Јас само Чоколино неколку пакетчиња сакам. Скромен сум. Плус имам малечка внука и она го обожава Лино. Се надевам дека имам некаква предност со информацијава.
Штом има бисквитчиња и смоки Лино во пакетчињата, сакам и јас, т.е. ќерка ми, хахаха особено за смоките
Tie so imaat deca i so kupuvaat sekojdnevno raboti kako kasicki, mlecni obroci, smoki, buskviti, ovosje, zelencuk i se so e potrebno za edno dete tie treba da dobijat podarok. Veruvajte mi ne e lesno da porasnis edno dete uste potesko e dve i da se trudis da gi hranis zdravo. Sekoja pomos e dobredojdena. Kasicki, peleni, maramici.. uf. Ne e bitno dali paketot e vo iznos od 500 ili 5000 denari jas licno toa go dozivuvam kako najdeni 500 denari na ulica koi znam deka ke gi potrosam na decata nezavisno dali na hrana, obleka, kozmetika ili vo slucajov na lino.
@JollyGirl, ne ste crnci fala bogu. Cisto samo onaka napisav deka na tie sto imaat deca im e od golema pomos nekoj da im donese paket so kasicki. Na radosta i nemase kraj. Cenite na kasickite od firma do firma se razlicni ama site se od 50 denari nagore zboruvam za najmalite od 125gr i toa za jabolko, banana, krusa itn. E sega izracunaj moeto e 6 meseci dnevno jadi po 3 tegli ovosna kasa, 1 zelencukova i eden mlecen obrok. Mlecnite kasi se po 130-140 denari i vo niv ima 20-30 obroci zavisi od toa kolku jadete deteto. E sega imaj vo predvid deka bebeto toa go jade sekoj den. I na seto toa stavi trosok od hrana za ostanatite peleni maramici itn itn itn.... veruvaj mi deka majkite treba da se imaat predvid za nagradata. A ti ako sakas da ja izraduvas vnuka ti kupi i de edno cokolino ne e skapo. Ne me sfakaj pogresno, molim te, ama skap e zivotot. Osobeno so deca koi sakas da gi hranis zdravo. Sekoja pomos e dobredojdena. Da ne dolzam. Sami ke odlucat. Srekno na site.
Подарокот е убав, и нормално дека сите имаме по некое бебе во околина на кое би ги дале кашичките, но сметам дека тука треба да го добие некоја тазе мајка со бебе. Моево е веќе три годишно, сеуште купувам Чоколино инстант, но еднаш во три месеци зашто понекогаш сака да го јаде за вечера. Бебешките каши не сме ги пробале, ги немаше кај нас кога ќерка ми беше бебе. И еурокремот е закон, преубав е! Нека си се заблажи некоја мајка откако бебе ќе заспие
pa ne bi rekla eve sto pisuva na pocetok na temava. Новите мајки се исправени пред исти недоумици. Во првите месеци од мајчинството целта е јасна – доење или млечна формула. Но, кога малечките ќе стигнат до фазата дохрана, се раѓаат многу полилеми. „Кога?“, „Со што да започнам?“, „Што да комбинирам?“... Кристално јасно е дека најдобрата опција се домашно приготвените кашички, но кога едноставно не можете да стигнете со сè, од голема помош се готовите кашички. znaci za majki pred se novite majki
Па и ние сме нечии деца и ние имаме право да каснеме нешто убавко. Зошто да не им се олесни на нашите мајки?! Шала на страна ако немате на кого да ги дадете појдете во дом за деца без родители таму навистина требаат. Ако не можете таму дајте им на оние дечиња што ги влечат по семафори. Некому му требаат многу повеќе. Не е убаво да се запоставуваат тие дечиња...
И ние ги јадеме кашичките на Лино, имаме налепници на Лино и многу ќе му се радуваме на меченцето. Здрава и проверена храна пред се, кога ни недостасува време за подготовка на храната за малата тука ни се готовите кашички, фала што постоите..
Сите сакаме поклончиња за нашите дечиња сите производи се прекрасни и превкусни керка ептен се научи на нив па више не ми сака домашни каши. А буџетот е тој што неможеш да и приштиш по три оброци и смокички и све па борби водиме дома. Вчера ги видов кашите со чорапчиња она е женско но добро и прилегаат и кафени лино чорапи. Предобро смислено е кашиве со чорапи и за поклонче да ги купиш кога одиш кај мало детенце.
Isto bese i so moeto. Zemav smoki biskviti i gledam kasicki lele rekov bas koa porasna izlegoa. Ama eve so malava gi probavme i se edni od najdobrite so sum gi koristela a imam probano sekakvi plus ja lazam so meceto na teglata.
Оо дали и јас конечно ќе добијам нешто на подарок Моето бебе до сега има пробано кексолино и фрутолино но баш би сакала да ги пробаме и другите. Многу би била среќна доколку добиеме подарок особено што често патуваме и кашичките ни се нешто без кое не можеме.