1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Донираме средства за оние на кои им се потребни

Дискусија во 'Хуманитарни акции' започната од Offspring, 30 мај 2011.

1. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.938
    Допаѓања:
    12.591
    Самохран татко од село близу Македонски Брод, кој има 8 деца на возраст од 9 до 17 години бара облека доколку некој може да донира, не може да ги спречи децата за на школо. Децата се мешани, пола женски, пола машки. Доколку некој има облека, а планира да ја фрли, може да му ја прати по карго. Ако некој сака да помогне, пишете ми во инбокс ќе ви дадам број.

2. g8lQQk

g8lQQk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2018
    Пораки:
    2.179
    Допаѓања:
    14.263
    Во Црвен Крст може да се обрати, ќе му помогнат.

3. 999

999 Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    305
    zenskite deca kolkavi se i koj broj nosat
    mozam od mene i sestra mi da dadam nesto

4. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.938
    Допаѓања:
    12.591
    И јас тоа му реков, ама тој ми рече дека во Македонски Брод, Црвен Крст не е нешто многу организиран.

5. tea1221

tea1221 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2020
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    30
    Zdravo na site , ke bidam kratka ,zatoa neznam od sto najdobro e da se pocni... Mi treba pomos . Dokolku ima nekoj stara obleka , obleka sho ne mu koristi, sho e za frlanje ... Ve molam neka mi pisi

6. MamacitaBuena

MamacitaBuena Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2017
    Пораки:
    1.449
    Допаѓања:
    25.399
    Феминки не добив никаков одзив досега,незнам каде на друго место да се обратам за помош .
    Ако некој знае да ми каже каде да се обратам,кој може да ми помогне,морам да останам на две нозе дете имам за чување.

7. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.622
    Допаѓања:
    9.025
    Девизна сметка направи и секако ако било која помош ти е потребно пиши лп

На MamacitaBuena му/ѝ се допаѓа ова.
  8. MamacitaBuena

Се зачлени на:
    27 април 2017
    Пораки:
    1.449
    Допаѓања:
    25.399
    Искрено,се уморив од барање и чекање а мака имам преголема.
    Никој од институциите не ни сака да ме сослуша,една нога е во прашање ништо страшно демек,како со неа така и без неа.
    Да бев без дете може и немаше да ми биде гајле,само заради него се трудам да се средам.

9. Reina.Gitana

Reina.Gitana Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    1.799
    Допаѓања:
    19.212
    Освен на сметка, дали има можност за отворање на телефонски броеви за донации? Така повеќе би имало одзив. Исто ако имаш можност или некој близок во странство да отвори акција за донирање на сајтот Go Fund Me и да може да ги префрла после парите во МК. Со среќа и со лесно.

10. MamacitaBuena

Се зачлени на:
    27 април 2017
    Пораки:
    1.449
    Допаѓања:
    25.399
    Немам можност за телефонски број за донации,барав и тоа од нашите установи.Мојата дијагноза не го добива тоа.
    Во странство немам никој за Go Fund Me,да би имала сигурно ќе беше веќе се завршено.
    Единствено што ми остана е уште девизна сметка да отворам,па ќе постирам број овде.

11. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.775
    Допаѓања:
    53.108
    Ne moze li nekoja od feminkive po stranstvo da ti otvori ? Taka najbrzo bi gi sobrala..

12. MamacitaBuena

Се зачлени на:
    27 април 2017
    Пораки:
    1.449
    Допаѓања:
    25.399
    Не знам како оди таа процедура,некој што е во странство да ме упати во тоа...
    Што и како треба ?

13. ZeNoN

ZeNoN Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2021
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    269
  14. 999

999 Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    305
    sama otvori si tuka https://helpkarma.com/ tie isplakaati na makedonci na tvoja smetka vo mk i spodeluvaj linkot

15. Hortenzija

Hortenzija Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2019
    Пораки:
    1.601
    Допаѓања:
    14.901
    Bi sakala da me posocite da pomognam na edna zena.Zenata e nekade od 50-57 god neznam tocno zivee vo moja blizina.Ziveese nekoi od prilika 18 god so covek so koj ne bese oficijalno vo braka on veke razveden.So zenava znaci samo zednicko ziveenje. Coekot pred 1 god pocina.Taa ostana sama. Samo so socijalna pomos, penzijata negova ne i sleduva bidejki ne se vo brak.Posle 20 god doagaat sinovite negovi i ja teraat da ja napusti kukata.Ona nema kade, strujata e iskl posle negovata smrt valda.Nema drva za ogrev nema pomos kukata od sekade duva i po cel den seta nadvor koga ima sonce da se stopli.Nekoja institucija da se obrati da ja zema da ja smestat bidejki ja gledam opaga i so zdravjeto ama za hrana fala na boga ima nekoj denar.Nemokna e i neznae kade da se obrati za pomos.

16. 999

999 Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    305
    posle 3 godini zaednicko zivenje, ako ne e vencana ja sleduva negovata penzija i del od imotot , a tie 18 godini zaedno zivele i stvarale
    najdete advokat i sredete ,nemoze nikoj da ja isfrli nitu da ne nasledi negovata penzija

На Hortenzija му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Hortenzija

Hortenzija Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2019
    Пораки:
    1.601
    Допаѓања:
    14.901
    Ti blagodaram mnogu ke i prenesam sekako

18. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2020
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.738
    18 години се смета за вонбрачна заедница и партнерката ги ужива сите права и обврски како формално склучен брак.
    Во моментов најдобро е да се ангажира добар адвокат за да спроведе оставинска постапка и потоа во парница да докаже дека 18 години живеела со таа личност при што ќе и припадне 1/2 од целокупниот имот на оставителот.
    Исто така доколку нема поминато една година од смрта на човекот таа може да ја бара пензијата.

На Hortenzija му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Reina.Gitana

Reina.Gitana Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    1.799
    Допаѓања:
    19.212
  20. emiliana

emiliana Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2019
    Пораки:
    3.495
    Допаѓања:
    41.643
    Ве молам споделувајте, донирајте кој колку можете.
    Се работи за 35 годишната Даниела Спасовска, мајка на 3 дечиња, која веќе три години се бори со карцином на дојки и бројни метастази.
    Пробуваат да отворат линија на Телеком, но им комплицираат со документи оти не било за операција.
    А требаат средства за лекување.

Screenshot_20211104_065250_com.facebook.katana.jpg