Форумџика на годината

Донираме средства за оние на кои им се потребни

Дискусија во 'Хуманитарни акции' започната од Offspring, 30 мај 2011.

1. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.383
    Допаѓања:
    17.588
    Вчера бев на концертот и морам да признаам дека беше супер како и секогаш што е. Салата беше полна и имаше многу убава атмосфера со тие тие хумани луѓе. А мене како и секогаш кога ги гледам ме фаќа некоја носталгија, паѓам у депресија за мојата неостварена желба да бидам играорец :$ . Од секогаш сум сакала и сум играла ама лута сум им на моите што уште како мала не ме воделе на часови, сега старо магаре не се учи :D , на овие години се привршува веќе таа кариера можеби.

2. Cynthia

Cynthia Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.368
    Немаше опција да отворам тема па еве тука ќе го постирам.

ДО СИТЕ ХУМАНИ ЛУЃЕ ВО МАКЕДОНИЈА!
    Се викам Катерина Алексиќ имам 23 години и живеам од раѓање во Скопје.
    Дипломирав јавна комуникологија пред две години, но сеуште сум невработена. Се занимавам со фотографија и дизајн како хоби.
    Живеам со мојата мајка која води мала книжарница.
    Од минатата зима почнаа проблемите и потешкотиите со моето дишење. По цела година лутање во откривање на вистинската дијагноза се влоши мојата здравствена состојба. Со помош на др. Кедев и др. Пејков од Државната болница оддел кардиологија, стигнавме до др. проф.Ирене Ланг во Виена, каде пред една недела ми беше направено комплетно испитување и се дојде до сознание дека белите дробови ми функционираат со 3о% од капацитетот и се полни со тромбови, па затоа неколку месеци наназад сум со постојан третман на кислород меѓу останатите лекарства. Дијагнозата е CTEPH (chronic trombembolic pulmonary hypertension/ хронична тромбемболична пулмонална хипертензија). Во Виена, успеавме да стапиме во контакт со врвниот пулмокардиолог др. Клепетко, кој и досега извршувал вакви тешки интервенции со 1оо% успех. Добив ветување дека кога ќе обезбедиме средства со мајка ми, веднаш ќе бидам оперирана и комплетно здрава.
    Затоа Ве замолувам сите вас, да ми помогнете во собирањето на потребните средства од приближно 5о.ооо евра, колку ќе чини операцијата во Виена. Овде во Македонија ваква операција не се изведува за жал. Ми беше речено дека е ова ретка болест во Македонија, а единствено решение за моето преживување е патот до Виена.
    Сега се Новогодишните празници и јас Ве молам за подарок, а јас ви подарувам на сите вас, многу љубов и вечна благодарност.
    Доколку сте во можност, мојата сметка е следнава:
    Жиро с-ка 280108101488367 Алфа Банка AД Скопје
    Шифра за донации и уплати: 562
    Moжности за контакт:
    Телефон : +389 78 649 001 и +389 78 441 024 Mail : lukakaterina@gmail.com ; luka_ana@yahoo.com
    Домашна адреса : „ 20 Октомври “ 20 1/3
    1000 Скопје, Македонија
    Однапред огромна благодарност и среќни празници.

Катерина Алексиќ

3. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Донирано на сметка уште утринава, и посакувам среќа.

4. mamma-mia

mamma-mia Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    2.268
    Малата Ивона има само четири години. Родена е со тешка срцева мана и издржа три тешки операции на срцето во Софија, Бугарија. На третата операција и беше повредено грлото, па затоа беше извршена ласерска операција на грлото во Грац, Австрија. Сега Ивона диши со помош на трахеостома, не може да зборува, комуницира со помош на рацете и живее изолирано од луѓето. Помогнете Ивона да го продолжи лекувањето во Австрија со телефонски повик на бројот 077-143-772 или со уплата на трансакциска сметка 200001356699222 Стопанска банка.Со јавувањето на бројот донирате 100 денари.
    Ви благодараме за вашата хуманост.

5. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.964
    Допаѓања:
    123.553
    Апел за помош

ЗА ДОНАЦИЈА ПО ПРЕДЛОГ ЗА УПАТУВАЊЕ НА ЛЕКУВАЊЕ ВО СТРАНСТВО ОД КОНЗИЛИУМОТ НА КЛИНИКАТА ЗА РАДИОЛОГИЈА ПРИ КЛИНИЧКИОТ ЦЕНТАР ВО СКОПЈЕ ВО СОСТАВ ОД ПРОФ. М. ВРЧАКОВСКИ, ПРОФ. М.ГРУНОВСКИ И ПРОФ. К.ЃОРЕСКИ

Јас Ѓорѓи Николовски, роден на 2.4. 1988 година во Скопје, имам потреба од итна хирушка интервенција која чини 50.850 евра. Поради немање на тие средства, Ве замолувам за Ваша помош да ми овозмо- жите да продолжам со мојот живот бидејќи имам само 23 години и ќе Ви бидам вечно благодарен. Вашето име ќе ми биде врежано во моето срце и вечно ќе се молам за Вас. Ве молам помогнете ми да ги соберам овие средства со онолку колку што сте во можност.

Се надевам дека оваа молба ќе допре до Вашето срце.

ОДНАПРЕД ВИ БЛАГОДАРАМ.
    Жиро с-ка за донација:
    300001000022215
    Депонент: Комерцијална банка
    Телефон за донација:
    070/143-133 (Т-мобиле)
    077/143-133 (ВИП)
    075/143-123 (Оне)

Конзилиумот на горенаведената клиника дава предлог за упатување на болничко лекување во странство од следниве причини:

1. Неможност да се спроведе соодветно лекување во здравствените установи во Република Македонија поради: немање на потребен материјал - пренасочувач на протокот на крв, стен интракранијален со погуста мрежа.

2. Постои индикација според итност: Интервенцијата за која се предлага пациентот да се упати на лекување во странство треба да се изврши ИТНО (10-15 дена и помалку ПОРАДИ ОПАСНОСТ ПО ЖИВОТ). Поради прогресивни главоболки отпорни на медикаментозна терапија.

3. Дијагноза: Дисеканктна фузиформа аневризма на артерија церебри постериор лево во посткомуникантен сегмент.

4. Се упатува во: Интербалкан, Солун- Грција поради близината, бидејќ и постои опасност од подалечно патување или патување со авион.

Од предложеното упатување и лекување во странство се очекува да се постигне: Ремоделирање на артеријата која е заболена со обезбедување на проток на крв дистално и ПРЕВЕНЦИЈА ОД ИНФАРКТ И КРВАРЕЊЕ.

Барател Ѓорѓи Николовски

6. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    141-301

за децата од 11 октомври
    нешто на Mтв1 гледам :)

50 денари :)

На starbucks му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Пробав да пуштам пари на сметка ама ми појавува грешка :(
    Сметката не постои или не ви е дозволено плаќање на оваа сметка.
    Молам да се провери и ако има уште некоја сметка или промена нека пише некој.

Кај Ивона успешно, со среќа душиче мало.

8. inimini

inimini Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    72
    Дали може уште да се донира или ова е завршено и каде може да ве најдам?

9. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    ЗА ДОНАЦИЈА ПО ПРЕДЛОГ ЗА УПАТУВАЊЕ НА ЛЕКУВАЊЕ ВО СТРАНСТВО ОД КОНЗИЛИУМОТ НА КЛИНИКАТА ЗА РАДИОЛОГИЈА ПРИ КЛИНИЧКИОТ ЦЕНТАР ВО СКОПЈЕ ВО СОСТАВ ОД ПРОФ. М. ВРЧАКОВСКИ, ПРОФ. М.ГРУНОВСКИ И ПРОФ. К.ЃОРЕСКИ

Јас Ѓорѓи Николовски, роден на 2.4. 1988 година во Скопје, имам потреба од итна хирушка интервенција која чини 50.850 евра. Поради немање на тие средства, Ве замолувам за Ваша помош да ми овозмо- жите да продолжам со мојот живот бидејќи имам само 23 години и ќе Ви бидам вечно благодарен. Вашето име ќе ми биде врежано во моето срце и вечно ќе се молам за Вас. Ве молам помогнете ми да ги соберам овие средства со онолку колку што сте во можност.

