1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Донираме средства за оние на кои им се потребни

Дискусија во 'Хуманитарни акции' започната од Offspring, 30 мај 2011.

1. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.307
    Допаѓања:
    19.642
    Пишете дирекно на отец Оливер Петровски ќе ви помогнат. Или здружение "Св. Спас".

На Mila_Mia му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mila_Mia

Mila_Mia Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2022
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    155
    Samo so hrana davale pomos. Taka me izvestija.

3. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.307
    Допаѓања:
    19.642
    Да ама може преку нив да апелираат да ви помогнат други со млеко и памперс за бебето. Исто сметките можете да ги ставите на страната на ЕВН и некој може да ја плати. Не знам точно како иде тоа ако некој знае нека објасни.

На Mila_Mia му/ѝ се допаѓа ова.
  4. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.307
    Допаѓања:
    19.642
    Почитувани пријатели

Ова е Љупче, има 4 години и е роден со кифосколиоза ( искривување на 'рбетот за околу 45°) пропратено со други коскени малформации. За жал искривувањето се влошува секојдневно,и за да се запре потребни се неколку хируршки интервенции. Истите не можат да се изведат во Македонија,па затоа мора да се оперира во Турција. Финансиски не сме во можност да ја собереме потребната сума,и како што е вообичаено и пракса во Македонија,за жал ,истите сме приморани да ги собираме на овој начин т.е. преку донации.
    Затоа ве замолувам, кој е во можност да помогне и на некој начин да придонесе да може Љупче да расте и да има детство како и сите други дечиња.

Број на трансакциска сметка

240137118551584 Љупче Горгиев Уни Банка

IBAN : MK07240137118551584
    SWIFT/BIC : UIBMMK22XXX

Броеви за донација

Телеком 143141
    А1 143 482

Наскоро ќе има и линк од GoFundMe
    FB_IMG_1691782024251.jpg

5. Dj13

Dj13 Активен член

Се зачлени на:
    14 август 2023
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    17
    Феминки,
    Доколку сте во можност поставете кутија со донации онаму каде што работите. Потоа истите пари може да ги испратите на трансакционата сметка.

На Jane.Birkin и VDT2906 им се допаѓа ова.
  6. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.590
    Допаѓања:
    79.148
    Преземено од Фејсбук: (сликите се вознемирувачки и не ги споделувам)

Pocituvani ni treba Vasa pomos, se raboti za mojot tatko koj sto mu se potrebni 2000 eu za operacija na levata noga na koja sto ima zapuseni veni i otvoreni rani. So ranite maki macime godina i pol i operirana e arterija vo Stip kaj dr. Sasko Nikolov i spasena e nogata no posle 6 meseci povtorno problem, potrebna e itna operacija na istata noga poradi zapusena vena kade se javuvat novi rani na stapaloto vo predelot na prstite, situacijata e takva sto tatko mi e neguvatel na majka mi koja e dve i pol godini paralizirana vo krevet poradi preziveani tri mozocni udari i demencija, se raboti za zivotot na moite dvajca roditeli a jas sama ne sum vo sostojba da pomognam i pokrijam trosocite 100%, zatoa i Ve molam da otvorite link za donacii da se soberat sredstvata vo kratok rok, da se spasi nogata i zivotot na tatko mi.... Vi blagodaram odnapred Emilija
    Broj na smetka od stranstvo
    Emilija Nikolova
    DE29375514400200758977
    BIC WELADEDLLEV
    referenz spenden für die Operation von Lazar Tomov
    Mk smetka
    Lazar Tomov
    Komercijalna banka AD Skopje
    300007090003188
    T-Mobile 070143127
    (samo za Korisnici na T-Mobile)

7. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.027
    Допаѓања:
    55.263
    Преземено од Фејсбук:

