Значи јас треба да се гордеам ако некој ми вика да те е*ам во газ? Да беше женско ќе мислеше поинаку.
Ne zboram jas za takvi vulgarnosti,nego za svirkanje,a i toa da ti kaze toa znaci deka imas ubav zadnik,vo red takvite ignoriraj gi.site ne si isti.neli?
леле луѓе ова стана претеризам со ромите,насекаде се низ градот и постојано само кажуваат вулгарности,те факаат насекаде по телото-----страшно е веке ужас
хах еве на пример јас сум од Струга.....дофрлувањето на улица веќе ми стана секојдневие , тоа најчесто го прават албанците....човек неможе на рат да излезе или свиркаат или довикуваат, но јас ги игнорирм зошто ако им преречам нешто тешко мене немаат ни грам мозок....до тој степен е дојдено што некогаш се плашам да излезам сама, да се тресиш додека отидеш до местото каде што си договорена со другарката да се чекате страшноооо!!! како што си оминува времево се полошо и полошо е ....до таму ќе стигнат што ќе се плашиме да излеземе од дома!!!
фино-лепо соберат се цела група по 10-15 и ако ти не се потргнеш тие одат право кон тебе и не се помрднуваат,и почнуваат да зборат некои вулгарности или ке те удрат по газот или ке се обидат од напред ужасссссссстрашно
ЛЕЛЕ катастофа еј!!! Баш вчера седам си чекам автобус, поминуваат двајца со комбе и едниот буквално го извади пола тело од прозорот и почна да свири леле каков срам ме изеде... После тоа чекам на пешачки да поминам и еден така постар човек, многу што се изненадив непријатно дека беше возач на “Наше Такси„ таков ги трга наочарите за сонце демек : да видам поубаво... катастрофа, народов ни е
Ау бог да чува, ми се има случено 14 години кога имав. Отидов до трафиката да си купам гуми за џвакање и од таму продавачот... Леле девојче кој к*р те направи толку убава? Умрев од срамови, башка и дека мала бев...Никогаш повеќе не стапнав таму и плус му кажав на татко ми за тоа. Инаку, живеам близу касарната во Велес... Па можете да замислите што им се случува на војниците. УЖАС!!! Морам од таму да поминам за да отидам било каде. Немате поима девојки, дофрлуваат свашта, те меркаат од глава до пети, свиркаат. Срам ќе те фане и незгодно од другите минувачи по улицата. Свашта има! А дофрлувањето не е ништо повеќе туку говорење на сељакот во него. Јас обично им одвраќам затоа што неможам а да не го изнавреѓам дека е запечен и рандом ствари.
Обично игнорирам дофрлувања, како ништо да нема, ама последно кога ми се случи ова, ме фати страв. А сега беше, пред два дена, во четвртокот вечерта. Се враќав дома приквечер, уште неколку метри до дома имав, едни двајца со комбе што беа, почнаа пополека да возат покрај мене, и да ми дофрлуваат нешто, не ги разбрав, бидејќи албански ми збореа. Ги игнорирав, продолжив да одам, ама умирав од страв во себе. Не беше толку темно, имаше и други луѓе, и други автомобили, сепак бев преплашена. Среќа, стигнав дома безбедно.
Уффф.. тоа нешто најмногу ме нервира! И јас си реагирам хахаха, си викам на улица по нив затоа што такви работи стварно ме ужаснуваат . А ми се има случено многу пати, еднаш си стојам на автобуска, чекав автобус и мислам од секоја втора кола се свртеа и довикуваа глупосто Што народ ќе беа...
Ми се има случено многу пати, на почетокот ми пречеше и се нервирав, но сега ставам ignore и готово. Не се замарам и не вреди да се расправам со секакви глупаци.
Најпростотилачко нешто што може машки да го праат. Да му е страв на женско да излезе и преку ден, само (без придружба), а камоли да облече сукња или фустанче... Цццц. Катастрофа!