Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Донираме средства за оние на кои им се потребни

Дискусија во 'Хуманитарни акции' започната од Offspring, 30 мај 2011.

1. Sv. Nikolka

Sv. Nikolka Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2016
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    413
    Треба да се донира, особено кога се во прашање дечиња. За болни од Канцер, се собираат донации на сите страни. Јас, еднаш не сум слушнала - видела некој да донира за лице со Психички болести. А, најтешки се. . .

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Rock\m/girl

Rock\m/girl Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2016
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    96
    Апел за помош на Игор Геленчев
    Игор Геленчев е 14 годишно момче на кое му е дијагностициран тумор на мозокот и мора да се изврши итна операција за 20 дена во Турција. Само за операцијата се потребни 15.000 евра а ќе има и дополнителни трошоци после оперативниот зафат.

Ги молиме сите хумани луѓе да дадат своја поддршка за да му помогнеме на Игор и на неговите најблиски да го пребродат најголемиот предизвик во својот живот!

Донациски број (за донации од мрежата на Телеком): 070 143-117

Жиро сметка:

ИГОР ГЕЛЕНЧЕВ
    200003205877055 Стопанска банка АД Скопје
    Цел на дознака: Донација за Игор

ЗА ДОНАЦИИ ОД СТРАНСТВО

IGOR GELENCHEV
    Vodenska bb, Bogdanci, Republic of Macedonia.
    STOPANSKA BANKA AD SKOPJE
    SWIFT CODE: STOBMK 2X
    IBAN: MK07200003207128355 EUR

Ви благодариме!

Прикачени фајлови:

На ЕденЧлен му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Specifi4na

Specifi4na Активен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2017
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    12
    Да ве замолам женска облека хс с ако имате за давање потребна ми е многу. И машки детска облека за 4 год

На do-re-mi и *Amethyst* им се допаѓа ова.
  4. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.045
    Допаѓања:
    6.536
    @Specifi4na сега гледам настан на фб.
    https://www.facebook.com/events/208721302997310/
    Опис:
    Нашето бесплатно шопингуење преминува во традиција која по ваша желба решивме да ја организираме на 3 месеци, или поточно на премин во новата сезона. Поттикнати од креаривноста на "Една може"-One can, на прекрасните самохрани мајки кои рециклираат облека, одлучивме и овој пат ним да им ја донираме собраната гардероба. Принципот останува ист. Доаѓате со облека, обувки, книги кои ви се непотребни, оставате и добивате ист број на кеси колку што сте оставиле. Бирате и земате тоа што ви се допаѓа. Се што ќе остане оди во рацете на прекрасните госпоѓи :) Драги мои, се гледаме во сабота во Old School Cafe.
    09.09.2017 - Сабота at 10:00–20:00

5. Sv. Nikolka

Sv. Nikolka Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2016
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    413
    За болни од Канцер, и за други болести, се собираат донации од сите страни (преку смс пораки, преку трансакциски сметки), јас еднаш, не сум слушнала некој да донира за лица со Психички болести, а најтешки се. . .