Драги браќа и сестри,
    Се наоѓаме во посебно чувствителен момент. Миг во кој нашето обединување, нашата молитва и поддршка е потребна повеќе од било кога досега. Со срце исполнето со надеж и верба, го пренесуваме до вас овој апел за донирање, кој за младиот Леонид може да значи шанса за живот.
    Лео е талентиран млад човек, со неверојатни спортски и интелектуални способности. Со својот тим, тој го освои првото место на меѓународниот натпревар NASA Space Apps Challenge. Тој е момче со само 18 години и срце полно со ентузијазам и желба за знаење. Неговите компјутерски вештини и научни истражувања се вистинска инспирација за сите негови врсници. За жал, во моментот тој е соочен со најголемата животна битка. По несреќниот случај што му се случи пред неполн месец додека беше на летување во Калитеа, сега се наоѓа на одделот за интензивна нега во болница во Солун. Неговата состојба е критична. Има повреда на третиот, четвртиот и петтиот пршлен, поради што дише на апарати и не може да ги движи своите екстремитети. Храбро помина неколку хируршки зафати, но понатамошните медицински третмани и рехабилитација освен што од него ќе бараат многу сила, чинат и голема сума на финасиски средства. Драги добри луѓе, за оваа борба за животот на Леонид, потребни се 200.000 евра. Секоја мала или голема донација значи. Ова е борба за неговото оздравување, како и за враќање на можноста да го следи својот пат, своите мечти и амбиции. Лео секогаш со гордост кажуваше дека е од неговата Македонија. Време е сите ние да ја оправдаме онаа големина која тој знаеше дека ја носиме во себе. “Свети Спас”, како организација која секогаш ја предводи битката за хуманост и шанса за подобар живот и овој пат ќе направи се што е во рамки на своите можности за оваа борба да има позитивен исход.
    Апелираме и до вас, до сите кои можете и сакате да бидете дел од битката на Лео. Отворете ги срцата и и придружете се на оваа хуманитарна акција.
    Донациите може да се направат со повик на телефонските броеви (100 денари од повик):
    А1: 143 500
    Телеком: 143 118
    Или преку сметка:
    Од Македонија: 210-7000006805-91 НЛБ БАНКА
    Од странство: IBAN: MK07210501567799991
    SWIFT: TUTNMK22
    NLB BANKA AD SKOPJE
    Воедно, Ве молиме, споделете ja оваа објава со сите Ваши познаници и пријатели. Споделете ја Леонидовата приказна и барањето за помош. Вашиот глас може да значи шанса за живот и нов почеток за овој млад човек. Времето е СЕГА. Вашата поддршка и донации се многу важни. Нека Леонид го почувствува светот кој го прегрнува со љубов и поддршка. Нека ја почувствува моќта на вашата молитва за негово брзо оздравување.
    Бидете благословени и Бог нека му донесе здравје, среќа и долг живот.

На SanjaSt, Believe.in, VDT2906 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.800
    Допаѓања:
    12.301
    IMG_3352.jpeg

Ајде дечки, кој колку може. Барем шернете на фб, па ќе помогне некој ако вие не сте во можност.

На VDT2906 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    2.756
    Допаѓања:
    3.764
  10. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.307
    Допаѓања:
    19.642
    Драги браќа и сестри,
    Со срце исполнето со надеж и верба во вашата хуманост, се обраќаме до вас во миг кога на нашата сестра, Симона Дамјановска и’ е неопходна нашата помош. Оваа млада 34-годишна жена од Тетово, од најмала возраст се бори со сериозни проблеми со видот. За жал, операцијата што ја имаше во Бугарија заврши неуспешно и дополнително ‘и ја влоши состојбата. Во моментов таа има 98% оштетување на видот и неопходно е пресадување на рожница. На 30ти октомври, Симона има закажана операција во Русија, во Фјодорова клиника, за која се потребни 5000 евра. Сумата која е потребна за Симона повторно да може да гледа и да има нормален живот, за неа е недостижна бидејќи е невработена и не може сама да ги покрие овие трошоци. Вашата поддршка и помош сега се најпотребни. Хуманитарната организација "Свети Спас" го повикува секој од вас, кој колку што може и сака-да донира и да помогне во собирањето на финансиските средства кои за оваа млада жена ќе значат можност за светла иднина.
    Однапред Ви благодариме од срце за поддршката и хуманоста. Нека Бог биде со вас и нека ве благослови и награди за вашето човекољубие со здравје, радост и среќа!!!

Трансакциска сметка за донирање:

290500021537906
    ТТК БАНКА
    Симона Дамјаноска

Девизата сметка ја имате во сликите.

Донациите може да се направат и со повик на телефонскиот број (100 денари од повик):

Телеком: 143161

11. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.307
    Допаѓања:
    19.642
    ❤️ Алексеј, душо, чичко Орце не те остава!
    Ти ќе живееш!

❗️Почитувани мои, ве молам за малку внимание овде:

Оваа мала душа, се вика Алексеј и има само 3 годинки. Дека е едно од најслатките дечиња говори и сликата која ја гледате во прилог. ❤️
    Тој денес има потреба од нас за да биде жив и здрав и да има безгрижно детство, како сите останати дечиња. Тој го заслужува тоа!

За жал, дијагностицирана му е хипоксична енцефалопатија - ретка болест која на мозочето на Алексеј му недостасува кислород и која создава ризик од многу посериозни последици.
    За да ова златно детенце продолжи да живее, ние сите заедно мора да собереме 19.000 евра за да своето лекување го продолжи во болницата ,,Лив Хоспитал” во Турција каде што ќе му бидат пресадени матични клетки.

