Дали ги знаете цените за купување ј.клетки по клиниките и дали во цената е вклучено и оплодување и трансфер?
Zdravo ! Jas sum nova vo forumot i nemam bas nekoe iskustvo ama i na mene mi rekoa deka treba da se odi so donacija na jajce kletka ,pa vo newborn klinik se 3000 evra za 4 jajce kletki ama kako za nas standard toe mnogu ama ako se mora ke gi dades i ke probuvas i poveke pati megutoa sto ako ne bide i pokraj se a zgora na toa ke ima i nesto na privatno pokraj vaucerot sekako ,me interesira dali nekoj bi mozel da donira ako ima veke zamrznati jajce kletki a da ne im trebaat ili pak ako sakat i da im se plati so odredena suma pa pisete.,jas golem del od ispituvanjeto go napraviv pa ke gi podnesam i dokumentite za vaucer pa se nadevam deka ke se najdi nekoe resenie. I predhodno odobrija vaucer ama koga mi kazaa za sumata so donacija i nie ne bevme spremni vo momentot i se resivme na invitro so priroden ciklus so blaga stimulacija i se razvi folikula megutoa bese prazna i nemase jajce kletki vo nea i taka zavrsivme pa sega odnovo se spremame so novi sili i so gospod napred pa mozebi ke stignema kon celta!
Здраво на сите .. нова сум на форумов и се согласувам дека темава е осетлива, но доколку некоја би прифатила да биде донаторка на јајце клетки би сакала да ме исконтактира ...
Inace jas na veke vcerasen den pred 3 god imav punkcija a na 22 Mart na sveti mladenci imav et a kerka mi se rodi na sveti matej
Недај Боже да треба,а ако треба би донирала единствено на сестра ми. Многу е хумано да даруваш и да помогнеш на некого,ама иако во моментов можеби размислувам поинаку,отпосле можеби ќе попуштам психички,посебно ако го знам детенцето. Не знам Можеби малку безвезе и филмско ми е прашањето,ама донирам јк онака,не за некого конкретно,во Систина и се роди женско дете,а моево е машко и се запознаат кога ќе пораснат и бидат во врска ?
Od taa prichina se doniraat i se kupuvaat donirani od stranski zemji. Dokolku ti donirash vo mk, i nekoj drug vo Rusija, dokolku bolnicite sorabotuvaat, se zamenuvaat ili neshto taka, ne mislam deka od mk donor bi ostanale jajce kletkite vo mk
Mene iskreno vo remedika mi ponudija donirani jajce kletki od makedonija mi dadoa i broj ama cenata bese pregolema pa vo momentot ne ograbija i nemavme dovolno i taka ostanavme so vaucerot vo race a imam slusnato kade sto se doniralo pa lugeto si ziveat kako bliski rodnini sega zasto decata gi spojuvaat !
Bi mozela sekako vcera go prasav doktorot zasto na mene mi treba isto taka donorka ama nikako da najdam!
Vaucerot go pokriva oploduvanjeto i transferot, a bioloskiot materijal si go kupuvas osven ako ne najdes nekoj direktno da ti go donira
A dali imame na forumov nekoj koja veke e bremena so donirani jajce kletki? Jas veke pre kraj sum so pribiranje infomacii i ke odam vo New Born 6500 eur 6 jk so edno oploduvanje e eden embrio transfer. Ama proceduri predthodno kollu sakas...
На кои процедури мислиш? Потпишуваш документи и бираш донор. Со среќа, и јас сум таму пред 3. трансфер. Позз