Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Донираме средства за оние на кои им се потребни

Дискусија во 'Хуманитарни акции' започната од Offspring, 30 мај 2011.

1. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.452
    Го копирав од фејсбук...
    Кој може нека помогне....
    Итно е потребно дарување крв од крвна група 0- (нулта негатив) за операција во Клиника за хирургија - абдоминални болести во Клинички центар (државна болница) во Скопје. Повеќе инфо на 070/244-448.

Пренесете понатаму, оваа група е многу ретка, а дарителите уште поретки, па нека видат што е можно повеќе луѓе од вашите пријатели.

2. Mini-Mouse

Mini-Mouse Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2011
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.439
    Бидете хумани! Да и помогнеме на Кате!

Катерина Јаневска, која има само 29 години, боледува од A-V malformatiocerebri reg.occiptalis или крварење во мозокот, за што е потребна итна операција во странство.
    Со донирање на 100 денари на телефонскиот број 070/ 143- 173, вие ќе помогнете во собирањето на потребните финансиски средства,кои семејството на Кате не може да ги обезбеди.
    Вашата хуманост значи НАДЕЖ за Кате и нејзините најблиски!

Ве молам, 100 денари нема да ве направи посиромашни , а ни побогати ...

3. Mini-Mouse

Mini-Mouse Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2011
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.439
    ‎143107- Ѓокица Величковиќ има 21 година и за лекување од акутна леукемија треба да му се изврши трансплантација на матични клетки од несроден дарител. Трансплантацијата треба да се изврши во Германија и чини 173000 евра, трошок кој семејството не може да го покрие.
    Да помогнеме! :(

4. vlubena

vlubena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    627

Прикачени фајлови:

5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.352
    Допаѓања:
    286.325
    Целта на мојот пост е да споделам еден симболиЧен гест Чиј сведок бев Денес.
    Присуствував на еден тазен настан, моја блиска другарка го изгуби својот татко после долга борба со канцер.
    Сите блиски одкако беа информирани за локацијата и времето на овој настан, беа замолени да не купуваат никакво цвеке.
    доколку имаат мозност и финансии, оној симболиЧен издадок сто би го одвоиле за букет беа замолени да го даруваат во таканареЧена касиЧка за децата болни од рак, која покасно ке биде поклонета во една од локалните клиники.

Овој гест навистина ме импресионира.
    Помислата дека и во најтеските мигови оваа фамилија сеусте мислесе и се гризесе за деЧињата кои ја водат оваа голема битка ме остави без зборови.

На gjoker4e, Masnickaaa, Serafima и 6 други им се допаѓа ова.
  6. beticka

beticka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    22
    Самохрана мајка вработена со долгови до гуша , поради своите најмили кои спијат на искршен кревет, доколку е можно бара помош -донирање на средства за да може да им обезбеди на децата нови душеци за спиење, затоа што од долго спиење по креветот со дупки дојде до искривавање на кичмениот столб,несакам пари на сметка зошто на моите милички им требаат душеци,за повеке инф.во лична пошта -однапред благодарам.

На nenuska му/ѝ се допаѓа ова.
  7. annii

annii Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    3.338
    Допаѓања:
    5.884
  8. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    8.431
    ITNO e potrebna krvna grupa A negativ, za pomos na 22 godisno momce. Ve molime postavete go na vasiot profil. Kontakt telefon: 070 971 101.

Копирано од facebook ;)

9. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847
    Апел за помош на малечката Ѕвезда

Родителите на ова девојче од Гостивар веќе една година ја одложуваат операцијата на срцето поради немање пари.

Рокот за операција срцевата мана на двегодишната Ѕвезда бил во септември лани, но беспарицата го спречило заминувањето во Бугарија каде треба да се изврши оваа операција.

И покрај јавните апели и повици, се уште не можат да се соберат потребните 2.600 евра.

Ѕвезда претходно веќе била оперирана на шестмесечна возраст. Парите тогаш се собрале од хумани луѓе по апелот испратен преку медиумите.

Но, маката не завршила тука, лекарите оцениле дека е неопходна уште една операција.

Семејството има потреба од нашата помош.Сите оние кои сакаат и се во можност да помогнат можат средствата да ги уплатат на следнава жиро сметка:

Број на жиро сметка

280122100360169 АЛФА БАНКА
    на име Крсте Милошески

10. anu666ka

anu666ka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    10
    Бидејки до сега немам донирано,а сакам да донирам би ве замолила да ми објасните како се донира преку телефон,јас сум од ОNE и незнам што треба да направам преку јавување или...?
    од напред благодарам

11. 1234girl

1234girl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2011
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    35
    zdravo devojki ovaa tema e navistina prekrasna i idejata e poveke od sovrsena.Znaci jas ke vi postiram konkreten primer od moeto poblisko semejstvo odnosno jas imam tetka koja e invalid isto i nekzioniot soprug i dvajcata se nevraboteni i ziveat od edna invalidska penzija.Pa vi be zamolila dokolku nekoja od vas proizjavi zelba nekako da i pomogneme so zaednicko sobiranje na sto i da e od strana na pomos dali toa bilo hrana ili obleka ke vi bidam vecno blagodarna.Tetkami ima dve deca koi se tinejdzeri pa sekakva pomos bi bila poveke od dobrodojdena.Vi blagodaram na site odnapred.Ako nesto ve interesira slobodno pisete.Pozdrav do site clenovi na forumot.

