Ништо не им е. Јас ги транспортирав од сабајле 4.30 до 7 вечер. Колата во космос и да сакаш не може под сенка да е. Ниту една кашичка не беше расипана. Се проверува дали капачето "клика". Ако да, не е добра.
Шубе ми беше. Амонијакот беше зовриен не па внатре. Во багажник стоеја ама сепак не сакав да ризикува.Пробав ми личеа ок .
Ima pravilnik za oznacuvanje na hrana so vazenje od 21.05.2016. Ste se iznapisale, ete kade da se informirate tocno. Toj e momentalno vazecki vo MK.
Sekoj prehramben proizvod mora da ima jasno citliva deklaracija na makedonski Ime na proizvodot, sostav, kolicestvo, nutritivna tabela, poteklo na artiklot, nacin na upotreba, rok na upotreba, uvoznik, izvoznik. Alergenite mora da bidat oznaceni vo sostavot. Ako se lepi stiker treba dada se pazi kade ima mesto na proizvodot za nego. Nema sigurno da bide na prednata, osnovna strana. Na prednata strana stoi imeto na proizvodot I neto kolicinata vo g, L... I da I refus artiklite se regulirani, opfateni..
Сосема јасно и така е како што пиша. Но, муабетот кој се водеше дента и баш се изнапишавме неколку страни ( дебата околку декларациите ) беше за тоа дека на повеќе производи ( без разлика детска исхрана, козметика за деца или возрасни итн ) често преводот на МК не е ист како декларацијата орегинална. Не станува збор каде е лепена ( на кој дел од производот ) доколку е преведена во целост.
Ко што пиша софи, мене ми пречи што го ставаат преводот врз оригиналната декчарација. Ај што не е точен, па и дур го разбереш. Само нафрлани реченици со мали букви, никаков форматинг, оди па разбери!
Има ли кашичка со сладок компир? Не можам да најдам да купам низ маркетиве за да воведам. Исто, доколку веќе обичен компир имаме воведено, треба ли и благиот да го воведувам?
Има една јаболче, круша и сладок компир на бејби лов, топ е, ама мојава не обожава овошје, па јас ја лапнав.
Мајки јас не давам купени каши освен кога морам односно кога сме излезени. Е сега приметувам на овошните каши од горе има како проѕирна течност незнам дали е од жешково ама ми е шубе да давам на бебе и секогаш му купувам од ноќните. Вие сте забележале ли и од што е тоа така?
Би требало вода да е. Пишува на некои дека е можно да се одвои водата, па затоа препорачуваат да се меша добро пред давање.
Многу ми е шубе кога ќе видам така и да му дадам. Давам ноќни за појадок/ручек зависи кога сме излезени. Ова го има само на лето сигурно од топлото, зимата не забележав.