Се надевам дека оваа молба ќе допре до Вашето срце.

ОДНАПРЕД ВИ БЛАГОДАРАМ.
    Жиро с-ка за донација:
    300001000022215
    Депонент: Комерцијална банка
    Телефон за донација:
    070/143-133 (Т-мобиле)
    077/143-133 (ВИП)
    075/143-123 (Оне)

Конзилиумот на горенаведената клиника дава предлог за упатување на болничко лекување во странство од следниве причини:

1. Неможност да се спроведе соодветно лекување во здравствените установи во Република Македонија поради: немање на потребен материјал - пренасочувач на протокот на крв, стен интракранијален со погуста мрежа.

2. Постои индикација според итност: Интервенцијата за која се предлага пациентот да се упати на лекување во странство треба да се изврши ИТНО (10-15 дена и помалку ПОРАДИ ОПАСНОСТ ПО ЖИВОТ). Поради прогресивни главоболки отпорни на медикаментозна терапија.

3. Дијагноза: Дисеканктна фузиформа аневризма на артерија церебри постериор лево во посткомуникантен сегмент.

4. Се упатува во: Интербалкан, Солун- Грција поради близината, бидејќ и постои опасност од подалечно патување или патување со авион.

Од предложеното упатување и лекување во странство се очекува да се постигне: Ремоделирање на артеријата која е заболена со обезбедување на проток на крв дистално и ПРЕВЕНЦИЈА ОД ИНФАРКТ И КРВАРЕЊЕ.

Барател Ѓорѓи Николовски

http://www.vecer.com.mk/?ItemID=126976F ... 7D86C9F814

10. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    1.991
    ^^ Еве што видов на фб :

Денес е Божиќ, ден кога треба да покажеме колку сме хумани, немојте само да го прочитате овој статус туку и фатете ги телефоните во раце. Ѓорѓи Николовски има само уште десет дена живот. Да. УШТЕ САМО ДЕСЕТ ДЕНА ако не се соберат 50000 евра за операција. Ставете се на негово место и сфатете ја итноста. Кренете телефон и донирајте 100 денари. За вас не се ништо, а за него се сe. Ајде да бидеме хумани и да му помогнеме на Ѓорги да прослави уште многу Нови Години, да не дозволиме ова да му е последен Божиќ! Се работи за човечки живот!

Како тоа уште само 10 дена живот ?? :o ;( Жално, потресно. Веднаш ќе донирам !! Дали некој има информација колку од средствата се соберени ? :(

50 000 евра * 61 = 3 050 000
    3 050 000 / 100 = 30 500 се надевам дека во нашава Македонија од 2 милиони жители ќе се најдат 30 500 хумани луѓе кои ќе помогнат со по 100 денари да се соберат парите за овие 10 дена :(

11. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Пуштив и јас помош :(

12. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Потресно, не ми се верува, 10тина дена живот а само 23 години. ;(
    Божиќ е, најголемиот празник на христијаните, треба да си помогнеме.
    Шернете го линчево на фб, за 1 кутија цигари помалку, за една кока кола, за едно неиспиено макијато, за 3 топки сладолед кои не ви значат, ќе спасите нечиј живот...

13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.514
    Допаѓања:
    251.469
    Донирав веќе, и од кај мене, и од кај дечко ми.
    Страшно!
    Нам 100 денари ништо не ни значат, ама нему живот.
    Се надевам ќе се најде некој и ќе донира поголема сума на пари, бидејќи итна е работава.

