1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Донираме средства за оние на кои им се потребни

Дискусија во 'Хуманитарни акции' започната од Offspring, 30 мај 2011.

1. @oneday

@oneday Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2024
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    148
    Дали е за оваа тема не сум сигурна ако не е нека бришат админите
    Имав некои трошоци околу малата и заглавив веке должам 2 месеци кирија и за струја а и нов ке ме фати ,од плата ке можам да платам новите но тие што доцнам не , не сум во можност да платам, за кирија имам 300 евра долг и за струја уште 1500 ден
    Дали сте некако во можност да ми помогнете?
    Веројатно не е пристојно во тема каде луѓе се борат со тешки болести да барам помош но не знам каде, единствен излез ми е брз кредит но не се осмелувам, јасно ми е дека огромна е шансата да заглавам, а мало дете имам не смеам да ризикувам

2. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    2.756
    Допаѓања:
    3.762
  3. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    2.756
    Допаѓања:
    3.762

Поради вакви приказни и бидејќи не се знае кога на кого ќе затреба, секогаш донирам , правете го тоа колку можете

4. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    704
    Допаѓања:
    1.504
    Здраво на сите!

Ви пишувам со цел да помогнам на идна мајка која нема услови а очекува машко бебенце во зима!

Би сакала да донирам облека која би се нашла во зима, почнувајќи од новороденче се до скоро една година (таман ќе има и за пролет, лето и есен); пелени 0, бр 1, бр 2, бр 3 ( примероци каде има во пакетот по 3 пелени); креми, маст за пеленскиот дел, тетра пелени, чорапчиња..итн..
    ве молам во случај ако познавате трудница на која и е потребна помош а очекува машко бебенце во зима ве молам контактирајте ме! Јас ќе го покријам и каргото за да ги добие работите. Но ве молам да завршат кај личност што навистина и се потребни.

На Ivicka_1993 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    963
    Не ги познавам но жал ми падна како го прочитав описот. Ајде кој колку можеме Screenshot_20240820-083054_Facebook.jpg

6. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.307
    Допаѓања:
    19.642
    Вашето дете мора да го донесете на операција, мора да се оперира бидејќи вашето дете може да се парализира и да заврши во инвалидска количка.

Ве молам помогнете ми Благица да остане на нозе!

Јас сум Јасмина Милева самохрана мајка, Таткото на Благица е починат и јас сама се грижам за нејзе и за нејзината поголема сетра.

Добри луѓе од целиот свет Ве молам не не оставајте сами, ние овој пат сами не можеме да го изодиме.
    По многу направени испитувања, терапии, снимања и лабататорски испитувања, стигнаа резултатите од Р.Турција кои ги чекавме неколку месеци и одговорот на професот е следниот:

Вашето дете мора да го донесете на операција, мора да се оперира бидејќи вашето дете може да се парализира и да заврши во инвалидска количка.
    Благица болетува од тетра корд синдром кој сериозно и прави проблем на Благица со нервите, со одењето, со бубрезите, мокрењето.
    Ние сите овие години ги поминавме по болници и сега конечно го најдовме решението за да може Благица нормално да функционира во животот и кога мене ќе ме нема.
    Јас како мајка и како татко на Благица немам друго решение, единственото решение сте ми вие драги мои народе од целиот свет да ми помогнете затоа што навистина сум во многу лоша состојба и се плашам да не ми биде детето врзано за количка бидејќи благица има само 9 години и животот е пред нејзе.
    Верувам дека се уште има добри луѓе на овој свет кој нема да не остават сами во оваа наша тешка борба.
    Вашата донација значи живот на нозе за Благица.
    Затоа ве молам да ДОНИРАТЕ, СПОДЕЛИТЕ и да ни помогнете на било каков начин

Направете донација (во Македониja и во странство) со картичка, PayPal, ApplePay, GooglePay, Revolut:
    https://pavelandreev.bg/mk/campaign/za-blagica-da-bide-kako-site-zdravi-deca

✅ Можете да донирате на платформата без разлика на која валута се парите на вашата сметка/картичка брзо, лесно и безбедно. FB_IMG_1724159990996.jpg

7. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    2.756
    Допаѓања:
    3.762
  8. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    2.756
    Допаѓања:
    3.762
  9. Miss_S

Miss_S Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    2.617
    Допаѓања:
    5.385
  10. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    704
    Допаѓања:
    1.504
    Здраво на сите!

Би сакала да донирам машка облека од 0м-1год., за бебе, на семејство кое има потреба.
    Мојата цел е да ја дадам оваа облека на семејство што стварно има потреба од неа, би сакала да останам во контакт со семејството и во иднина да можеме да помогнеме како што ќе расте бебето!
    Испораката ќе биде покриена од моја страна - затоа може да ме контактирате и ако се работи за друг град.

