Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Донираме средства за оние на кои им се потребни

Дискусија во 'Хуманитарни акции' започната од Offspring, 30 мај 2011.

1. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... e=1&ref=nf

Ејј, абе Бране, па го знам јас Бране. :(

Ајде женски, видете, колку можете, како можете... Не знам дали е ставено претходно ова.
    Гревота, па јас не знаев, сега дури разбрав. :(

2. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.982
    Допаѓања:
    26.368
    28 годишниот Дејан Ангелов од Неготино има потреба од итна операција на мозокот во Словенија. Зафатот чини 19.000 евра, а Фондот за здравство, нормално, не покрива ништо. Лекарот кој што треба да го оперира, Винко Доленц, гарантира успех само ако зафатот биде изведен во најкраток рок. Неговиот единствен родител не е во состојба сам да ги подмири трошоците за операцијата. Затоа, секоја Ваша помош ...хумани луѓе е добродојдена. Телефоните за донации се активни, како и сметката. Телефонски број за донации: За корисниците на Т Мобиле: 070 143 144 За корисниците на ВИП : 077 143 222 За корисниците на ОНЕ: бројот е во подготовка Ж. с-ка: 200-0020028321-30 Стопанска Банка, на име Дејан Ангелов. Ви благодариме за хуманоста!

3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.514
    Допаѓања:
    251.467
  4. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.255
    Допаѓања:
    157.491
    Итна трансплантација на матични клетки му е потребна на 8 годишниот Кирил Јованов од Штип. Пред речиси една година му е дијагностициран рак на лимфните јазли. Неговите родители буквално молат за помош бидејќи, операцијата од која зависи животот на нивното единствено дете, ќе чини 280 илјади евра. Од конзилиум на лекари Кирил бил упатен на лекување во странство. Но, првостепената комисија на Фондот за здравство го одбила барањето на семејството Јованови да им даде 80 проценти од сумата. По нивната жалба допрва треба да одлучи второстепената комисија од министерството за здравство. Кирил сега лежи на Детската клиника во Скопје и прима хемотерапија, која само му ја стабилизира кревката здравствена состојба. Сите хумани луѓе можат да донираат на жиро сметката отворена за оваа намена, како и на телефоните за донации.

Нашата хуманост е единствениот спас за 8-годишниот Кирил.

Жиро сметка:
    530 5000 151 63 288 , Охридска Банка – Штип

Телефони за донации: ONE 075/143 550, VIP 077/143 775 и T-Mobile 070/143 191.

Недостигаат уште 2000 евра. Ајде девојчиња,вечер по една водка помалку,по еден кармин помалце.

5. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.514
    Допаѓања:
    251.467
    Веќе донирав и за Кирил и за Дејан, во понеделник и за момчето од Прилеп.
    Денес уплатив на спортска ако фатам, правец во банка.

Девојки дали некој знае некоја невладина организација која се бави со донации, и на кој начин може да се основа истата?
    Некој поупатен да ми објасни како одат тие работи, бидејќи сакам да се вклучам во таква.

6. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    JuliE, neznam kolku nevladinite organizacii se bavat so takvi raboti. Sigurno da, ama ne tolku aktivno.Mislam ako sakas da se bavis so donacii i humanost, bi trebalo da se priklucis vo Crven Krst.Sea neznam od koj grad si, ama definitivno dava pomos CK posebno mladite volonteri vo nego.jas sum isto clen, i pomagaat mladite na onie koi im treba pomos preku razni humanitarni akcii.se trudat stvarno.

Inaku dadov pomos za Dejan i Kiril, se nadevam deka postojat mnogu humani luge vo makedonija

[mod-kirilica:ebqchot8][/mod-kirilica:ebqchot8]

7. prettylilprincess

prettylilprincess Активен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    ‎28 годишниот Дејан Ангелов од Неготино има потреба од итна операција на мозокот во Словенија. Зафатот чини 19.000 евра, а Фондот за здравство, нормално, не покрива ништо. Лекарот кој што треба да го оперира, Винко Доленц, гарантира успех само ако зафатот биде изведен во најкраток рок. Неговиот единствен родител не е во состојба сам да ги подмири трошоците за операцијата. Затоа, секоја Ваша помош хумани луѓе е добродојдена. Телефоните за донации се активни, како и сметката. Телефонски број за донации: За корисниците на Т Мобиле: 070 143 144 За корисниците на ВИП : 077 143 222 За корисниците на ОНЕ: бројот е во подготовка Ж. с-ка: 200-0020028321-30 Стопанска Банка, на име Дејан Ангелов. Ви благодариме за хуманоста!

8. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    ПОМОГНЕТЕ за лекување на малиот Кире од Штип! На семејството на Кире Јованов, му недостасува уште 2500 евра за операција-трансплатација на матични клетки во Загреб. Парите треба да се уплатат најдоцна до Среда. Тел. броеви за донација:
    070-143-191 -од мрежата на Т-Mobile
    077-143-775 -од мрежата на VIP
    075-143-550 -од мрежата на ONE

9. selekt3

selekt3 Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Анита Стојановска (41 година) од с.Гермијан, Битолско, боледува од АЛС (Амиотрофична латерална склероза) за која постои УСПЕШЕН третман и УСПЕШНО лекување единствено во Кина со методата на матични клетки.
    Потребни се 25000 евра за третманот.

ВЕ молиме да донирате парични средства за нејзино лекување.

Жиро сметки:
    200-0012548300-16 Стопанска банка АД Скопје
    200-0015574755-45 Стопанска банка АД Скопје
    Однапред благодариме на Вашата помош и поддршка.

Веќе е креирана група на Фејсбук за поддршка заради успено лекување.

Групата е на следниот линк:

https://www.facebook.com/groups/317603274953290/

10. Youlen

Youlen Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    194
    Во години кога тебаше најмногу да се радувам на животот со сите негови убавини и предизвици, како на приватен така и на професионален план, јас...

...се соочив со сериозни здравствени проблеми.

Борбата за највредното и најскапото нешто ЗДРАВЈЕТО јас ја започнав.

Но, за да ја продолжам оваа борба, имам недостаток на парични средства. Имам само 21 година, се викам Ѓокица Величковиќ и потребно е да се изврши трансплатација на коскена срцевина во Германија.

Самата трансплатација чини 175.000 евра+ трошкови за придружба, од кои Фондот покрива 80%, а 20% се на товар на пациентот - семејство.

Ги молам сите хумани луѓе како и правни лица застапувани од хумани луѓе да ми помогнат што побрзо да заминам за Германија и да продолжам во иднина да чекорам со сите ВАС.

Од мое лично име како и од име на моето семејство однапред се заблагодарувам на сите оние кои ќе донираат со вртење на следните броеви

Т-mobile 070 143 107
    ONE 075 143 700
    VIP 077 143 700
    или со уплата на следната жиро сметка

300001000021827 Комерцијална Банка АД Скопје

11. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Идејава е стварно супер..Би можеле ова да го разгледаат администраторите и да се организира вакво нешто ;)

На Fearless му/ѝ се допаѓа ова.
  12. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.451
    Допаѓања:
    22.934
    Девојки, поврзано со мојот претходен пост во СДК...
    Ирена Накова Роден на 10/22/1990 од Валандово на возраст од само Дваесет и една годишна починала во неделата наутро во Чикаго. Според информациите што ги добивме од нејзините пријатели младата Ирена Накова од Валандово ја пронашоло нејзиното момче кое околу 4 часот наутро се вратил од работа и ја пронашол со модрица на главата без никакви знаци на живот . После извршената одукција полицијата од Чикаго утврдила дека причина за смртта е излив на мозокот, Ирена Накова починала околу 21-22 часот во саботата (Февруари 11 2012)

Нејзиното момче неколку пати се обидувало да ја добие преку телефон од работа но ,не одговирила на неговиот повик. Ова е втор смртен случај оваа недела во околината на Чикаго ,во четвртокот Дарко Миленковски Студент од Делчево го загуби животот на само 23 годишниот.