6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Se sekavate na Elena? Devojkata sto se borese za zivot po bolnicive? Elena za koja site sobiravme pari za lekovi, Elena za koja site se grizevme vo Skopskive kliniki bidejki majka i ne mozese da si go neguva cedoto od pusta siromastija?! Elena na koja i bese ukinata pomosta za nega bidejki nekoja si komisija odluci deka e rabotosposobna?! Elena na 27 godini imase 30 kilogrami... Dva dena otkako i ja ukinaa negata Elena pocina... Se skrsi srceto na majka i. 27 godini odenje po doktori, operacii, borba za zivot, grebenje po vrati, 27 godini borba za da si ja socuva kerkata odednas prestanaa. Umre prvata rozba na ovaa majka I otide prvorodenoto cedo... Skrsena od bolka, sama so 2 deca, vo agonija i siromastija, uste ednas pobara pomos, ovoj pat za da ja pogrebame Elence.. Pusta siromastija, ni deteto ne mozese dostojno da si go isprati kutra majcicka Pogrebot bese donacija od Femina.
    Pominaa 6-7 meseci od togas... Preteski za ovaa majka, ama pustoto ziv vo grob ne se odi... Ima uste 2 deca na koi im e potrebna... Sega se na rabot na egzistencija, ne znam ni kako ziveat iskreno. Majkata kutra barase crni alista ako imame, bidejki saka da ostane vo crnina, ni alista nema. Nemaat drva za zimovo, nemaat nisto! Ziveat od dobrata volja na komsii i na dobri lugje. Otec Oliver Petrovski im nosi hrana sekoj mesec. Majkata nema nikakvi, ama bas nikakvi primanja, ni socijalno ni nisto! Ne moze da raboti bidejki imase mozocen udar, ednata strana i bese paralizirana i govorot oteznat. Isto taka majkava se bocka so insulin sekoj den. Lekarstvata sto trrba da gi pie po edno apce, ona gi deli na cetvrtinki za da ima i za naredniot den... I vaka sekoj den. Ama eve i na majkava nekoja si vtorostepena komisija pred nekolku meseci ja proglasila za sposobna. O zalna moja Makedonijo, ovaa zena li e sposobna za rabota?! Zenava e poluinvalid! Kutra zena, kutra majka i prokleta sudbina! A doma ima uste dve decaa sto ja imaaat samo nea dusicki Pa zarem ke ja ostavime ovaa zena vaka?! Zarem bilo koj roditel go zasluzuva ova?! Vo celata bolka da nemas pari ni svekja na deteto da mu zapalis?! Da nemas ni hrana na zivite da im dades?!?! ALOOO INSTITUCII JAVETE SE! Pomognete i na zenava! Dajte i nega, dajte i socijalna pomos, odete i uverete se kako zivee!
    Narode moj, stanete da i pomogneme nie na ovaa kutra majcicka! Eve vi nejzina smetka, koj ne moze na smetka neka ostavi pari kaj Jovana Nanovski vo Nano Bar. Dajte da ne ja ostavame vaka greota e, sama e, siromasna i skrsena e od bolka
    Nona Stoimenova
    370 0000 161 010 58
    Eurostandard banka
    Makedonskata

Nona Stoimenova
    Swift: STOB MK 2X
    IBAN: MK07200003186146576
    Za podetalni informacii obratete se vo Здружение Надеж Мит.
    P.S. Spodeluvajte go postov za da stigne do nadleznite!

Текстот е преземен од фб група. Кој колку може и сака да донира барем дрва зимово да имаат!!!

На didi1982 и stevemila им се допаѓа ова.
  7. Joks

Joks Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    16
    http://strumicadenes.mk/apel-za-pomosh-na-stoil-donev-od-strumichko/

ДА ПОМОГНЕМЕ!
    Стоил Донев од Струмичкото село Дражево живее со сопругата Нетка и двете керќи Марина и Душка во исклучително тешки услови за живот. Заборавени и оставени на милост и немилост едвај успеваат да го преживеат секој нов ден.
    Куќата во која живеат буквално се руши и распаѓа, и прашање на време е кога ќе се срушат некои од ѕидовите.
    Добиваат 2000 денари социјална помош која не е доволна за храна и сметки.
    Чичко Стоил со керќите секој ден патуваат за Струмица каде собираат пластика од контејнерите и едвај дневно заработуваат по 100 денари кои не се доволни да си го платат превозот до Струмица и да купат парче лебче.
    Имаат неколку неплатени сметки за електрична енергија во вкупен износ од 5.147,00 денари поради кои им следува исклучување на струјата.
    Истотака, имаат и неплатен долг за здравствено осигурување, поради кој се дадени на извршување кај овластен Извршител од Струмица.

Семејството има потреба од помош во следните насоки, и тоа:
    Храна,
    Облека и обувки:
    Машки обувки број 41 (кондури, чизми)
    Женски обувки број 39 и 40 (патики, чизми)
    Средства за лична хигиена
    Плаќање на долгот за струја во износ од 5.147,00 денари

-градежни услуги за репарирање на куќата,
    Молерофарбарски услуги,
    Изградба на купатило
    Плочки, санитарии и славини
    поликолор,
    Мушами за под,
    Мебел
    Фрижидер
    Електричен шпорет
    Шпорет на дрва
    Кујна
    Садови и прибор за јадење
    тенџериња
    Кебиња, јоргани, перници, постелнина
    Машина за перење алишта
    Пластични садови
    Итн.

Доколку имате можност да му помогнете на ова семејство контактирајте не во порака, а ние ќе ве насочиме како и каде да ја доставите донацијата.

