Мамички почнавме со пробување на вкусови, што смеам да и дадам ко за почеток? Почнавме со каша од морковче , така предложи педијатарот , e сега што друго им дававте на вашите бебчиња?
Zdravo prv pat pisuvam vo ovaa tema, od vas poiskisnite sovet. 4ipol meseci sme, pedijatar rece da pocnime so kasicki hipp( domasni praveni do 1 godina ne) ili jas mislam bar na pocetok so kupecki. Na ad sme i izmegu mleko po 1 do 2 lazicki da davam. E aega prasanje mi e posle kolku vreme od eden podoj do drug da dadam kasicka, kakva prvo da kupam mislam od sto? I sto drugo treba da znam. Sekok sovet i plus mislenje se dobredojdeni. Vi blagodaram
kako be samo kupecki hahaha e ova prvpat slusam...se preporacuva domasni, od domasni nema poubavi be srce..
Prv pat slusam i jas samo kupecki do godina dena. Svasta. Na pocetok i jas davav kupecki, koga probuvali vkusovi. I domasni i kupecki davaj. Polesno e so kupecki, bidejki bebeto ke izede 2-3 lazicki. Jas davav od sabajle, pred da pijat mlekoto. Taka pocnavme i vovedovme posle 2 nedeli pojadok. Jas pocnav so jabolko, pa morkov, krusa, sliva itn.
Da da u plan mi e kupecki dodrka se navikne posle sekako ke blendiram domasno. Jasno mi e deka e se reklama od strana na doktori za deca u za vozrasni. A kazi mi, kasicka samo jabolko, posle samo sliva.. yaka gi ima ili mesani se... neznam prv pat kupuvam ne mi zameruvajte ao prasuvam gluposti
Dobro ajde zanemerete toa so pisav deka mi kazale samo kupecki kasicki.. jasno mi e deka e se samo reklama,procent so jadenje lekovi i sl. Ko za pocetok ke davam kupecki dodeka se navikne na vkusovi posle sekako ke si pravime po doma... Taka da soveti sto prvo kako koga i sl... Da ne otavrame debata za kupeckite haha
Jas prv den davav cisto jabolko, morkov, sliva. Da oseti vkus bebe kakvo e. Vtor den davav mesano. Mozes da kupis i cisto i mesano, ima golem izbor na kasicki.
Posle kolku vreme od koga ke probase kasicka davase mleko.. da imam nekoj raspored po koj ke se vodam. I okej e da pocnime od 4ipol meseci... sekoe dete svoja prikazna neli no neznam zas mislev deka od 6m se pocnuva
Na pocetok davav vednas, bidejki jadele samo po 2-3 lazicki. Poposle cekav da vidam koga se gladni. Vie ste na cicanje? Polesno ti e taka. Jas so siseto cekav da vidam. Jas pocnav na 5 meseci, ama moite se predvreme rodeni. Sekoj pedijatar kazuva razlicno. Nekoi pocnuvat od 4, nekoi od 5, a nekoi od 6.
So ad sme i samo vo tekot na nokta se do 12h denta cica... Neznam nekako rano mi e za dohrana kasicki, sepak ubavo napreduva i vaka... Rekov da pobaram mislenje