1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дохрана кај бебињата: Искуство со кашичките Лино

Дискусија во 'Бебе' започната од Emilija, 8 март 2017.

1. Ivaivana

Ivaivana Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2013
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    27
    Мамички рижолино житна каша 4+ може ли да се направи со вода ? Моево керче само на доење е не пие ад млеко а во упатството пишува да се направи со млеко кое го пие или ад или друго млеко.

2. Ivaivana

Ivaivana Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2013
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    27
    Мамички вие користите ли ЛИНО производи или откако нема награди решивте да не ги користите веќе. Хехехехехе
    Ааааааа ќе ве најдам јас на други теми па таму ќе ве прашам, можеби таму ќе ми одговорите. :)

На wannaBeMomma му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    10.892
    Допаѓања:
    132.583
    Колкаво е бебето? Што содржи рижолиното? Сликај состав и ќе ти пишам.

4. Ivaivana

Ivaivana Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2013
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    27
    IMG_0514.JPG IMG_0515.JPG

5. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.950
    Допаѓања:
    29.039
    Пишува дека може и со мајчино млеко.. Ако сте на доење само пробај да се одмолзиш и додај уште малку водичка... Јас така му приготвував на моето бисквити :)
    На тие што содржат во нив ад млеко пишува да се прави со вода.. А овде чим стои мајчино , ад или друго млеко значи во составот не содржи млеко

На Ivaivana му/ѝ се допаѓа ова.
  6. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.124
    Допаѓања:
    20.279
    Може со вода, ама додај му и банана, за вкус.

7. cacikr

cacikr Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    243
    Кога моето дете не е расположено за јадење знам дека со мечето Лино ќе јади. Ги обожаваме производите на Лино и секое утро го разгледуваме Лино календарот.

8. TheEkaterina

TheEkaterina Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2013
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    337
    Jas sekoj den i davam rizolino eden obrok i eden karamelino. Nikogas dosega ne sum dala cisto rizolino samo mesano so ovosje. Probaj so tvoeto mleko ako uspees ako ne so voda ama dodaj ovosje.

9. Femina

Femina Администратор Член на тимот

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    1.744
    Забавнитe, вкусни и хранливи пакетчиња од Лино ќе ги израдуваат дечињата на:

@victoria
    @AngelOfArh
    @majdaa
    @Ivaivana
    @TheEkaterina

Шестото пакетче ќе ѝ биде испратено на мајката со две дечиња, која е во лоша економска состојба, а за која пишуваше TheEkaterina во темата. Убедени сме дека ќе биде пријатно изненадена. :)

Голема благодарност до сите кои учествуваа во темата и споделија искуство со бебешките кашички на Лино. :bow:

На majdaa, danichap, iloveyou29 и 11 други им се допаѓа ова.
  10. TheEkaterina

Се зачлени на:
    16 јануари 2013
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    337
    Aaaaaaaa dali e mozno ova!!! Nikogas ne sum dobila nagrada vo zivotot!!! Skokam od radost! Ve obozavam!! :*::*::inlove::* cestitki na dobitnicite!
    P.S. poso jas sum od Ohrid kade da vi dadam informacii za prakanje na paketceto?
    Na majkata nema da i kazam nisto samo ke vi dadam adresa da i pratite na domasna adresa. Mislam deka ke poludi od sreka! Od skopje e inace. :)

Последна измена: 30 април 2017
  11. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.950
    Допаѓања:
    29.039
    Многу пријатно изненадување :hug:
    Од срце ви благодарам... Синко ќе биде пресреќен.. Навистина ги ситнам последните денови од вторава бременост и се надевам дека пакетчето ќе стигне кога ќе сум дома за да можам да го видам неговото лице и очиња како ќе му светкаат од радост. :inlove:
    Ви посакувам @Femina да имате уште многу вакви соработки, да бидите активни и секогаш полни со нови идеи.. Се надевам дека Лино ќе ја шират својата палета на производи и ќе ги следат желбите и вкусовите на дечињата што растат... Честитки на добитниците.. Сигурно мечето Лино ќе донесе насмевки многу ц:inlove:

12. Ivaivana

Ivaivana Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2013
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    27
    Ви благодарам многу, чест и задоволство ми е што моите дечиња добија подарок од производи ЛИНО што ги користат секојдневно. Само така со дарежливост продолжите да ја одржувате традицијата на достоен начин како што доликува на ЛИНО. :)

13. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.180
    Допаѓања:
    3.335
    Редно беше да се доделат наградите...Честитки на добитниците :), на останатите повеќе среќа следниот пат.

На LadyC и victoria им се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.166
    Допаѓања:
    102.132
    Е баш ме израдувавте! Баш викендов ве зборев и мм се радуваше дека ќе јаде чоколино, тој ми е вториот син, малце е поголем така, има 33 годинки :D Ви благодарам од сесрце!

На Mariangel, simonka93 и TheSecret им се допаѓа ова.
  15. majdaa

majdaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2016
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    293
    Неможам да си поверувам и ние добивме награда,поточно моето најмило ја доби што ке ја подели со братучетчињата :inlove::inlove::inlove:

усвари како може да ја подигнеме наградата?

Последна измена од модератор: 13 мај 2017
    На TheEkaterina му/ѝ се допаѓа ова.
  16. TheEkaterina

Се зачлени на:
    16 јануари 2013
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    337
    Jas sakav da prasam istoto. Uste ednas se izvunuvam za latinicava rabotam na slucajot ke go resam toa do utre

Prasanje vo vrska so temata. Vanilino i cokolino se od 8+.. sakam da pocnam da i davam na kerka mi ama pedijatarot mi rece da ne davam do 12+, bidejki vanilata se voveduvala posle godina a cokolado t.e. cokolino ne zaradi zapcinjata.
    Jas i davam karamelino sekoj den od koga napolna 6 meseci, mene licno karamelino i cokolino mi se skoro isti. Iskustvo nekoj da me posovetuva?

17. Ivaivana

Ivaivana Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2013
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    27
    И јас планирам да дадам карамелино од 6 м, а ванилино и чоколино ќе почека малку кере :), многу се вкусни син ми ги сака и ги јаде иако е голем знае да си направи сам и да ги изеде за десерт :)

IMG_0558.JPG

Последна измена од модератор: 13 мај 2017
    На victoria му/ѝ се допаѓа ова.
  18. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.950
    Допаѓања:
    29.039
    Да, мила. И ако е на доење само и ако нема воведено друго млекце, секако со водичка може.. А овошје за вкус малку:hug:

19. TheEkaterina

Се зачлени на:
    16 јануари 2013
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    337
    Mene da ti kazam mi e sram so prasvam vakvi raboti poso mi e vtoro i nemam "iskustvo" so vakvi kasi poso golemata ne sakase ni da gi proba a ne pa da gi jadi. So nejze ne znam kolku cokolina imam prejadeno.:D
    A za malovo ne znam kolku keksolina i karamelina imam prekupeno, si gi jadi so kef. A mene dva obroci mi se obezbedeni vo denot da ne gotvam da ne se zamaram.:)8)
    Znaci, nzs od muabetot da pocekam so vanilino i cokolino taka?

20. majdaa

majdaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2016
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    293
    На моето чоколино и дадов на полни 8 месеци нема врска со забите ништо и погоре пишав дека внука ми е порасната со чоколино и забите и се сите здрави,а више и се за менување. И на моево скоро секој ден и давам чоколино.