Ирена Накова во Чикаго пристигнала пролетта минатата година , Ирена во САД била на работна и студенска виза.Потребна е финансика помош да се испрати телото Ирена во нејзиниот роден град Валандово бидете хумани донирајте.
    Може да испратат пари на сметка на банка

Bank of America. Account Number:237023631766

Routing Numbers:053000196 (paper & electronic) 026009593 (wires)

или преку PayPal (само од САД)
    https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?c ... VJZAQ53CNW
    извор:mkdnews.com

13. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Da mu pomogneme na sedumgodisniot Darko Dimitrievski, koj treba da se operira od srcevo zaboluvanje vo Bugarija. Operacijata trebase da se sluci na 01.15.2012 no poradi nesobrani sretstva operacijata e odlozena za 2.28.2012 nedostigata uste 2500 evra. Da mu pomogneme na maliot Darko zosto 100 denari ne se nisto za nas ama za nego mnogu znacat
    Donirajte : 070143177

3 0 0 0 0 7 0 7 5 2 7 0 4 4 0
    3 0 0 0 0 1 0 0 0 0 1 2 8 0 6
    Комерцијална Банка ад Скопје

Прикачени фајлови:

14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.372
    Допаѓања:
    103.119
    ЗА НАШИОТ ЛЕБЕД СО СКРШЕНИ КРИЛЈА...ЗА ИРЕНА
    АПЕЛ ЗА ХУМАНИТАРНА ПОМОШ
    Семејството Накови од Валандово, во Чикаго-УСА, ја изгубија својата керка Ирена, која имаше само 21 година. Се апелира до сите хумани грагани, да му помогнат на семејството да ги пренесе посмртните останки во родниот град Валандово. Апелираме за помош, до сите грагани да му помогнеме на несрекното семејство да си го донесе своето чедо во МАКЕДОНСКАТА ЗЕМЈА.
    Солидарните финансиски средства се испракаат на сметки
    - на банка Bank of America. Account Number:237023631766
    Routing Numbers:053000196 (paper & electronic) 026009593 (wires)

-ili na : smetka 210700000598529
    naziv:Aleksandar Nakov Valandovo-humanitarna pomos
    depodent:nlb tutunska banka

Еден млад живот згасна, мојот град повторно тажи....Да им овозможиме на семејството достоен последен поздрав со својот Ангел.
    Почивај во мир убава девојко, летни кон облаците со своите ангели придружници и блесни на небото како ѕвезда, од таму чувај не а ние ќе се сеќаваме на тебе како на Ангел!

15. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    4.184
    Допаѓања:
    3.051
    Дечки, отворен e нов донациски број за помош на Хана Исени, која има сaмо 5 годинки и боледува од леукемија. Таа моментално е сместена на Онколошкото оделение на Скопските Клиники нo е предвидена трансплантација на коскена срцевина во странство, која чини 120 илијади евра, од кои што родителите се надеваат дека фондот ќе покрие дел. Сепак, и останатиот износ е преголем за семејството да може да го покрие само.
    Сите ние сме должни да и дариме на Хана живот и детство какво заслужува секое дете. Затоа,донирајте 100 денари на 143105. Хана ќе ни биде благодарна...

Бројот е на Т- Мобиле и можат да донираат само претплатници на таа телефонска компанија.

Превземено од фб страната на T-Mobile за Македонија.

APEL ZA POMOS
    Hana Iseini ima samo 5 godini i boleduva od Akutna Limfoidna Leukemija i lezi na detska onkologija-Detska Klinika Skopje.I pokraj toa sto prima hemoterapija doktorite konstatiraa deka ima potreba od transplantacija na koskena srcevina,intervencija koja mora da se napravi vo stranstvo.
    Nije se nadevame deka fondot ke pokrije del od iznosot i preostanatiot del e golem iznos za nas i imame poterba od vasa pomos.Eden vas simbolicen povik e nadez za nas i nasata kerkicka koja sto ima zelba da zivee.
    Gospod da ve blagoslovi site vas
    Daruvaj nadez za da ja vratime srekata vo nasata familija.
    070 143 105
    ziro smetka denari 370076302493593
    ziro smetka devizna MK 07370076502493625
    Euro Standard Banka AD Skopje
    SWIFT CODE
    ESWBMK22XXX
    So pocit roditelite od Hana-GAZMEND i BESA

Превземено од фб страната на Донации.