14. lepa.milena

lepa.milena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    161
    : Ѓорѓи Николовски има само уште десет дена живот. Да. УШТЕ САМО ДЕСЕТ ДЕНА ако не се соберат 50000 евра за операција. Ставете се на негово место и сфатете ја итноста. Кренете телефон и донирајте 100 денари. За вас не се ништо, а за него се сe. Ајде да бидеме хумани и да му помогнеме на Ѓорги да прослави уште многу Нови Години, да не дозволиме ова да му е последен Божиќ! Се работи за човечки живот!
    070/143-133 (Т-мобиле)
    077/143-133 (ВИП)
    075/143-123 (Оне)

15. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    1.991
    На оне сум имам 113 денари само што префрлив 100че од пост пејд и вртам на бројот мо вика немате доволнО кредит !!! Па колку треба да имам да не е 100+ ддв

16. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Мене многу ме трогна приказната на Андреј, и неможев да не помогнам колку можам повеќе.
    Па така се договоривме со мајка ми сите пари што требаше да ги дадеме за да правиме помен ги уплативме на жиро сметка за детево.
    Не беа многу, околу 3000, но се надевам дека навистина ќе помогнат. Сигурно нему многу повеќе ќе му бидат потребни, а ние тоа на многу поскромен начин си го направивме.
    И не само на него им посакувам на сите да оздрават и да се вратат дома среќни.
    Помогнете кој колку може, 100, 200 на нив тоа сигурна ќе им помогне...

На julie77 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.911
    Допаѓања:
    31.655
    Јас сега донирав за Ѓорѓи, 118 денари треба да имаш, 100 ден плус ДДВ.

18. Ickovska

Ickovska Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    94
    Помош за Бране Петкоски

- 077 143 776 (за VIP корисници)

бр. на жиро сметка 200001591231836 - СТОПАНСКА БАНКА АД Скопје

*** броеви од другите оператори се очекуваат наскоро.

19. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    https://www.facebook.com/events/271493506246117/

Изложени се фотографиите за помош на Јоце Блажевски во ( Plaza del Toros)

***Никогаш немој да се заморуваш да правиш мали нешта за другите. Понекогаш тие мали нешта завземаат најголем дел од нивните срца.***

Останатите фотографии од хуманитарната изложба - ХУМАНОСТА ЗА ЈОЦЕ НЕ ПОЗНАВА ГРАНИЦИ, се изложени во наредниве 10 дена во ресторанот Плаца дел Торос ( Plaza del Toros) во Скопје. Сите фотографии се со цена од 1000 денари.

Повелете поминете, одберете фотографија за вашиот дом, да ја завршиме нашата мисија да му помогнеме на Јоце. Тој ми даде ветување наредниот пат кога ќе ме види после терапијата ќе оди сам.

Да му ја оствариме желбата да застане самостојно на нозе како нас.

Во меѓувреме можете да донирате 100 ден. на телефоните:

ONE: 075 143 850 и VIP: 077 143 773 (само од истоиментите оператори можете да донирате)

Достапни се жиро сметки за донации во следниве банки:

*Стопанска банка АД - Скопје: трансакциска сметка 200000207845578

*Комерцијална банка АД – Скопје: бр.на сметка 300007071578620

*NLB Тутунска банка – Скопје: трансакциона сметка: 210-5016352013.14

* NLB Tutunska Banka - AD Skopje, Vodnjanska no. 1, 1000 Skopje
    IBAN Code MK07210501635201314
    SWIFT TUTNMK22
    Jovica Blazevski
    ul.Vlae br 55 Karposh, Skopje
    R. Macedonia

Plaza del Toros
    Skopje, Macedonia
    View map · Get directions

На Masnickaaa и Serafima им се допаѓа ова.
  20. Dazzle

Dazzle Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.030
    Не знаев дали да отворам нова тема, безразлика- ако модераторите сметаат дека треба, нека го направат тоа. :)
    Мојот предлог/прашање е дали членовите на фемина би сакале, и би можеле да одвојат еден ден да направиме една хуманитарна акција, дали на плоштад или во аеродром или било кое место, каде сите што можат би дошле и би донеле облека, храна која ќе биде доставена во некои од домовите за деца. ??? :?:

На no.name6 му/ѝ се допаѓа ова.