемина донира?

girl-miri and melnicanecot like this.
  20. bella.s

bella.s Популарен член

И споделување може многу да помогне.

Дечки, од денеска почнуваме со борба да собереме средства за малиот Лука ( 4 години), кој боледува од целебрална парализа, а за жал ја изгубил и својата сестричка близначка, уште првите денови откако дошле на овој свет.

Бидејќи во нашата држава болниот плаќа и за здравиот и системот е таков да болните мора да подигнуваат кредити и да се позајмуваат пари, сите ние заедно можеме да помогнеме на семејството на малиот Лука, кој го посетивме вчера заедно со екипата на „Вип - сезона“ од мојата Канал 5 ТВ.

Лука во моментов се чуствува многу подобро, благодарение на „АБР - методата“, која изнесува 1.500 евра годишно. Неговото семејство плаќа за физиотерапевт со кој ги работи вежбите, а допрва треба да соберат и пари за уште една операција која чини 3.000 евра, но трошоците не се само овие.

Целта е една: Да се направи што е можно повеќе, ова мало момче да му се радува на животот и да биде среќен додека си игра со своите врсници.

Игра на музиката од Џенифер Лопез, а кога ќе ја види нашата Лила на телевизија премногу и се радува. Се дружи со своите врсници во игротека....

Јас тука само накратко ве запознав со проблемот низ кој поминува семејството на овој мал херој, кој инаку се од Тетово и се мои пријатели, а сите вие кои можете на било кој начин на помогнете, ова е жиро- сметката за донации:
    210501699350324
    НЛБ тутунска банка на име Лука Крунислав Велков.

Кој сака лично да ги добие членовите на семејството за донација, слободно нека ми пише за контакт.
    И споделување на апелов може многу да помогне.

melnicanecot, GirlLove and SummerGirl like this.