Се извинувам за двата текста ама едниот не беше кирилица а имааше жиро сметки а другиот беше кирилица ама немаше жиро сметки.

16. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    8.431
    Дваесет и девет годишниот прилепчанец Никола Велјаноски од лани живее со надеж дека еден ден ќе ја победи болеста, ќе стане од кревет и ќе им помага на своите родители.

Верува оти со хемотерапијата која ја прима двапати месечно и со хируршки зафат ќе се спаси од ракот на карлицата и од неподносливите болки и дека ќе биде корисен за семејството. бидејќи, како што вели, неговиот, животот на татко му кој 4 години лежи неподвижен во соседната соба и на неговата мајка која деноноќно се грижи за двајцата го прават неподнослив.

Семејството Велјаноски живее во трошна куќа во населбата Рид со социјална помош од 1.800 денари.

Живко 18 години работел во поранешната фабрика „Партизан“. откако решиле да ја стават во стечај и да ја ликвидираат, разбрал дека за 12 години нему се платени придонесите за здравствено и пензиско осигурување, а кренал раце и од инвалидска пензија оти со инсулт,склероза и парализа за Комисијата, Живко бил здрав.

Само за лекови и за превоз на Никола до Скопје,вели неговата мајка, месечно им се потребни 10 илјади денари.

Во беда, со позајмени пари и големо трпение битката со болеста на Никола во семејството Велјаноски продолжува. Бараат ама не сакаат голема помош од надлежните, доволно велат им се пари за нега и еднаш месечно бесплатен превоз за Никола со санитетско возило до Скопје.

Сите хумани луѓе кои сакаат да му помогнат на семејството Велјаноски можат да се донираат средства на следната жиро сметка со број: 300027045717740 – Никола Велјаноски. Телефонски број за контакт 071/ 223 – 347.

Прилив од странство на девизна сметка :

Име и презиме: Nikolce Veljanoski
    Адреса: Blaga Ruzeto 31 Prilep
    Acc No. 0230705342305
    IBAN Број на сметка: MK07300307053423018
    Името на банката: KOMERCIJALNA BANKA AD SKOPJE
    Адреса на банката: KEJ DIMITAR VLAHOV 4;
    SWIFT кoд: KOBSMK2XPRB.

http://www.donacii.mk/2011/07/24/da-mu- ... janoski-2/

17. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Телото на 23-годишниот Дарко Миленковски кој почина пред две недели во Чикаго, сеуште не може да се испрати кај неговото семејство.
    За тоа е потребна огромна сум на пари, која семејството не може да ја плати.

-Потребно е да се платат преку 100 илјади долари само за операција и за транспорт, изјави за Канал 5 чичкото на починатото момче.

Се повикуваат сите хумани луѓе да донираат средства, за да заврши голготата на неговото семејство кои и без ова претрпеа многу.

Трансакциската сметка на која можете да донирате е на името на Мирко Миленковски, бројот е 2 0000 125 397 1081, депонент Стопанска банка.

23-годишниот Македонец животот го загубил во сообраќајна несреќа откако се превртел со својот мотор.

Дарко неколку дена бил во кома, по што ја загуби битката со животот.

18. anastasceto

anastasceto Активен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    6
    Убаво е да се биде хуманитарна, јас многу пати имам донирано за деца кои треба да се прават операција, а родителите немаат доволно средства да им помогнат...

19. m.jakimova

m.jakimova Активен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Убаво е што сеуште постојат хумани луѓе.

20. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Знам дека има многу хуман народ овде на форумов, потребна ми е помош за жал финансиска :(
    само што завршив курс за козметичар, кој ми беше подарок од Црвен Крст, зацршив со курсот и сакам да почнам полека да работам за почеток ми е потребна топилка за восок која чини 4000 ден.
    Сакав да ве замолам дали би сакале да ми помогнете.

Еве ја мојата жиро сметка

200002401850748

Ви благодарам однапред