На didi1982 и ЕденЧлен им се допаѓа ова.
  8. SeaMermaid

SeaMermaid Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2015
    Пораки:
    1.140
    Допаѓања:
    14.433
    На Melinda85 и ЕденЧлен им се допаѓа ова.
  9. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.245
    Допаѓања:
    146.556
    На Ano, joy1, Lejla8 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.313
    Двегодишната Јана има леукемија, средствата за лекување се скапи потребна е помош.

На малата Јана Здравевска од Велес родена на 25.07.2015 година на една годишна возраст и е дијагностицирано AML (акутна мијелоидна леукемија).

„На клиниката за детска онкологија во Скопје по примена хемо терапија Јана ја совлада болеста, но по само 5 месеци истата се врати и Јана беше испратена на трансплатација на коскена срцевина во болницата Газиосман паша во Истанбул. Целокупниот процес околу трансплатацијата ги покри фондот за здравство.

Јана успешно ја помина трансплатацијата и моментално е пуштена на домашно лекување. Лековите кој што треба да ги прима малата Јана чинат 1.000 евра, а контролите кој што треба да се прават на секои два месеци во истата болница во Турција чинат 2.500 евра поединечно. Ова се трошоци кои не ги покрива фондот, а за нејзините родители се премногу големи“, се вели во апелот на социјалните мрежи.

Телефонски број за донации: Телеком 070 143-193

Телефонски број за донации: ВИП/ОНЕ 143-550

Сметка за донации Тутунска банка.

Денарска сметка: 210-7000006402-39

Девизна сметка: IBAN-MK07210501709358008

SWIFT-TUTNMK22

11. Лајттт

Лајттт Активен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    92

Донација од 100 денари од повик со јавување на телефонскиот број 143 481 на мрежата од Оне.ВИП
    или
    транскакциска сметка од НЛБ Банка на име Андреј Трипуноски, 210-501718332351 депонент Тутунска Банка.

Ви благодариме.

https://porta.mk/za-andrej-donacii-kicevo/

На ЕденЧлен му/ѝ се допаѓа ова.
  12. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    8.431
  13. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2013
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    10.477
    Некаде прочитав дека е стара слика и дека не е потребна крв. Кажете ми за сигурно

14. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.059
    Некоја страна за донирање алишта имам од децава нови многу малку носени зачувани чисти

На kankus му/ѝ се допаѓа ова.
  15. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.683
    Ne znam dali moevo mislenje e za tuka ama sakam da pisam ... gledav na tv imase nekoja akcija so recikliranje na plastika pakomak ja organizira, edno plasticno kapace edna nadez taka nekako bese i se sobiraat kapacinja se recikliraat i so sobranite sredstva konkretno kupuvaa i doniraa invalidski kolicki...
    Dali sakate dali mislite deka mozeme da pokreneme akcija ete isto so recekliranje na plastika sto realno sekojdnevno frlame premnogu da sobirame ete simbolicno kapacinja ... i da donirame onamu kade e najpotrebno... ova e mnogu lesno izvodlivo vo ucilistata gradinkite firmi ...

На kankus му/ѝ се допаѓа ова.
  16. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.683
    Screenshot_20180323-163411.png

На ane.bella му/ѝ се допаѓа ова.
  17. kankus

kankus Популарен член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    871
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10213329306325131&set=pcb.10213329311525261&type=3&theater
    не сум многу вешта ама мислам дека можеш да го отвориш линков се работи за семејство од Прилеп

18. kankus

kankus Популарен член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    871
  19. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.353
  20. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.307
    Допаѓања:
    19.642
    https://www.facebook.com/vane.markoski/posts/10213667377350547?pnref=story

Ја видов објавата на Маја и останав без текст... Ова детенце заспива со чај,во ладна соба.Со денови јаде само лепче и лукче [​IMG] Ги повикувам сите луѓе кои редовно ме контактираат и барем малку можат да помогнат, да ми пишат, да собереме средства, да одиме да помогнеме....
    Ве молам кој колку може да помогне.
    Бидејќи ниту едно дете не заслужува да живее во вакви услови.
    За повеќе информации контактирајте ја Маја 078 52 42 12...или слободно пишете ми мене тука, се што би собрале, преку Маја, која ќе ја побарам, ќе доставиме на ова семејство...