Дополнително како информација, се работи за облека која започнува за зима (зимско бебе), идеално би било и за трудница која очекува принова во зима а има потреба од топла облека за своето новороденче, слободно контактирајте ме! ❄️

Облеката е зимска 0-6м, има летна од 6-9м, и нешто зимско за 1 година. Памперс 1, 2 и 3, како и 0 (за почеток на новороденче), креми за почеток на пеленска регија, неколку играчки и тропалки, чорапчиња, лигавчиња, гнездо и уште многу останати работи.

11. liliput22

liliput22 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    295
    Допаѓања:
    529
    Здраво луѓе. Го видов апелот за помош на човек оставен сам на себе нема фамилија да му помогне, а поради болеста канцер на црниот дроб, не е во можност да работи и нема никакви финансии- а потребно му е секаква помош како пари лекови , храна, кирија, терапии буквално се. Станува збор за млад 39 годишен живот кој едвај тежи 50 килограми.
    Може некои ќе се сетат своевремено имаше свое кулинарско шоу на Канал5 телевизија наречено Готвиме со Антонио Јанковски. За жал болеста го уништила скроз и изгледа постаро и тешко е да го препознаете.
    Кој може нека донира- има сметка и за донација во Мк и за тие што се во странство. А кај него на фб профилот има и gofundme може и таму да се донира и побрзо иде. Греота е човекот стварно ептен ме потресе.

Прикачени фајлови:

На Bitter-Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Marmarin

Marmarin Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.003
    Допаѓања:
    13.923
    FB_IMG_1728075768245.jpg

Итно сме и потребни на Бојана!

Да помогнеме да се излекува за нејзините ќерки да растат со мајка си

13. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.420
    Допаѓања:
    165.270
    Ми пратија ова за донации и пошто не видов слична тема ќе споделам тука иако не сум 100% сигурна дека е за во темава шознам:
    Screenshot_2024-10-06-12-20-59-973_com.android.chrome-edit.jpg
    https://ecrowd.mk/projects/ca3cc8f4-db3b-4d44-8705-506b03d180ed
    Месец Октомври е месец за свесност на рак на дојка (со 18ти Октомври ако памтам конкретно ден за свесност на рак на дојка во 2024) и со таа цел бил повикот за донации, за да обезбеделе ваучери за протези и перики и помагала кои се потребни како и бесплатни до намалени прегледи за ехо и мамографија во одредени клиники.

П.С. во име на то дека е месец за свесност за рак на дојка - играјте си со цицињата ваши и на вашите партнерки, превентивно.

14. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.590
    Допаѓања:
    79.136
    Отворете го луѓе профилот на Антонио Јанковски на Фејсбук, има податоци за донации. Гледам и не ми се верува, каков беше човеков, а каков е сега. ;( :u: Да му помогнеме кој можеме...

На VDT2906 и eliesaab им се допаѓа ова.
  15. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.002
    Допаѓања:
    12.333
    Да дополнам:

Стопанска Банка
    200004050431223
    FB_IMG_1731619163118.jpg

На Bitter-Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  16. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.307
    Допаѓања:
    19.642
    FB_IMG_1732047151699.jpg

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    2.756
    Допаѓања:
    3.762
  18. pance24

pance24 Активен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2024
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    14
    Vo direkten kontakt sum so timot na ecrowd organizacijata. A i eden od timot na kripto zaednicata kojasto e so sopstveni sredstva nameneti za donacija i pomos na lica so naruseno zdravje i na koisto mu e potrebna nasata pomos.

Prakjajte mi gi tuka ili u poraka licata na koi mu e potrebna itna medicinska pomos i koisto gi znaete licno.

Ke se potrudam da bidaat objaveni na ecrowd organizacijata i timot da bide zapoznaen so toa.

A od moja strana ke se potrudam od ekipata na kripto zaednicata da donirame pogolema paricna suma na liceto na koesto mu e potrebna itna medicinska pomos.

Ve molam samo so vistiniti slucevi.
    Bidekji licno sum bil svedok na lazni slucaevi kade sto bile zloupotrebuvani takvite sredstva.

На Anne Boleyn му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.040
    Допаѓања:
    1.949
    Потребни се фискални сметки за две фамилии ако веќе сте пополниле пратете ми во порака, и сочувани патики чизми за машки деца бр 18-19-20-21 јас ќе платам карго

20. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.800
    Допаѓања:
    12.301
    Ова бројчињата како за мали деца така? И за кој град? Ќе проверам што имам.