Ова пола тегло помина славење Спанаќот воопшто со болоњезето. Мајс картофелн и путе до повраќање. Остали исто во ѓубре. Добро е едно тегле едно најдов
Мами сте користеле ли од кашичките на Хип за добра ноќ? За 4+ што се. Како сте задоволни дали му се зголеми сонот на бебето, или само реклама е?
Na 8 meseci vovedov vecera i od togas davam. Spijat uglavnom od 9h do 2-3h i se budat. Ne znam da li se gladni ili od navika, ama se budat uste skoro sekoja nok.
Ако сте на Ад многу поекономично ќе ти испадне сама да ги правиш. Во главно се гриз, какао, банана/јаболка и млеко. Вака ти иде 88ден една тегла за една ден.Ама нас не ни правеше некоја разлика во спиењето, пак си стануваше.
Тие не се за да му се зголеми сонот на бебето. Повеќето бебиња, особено што се на доење, стануваат секако. Не е тоа станување од глад.
Другарка ми од кога почна да му дава спие 5часа без да се буди, и таа го дои, па сакав да чујам искуство и од вас. Сепак секое дете е различно, некои се будат од глад, а некои од навика.
Па колку му треба, толку и цица. Се будат од грчеви и гасови, се будат од соништа, вадат заби, ноќен терор.... многу причини има, глад не е една од нив сигурно.
Некогаш ноќе се будат затоа што им треба близина од мајката, некогаш ги болат заби, топло или ладно им е и слично. Колку јадат навечер нема некоја врска со будење. Мојот на пример се буди во 5 часот од кога се роди. Сега има скоро 4 и уште се буди во тој период. Само што сега се провртува низ кревет и знае сам да презаспие. Кога беше бебе требаше храна, нишкање и слично да заспие и тоа му беше едно од многуте будења во текот на ноќта. Бебињата учат се од нула. Спиењето односно заспивањето е дел од тоа учење.
Јас и давам од овие ноќни некогаш и цела ја јаде а станува на пола саат/саат цел живот. 9+ е сега промена од кашава нема никаква.