Ние сите заедно, во име на хуманоста мора да се сплотиме!

За таа цел, на ФЕСТИВАЛОТ НА ИНКЛУЗИЈА кој започнува утре и ќе трае следните три дена, ќе бидат ПОСТАВЕНИ КУТИИ каде што секој посетител ќе може да даде свој доброволен прилог за лекувањето на Алексеј.

☎️ Достапни се и телефонски броеви на кои можат сите добронамерници од Македонија да донираат:

143 476 за корисниците на А1 и;
    143 132 за корисниците на Телеком.

Достапна е и донаторска сметка:

250500025372085 SPARKASSE
    АЛЕКСЕЈ АНАСТАСОВСКИ

Девизна сметка:
    IBAN-MK07250780007344137
    SWIFT-INSBMK22, SPARKASSE

❤️ Знам дека мојот народ во Македонија е хуман и солидарен и многу пати го докажал тоа, ајде тоа повторно да го направиме за Алексеј!

Можеме!

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. spacegirl92

spacegirl92 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2016
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    2.850
  13. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.307
    Допаѓања:
    19.642
    Оние кои што ги избравме да не водат во една посветла иднина, не изневерија... Ни ветуваа бесплатно и подобро здравството кое вистински ќе се грижи за нас, но денес во здравството освен секојдневни скандали, нема ништо друго... Една од оние кои што се надеваа на посветла иднина е и нашата сестра Симона која, за жал, денес живее во темнината затоа што секојдневно го губи видот и денес таа може да гледа само сенки...
    Хуманитарната организација "Свети Спас" го повикува секој од вас, кој колку што може и сака - да донира и да помогне во собирањето на финансиските средства кои за оваа млада жена ќе значат можност за светла иднина.

Трансакциска сметка за донирање:

290500021537906
    ТТК БАНКА
    Симона Дамјаноска

Девизата сметка ја имате во сликите.

Донациите може да се направат и со повик на телефонскиот број (100 денари од повик):

Телеком: 143161

Бог да ве благослови !!!
    FB_IMG_1694376979350.jpg

14. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.200
    Ke moze li da mi dade kontakt zenickata od fjodorovata klinika vo rusija baram kontakt oti i jas imam bolest na roznicite i kako sto ode rab izleda i mene ke me ceka toa oti bolesta napreduva

15. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.307
    Допаѓања:
    19.642
    За жал не знам контакт ова го споделив од фб. Пишете на страната на Хуманитарна организација Св. Спас, може они знаат бидејќи споделуваат дирекно од луѓето кој испраќаат апел за помош.

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  16. little women

little women Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2023
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    466
    Донирам помагам често но не сакам да кажувам на кого и каде и да се правдам дека сум донирала затоа што сакам тоа да остане тајно меѓу нас и тогаш се чувствувам многу поубаво. А за Фб донации искрено не верувам многу затоа што имам лоши искуства верувам освен кога ке слушнам од блиски или пријатели.

17. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.307
    Допаѓања:
    19.642
    Почитувани пријатели,ова е мојот син Петар има 22 год и боледува од ретка болест Tyrosine Hydroxylase deficit. Како последица од не навреме поставена дијагноза, денес Петар има сколиоза закоја е потребна хирушка интервенција. Истата не може да се изведе во Македонија, па затоа мора да се оперира во Турција за која се потребни околу 50 илјади евра.Финансиски не сме во можност да ја собереме потребната сума и приморани сме на овој начин т.е. со донации . Затоа ве молам, хумани луѓе донирајте кој е во можност да помогне и на некој начин да придонесе успешното лекување на Петар. Број на трансакциска сметка 270-7000821760.21 Гордана Попоска HALKBANK IBAN:MK07270700082176215 SWIFT:EXPCMK22 Броеви за донации А1 : 143460 Телеком :143 128 наскоро ќе има линк Go Fund Me

18. >mima<

>mima< Активен член

Се зачлени на:
    30 септември 2023
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    28
    Zdravo feminki. Samo sto se prikluciv na forumot i bas poradi ovaa tema se zacleniv. Imeno pocnuvam na fakultet od ponedelnik a sum vo mnogu losa finansiska situacija. Imeno so poslenite pari od platata na majka mi se zapisav na fakultet. Sega kje treba da kupuvam i pecatam skripti, tetratki, tefteri, penkala i drugi materjali, a ne znam kako i od kade kje najdam pari. Zatoa vi pisuvam ovde a ne na fb, znam tamu tetkite kje me napadnat. Dokolku imate nekoi tetratki tefteri, ranci, i drugi materjali ve molam pomognete mi.

19. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.590
    Допаѓања:
    79.148
    Од кој град си?

20. >mima<

>mima< Активен член

Се зачлени на: