Освен ДМ по аптеки и маркети дали има И масло од кога додавате? Прв пат ке пробува палента да ја дадам чиста или можам веднаш да ја мешам со овошје и масло?
Палента имаш во маркет со бебе на кесичката. Маслиново можеш да ставаш по некоја капка, јас кога почнав со ручек обавезно му ставам.На почеток палентт му ја мешав со овошје, понатака кога проба млечни производи и со нив.
Јас давам од хип,baby first corn ili baby first rice, и двете се инстант, нема потреба да ги вариш, палентата ја правам во комбинација со павлака, к. млеко или јогурт и додавам абц сир или зденка, а оризот го ставам некогаш и во овошни каши за згуснување. Има и мешани житарки а и овес исто од хип кои се неутрални и може да се комбинираат во се.
и ние веќе воведовме палента...ама мислам првин за проба да и дадеш 2,3 лажички, не брзај да мешаш со овошје...нека проба гола палента прво... јас бар така направив...чисто и да видиш ради реакција нешо да не има..
Сите тука сте искусни, па можи искуство да ми пишите.. Уште малку 5м, па сакам да почнам со пробување на вкусови. Само на доење е бебка. Табела да ми пратите или вие како ги дававте по ред, прво овошје или зеленчук и кои овошки/зеленчуци по ред? И од кога житарки се воведува и сокчиња? Прво бебе ми е и нови ми се овие теми.
Палента ти е најдобро за почетоците во исхраната да си земеш органска од ДМ, продавниците на биокосмос или поголемите маркети во делот за органска храна заради големиот процент на ГМО особено кај пченките а ориз цело зрно ако можеш да најдеш домашен е мојата препорака
Дали сте давале Лино Фрутолино и од кој месец? Пишува дека содржи шеќер пченичен гриз, и мед . На него пишува од 6+ ама мед нели не сме до 1 год, гризот е после 7+.....