[mod-kirilica:tk87478t][/mod-kirilica:tk87478t]

12. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.383
    Допаѓања:
    17.588
    Не знам дали сте запознаени но еве ќе напишам тука, ансамблот Танец организираат хуманитарен концерт на 21.12.2011 година во МОБ(Македонска Опера и Балет) со почеток во 20:00 часот, за помош на вработен во ансамблот за кого треба да се соберат средства за операција. Карти може да набавите во просториите на Танец по цена од 200 денари. Телефон за контакт 2461 021
    Уживам во нивните концерти а сега ќе имам повод за задоволство плус бидејќи ќе бидам дел од ова хумано случување.

13. Acerola

Acerola Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2011
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    630
    ‎10 годишниот Андреј Ѓорѓиевски од Скопје се лекува на детската клиника Charite-Virchov во Берлин, Германија од дијагноза: акутна лимфобластна леукемија.

За жал, ова е втор случај на заболување од иста болест во семејството, бидејќи постаротo братче на Андреј пред 6 години почина од леукемија, на возраст од 8 години, и кој не успеа да замине на трансплантација во Германија, бидејќи болеста беше побрза.

За потполно излекување на Андреј е неопходна трансплантација на коскена срцевина. За тоа се потребни големи материјални средства кои семејството не може целосно да ги покрие од сопствени извори.
    ONE – број за донација 075-143-133
    Т-Мобиле - број за донација 070-143-183

Луѓе,донирајте кој имате можност,по 100 денари е од нашите мобилни.Душа мала,го загубило братчето од истата болест.Многу жално,замислете како им е на кутрите родители.Да помогнеме колку можеме.
    http://www.facebook.com/pages/%D0%94%D0 ... 6829944879

14. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Од денес повторно отворен нов број за донација за ЈОЦЕ од ВИП
    077 143 773 повелете донирајте 100 ден.(само за корисници на ВИП)

На HeelsLover му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Ве поканувам на хуманитарната изложба во чест на Јоце.

https://www.facebook.com/events/238398849566779/

"БИДЕЈЌИ ХУМАНОТО ДЕЛО Е ДОБЛЕСТ, КОЈА РЕЧИСИ СЕКОЈ МОЖЕ ДА СИ ЈА ДОЗВОЛИ!!!"

По долгата пауза од хуманитарни настани, продолжуваме храбро да чекориме кон нови хумани предизвици.
    Овојпат поразлично, помоќно, похумано, бидејќи, ХУМАНОСТА ЗА ЈОЦЕ НЕ ПОЗНАВА ГРАНИЦИ!!!

Хуманитарна изложба на фотографии од познати македонски талентирани фотографи

Програма:
    - Изложување на 70 фотографии
    - Календари за 2012 год. со фотографии
    - Штанд со книги од писателката Бистра Кумбароска "Ти не сакаш поезија"
    - Штанд со рачно изработени пепелници од глина

Забава и вино со :
    - џез бендот Летечки Пекинезери (Letecki Pekinezeri)
    - JMS band

- ПОНЕДЕЛНИК, 26.12.2011 ПОЧЕТОК: 19:00 ч.
    - КАФЕ ГАЛЕРИЈА 8, БЕЗИСТЕН, СТАРА СКОПСКА ЧАРШИЈА

Дојдете и бидете хумани, купете некоја фотографија, повод и причина за еден поинаков поклон за Вашите драги за Нова Година, а надеж за нашиот Јоце.

Во меѓувреме можете да донирате 100 ден. на телефоните:

ONE: 075 143 850 и VIP: 077 143 773

На nesa и Annie.mk1 им се допаѓа ова.
  16. G.G

G.G Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2011
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    340
    Новогодишен хуманитарен кошаркарски натпревар што ќе се одржи на 26 декември , помеѓу екипите на Американци кои настапуваат во македонската лига и од друга страна погодете кој ? Почесните дипломци на факултетот за спортски менаџмент Репрезентативците на МАКЕДОНИЈА кои освоија 4 место на Европското првенство,сите собрани средства ќе се донираат во клиниката за белодробни заболувања Козле.Организатори ФОН Универзитет и Американската амбасада :) Влезот чини 100 денари.

Прикачени фајлови:

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  17. butterfly.fly

butterfly.fly Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    26
    Имам многу облека што сакам да ја донирам некаде..може ли некој да ме упати?

18. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    Можеш во Домот за деца без родители, мислам нема да ти прават никаков проблем, јас имав однесено таму, не ми правеа проблем за тоа, иако ми се чини имам и уште нешто што би можела да однесам скоро, па планирам и таму да појдам :)

На butterfly.fly му/ѝ се допаѓа ова.
  19. butterfly.fly

butterfly.fly Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    26
    Епа супер,таму и мислев ама да си прашам за секој случај,да не има некоја акција во тек или нешто сл :)

20. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Во организација на СОС детското село се спроведува хуманитарна акција за децата од загрозени семејства. Со цел да им ја вратиме барем на кратко насмевката, собираме подароци за Нова година. Секој кој има желба да ни се приклучи на акцијата, може да донира симболичен подарок (пакетче, играчка..). Што и да одлучите да им подарите, тоа за нив ќе биде многу. Тоа се деца кои поминуваат низ тежок период, претрпеле големи трауми и најмало внимание од Ваша страна ќе биде од големо значење. Доколку сакате да бидете дел од оваа акцијата и имате желба да подарите, можете да не контактирате: Антонија – 070/253-026 и Мина - 078/640-006.
    Со љубов за децата. ♡