Јас давам. Многу е мала, не значителна количината на сол и шеќер во составот. Немало никакви проблеми.
Mi donesoa kasicka 5 plus pisuva citam sostav i drugoto e okej no pisiva mozni se tragi od jajce.Bebo e 6 meseci spored tragive od jajce nemoze da se dava ili kako
Која кашичка е тоа конкретно? Прочитав дека произведувачите пишувале траги од нешто затоа што во истата фабрика се произведувале производи кои содржат јајце.
И да има траги од јајце тие се толку мали и незабележителни што не може да се јави алергиска реакција. Ако ти е тоа мисла. Бројката на тегличката означува текстура на храна. 4ка е блендирана, 5ка е пасирана и така натаму.
Колку често давате купечки кашички? Моето од тие во тегли само 2 3 пати има пробано а од инстант кашите давам навечер..
Како го спремаш? Не знам зошто пишува да се додаде масло за јадење, како еден од нАчините за спремање?
Јас не додадов масло ама ако додаваш маслиново масло додај (од 6 нагоре)иначе со овошје најчесто го спремав се зоврива вода не се сеќавам колку мл точно па да се олади малку ,се ти пишува на китијата и мешај цело време да нема грутчиња..
Пoстojанo кoга сме излезени или имам некoj па не мoжам да спремам. @RAK91 бo инстант кашите мoжеш ама и не мoраш да дoдаваш oвoшjе. Некoj се прават сo вoда, некoи сo ад.
Завршивме со пробување на вкусови со овошје. Сега сме до пола со зеленчукот. Прашањето ми е дали сега како доручек да продолжам со оброк овошје (мешано со повеќе намирници), а како ручек да давам кашичка со зеленчук?
Jа вoведoв втoр oбрoк oд кoга прoба се штo треба зеленчук за тoj периoд штo е дoзвoленo, сo секoj нареден месец вoведував oбрoк плус. Мoжеш веќе за дoручек да даваш oвoшjе за ручек зеленчук. Нo самo пoлека сo втoр oбрoк да му се навикне желудникoт пoлека.
Ј Прво јаболко нека проба 3 дена па ако прифати,можеш да измешаш со кашата,моето со круша ја обожаваше..