Да кашичките за почеток како проба ич не вршат работа за да се каже дека се најадени.Од каша може да се најаде дури кога ќе јаде 125гр. мала тегничка а тоа не е сигурно пред 6 месеци.Така што мора АД ќе го прифати кога ќе огладне и тоа со сласт и не постојано бебињата на АД пијат исто варијација во милилитри ќе има па и по 200мл разлика само биди упорна до 6 месеци.
Mamicki bebusot ima 11 dena , mu davam dohrana hipp samo dva pati na den vo 12h I vo 24 h...imam eden problem samo sto ke mu dadam 1/4 od dozata toj zaspiva a mn cesto I koga ke mu ja prigotvuvam veke zaspiva I za 5-10min se budi... ve molam za sovet kolku smee da stoe veke prigotvena hrana
Мајки ве молам за совет. Пред малку бевме на контрола со бебуш и матичната ми рече да почнам да го ранам со морков и компир. Имаме само 3 месеци и 20 дена. Искрено мене ми е многу рано. Планирав барем после 5 месеци да почнам. На АД сме. Роден е 3 550 а денес беше 6 650 кг Дали можеби не напредува убаво незнам.
На 3 месеци со дохрана? Никако тоа. Од 4 и пол јас почнав само да ги вкусува јаболко и морков, а од полни 6 планирам оброк веќе Ама од 3 месеци е прерано.
После 4ти месец се почнува со дохрана кај бебиња со ад. Ти напредува бебето, на 6 месеци треба да ја дуплира родилната тежина. Јас не би почнала толку рано со дохрана.
Супер си напредува. Премногу е рано на 3 месеци да се почне со дохрана. Мој совет почекај си до 5 месеци. Јас незнам која е потребата да се брза за дохрана, па и од педијатар совет
И ние сме цело време на ад, а почнавме со пробување на вкусови точно на 4.5 месеци и тоа на почетокот само по некоја лажица тек после тоа цел оброк. И мое мислење да почекаш до 4.5 месеци, па д почнеш со пробување вкусови, знам јас почнав со морков и јаболко.