Мојава само што јадеше од пилешката на Холе со компир, морков и тиквица и изеде 220гр. Не сакаше и мојата на почеток, ама од кога и ги поделив и секогаш пробував на пладне вкус, накај 1 го прифати. Освен карфиол, карфиол не сака да види.
Пробај види дали ќе го прифати. Јас отприлика го сечев месото колку тупаницата на бебе, после на ситни коцки. Баш отприлика ставам, не мерам. Имаше сигурно околу 30 грама ако не и повеќе. Кај мене од одма го излапа цело многу вкусна беше кашата. Првпат и дадов со компир и морков мешано, изеде 180грама. Не праи проблем со телешкото го сака. Пилешко немам уште дадено. И да ставам и од водичката
Јас воведувам моментално ручек, почнав на 6.5 месеци да го воведувам и еве веќе можам да кажам јаде овие 2-3 дена доволно да го тргнам млекото скроз. Моево на 7 август полни 7 месеци. Може те буни тоа што воведувам вака порано оброци, ама јас почнав со вкусови на полни 5 месеци и 3 дена, а вие почнавте покасно ако не се лажам. Јас воведов доручек (да речеме, околу 120-30 грама јаде не повеќе) на без малку 6 месеци и почнав да давам ручек после 2 недели од воведен доручек мислејќи дека нема да ми јаде па да имам простор од месец дена да го воведувам. Ама еве моево зеленчук прифаќа многу подобро од овошје и за една недела успеавме да јаде ручек како што треба 150 грама знае да ги изеде. Стварно секое дете различно е, повеќето сакаат овошје, а моево лево. Инаку не давам месо уште, планирам да и дадам бејби биф на полни 7 месеци. Досега ручек и давам или со компир или со ориз како основа плус други зеленчуци (може и батат како основа ама батат ич не сака и го избегаваѓ). Исто и палента може основа за ручек ама и таа не ја сака моево. Доручек давам житарка + овошје. Еве денес на пример ручек јадеше ориз, модар патлиџан и брокула. Вчера јадеше млад компир, пашканат, тиквица и морков. Завчера јадеше спанаќ, ориз и морков.
Не, зеленчукова каша беше. Ама сите други намирници ги јаде без проблем. А така плус карфиол никако, плачење дури, устата затка. И она сака, пример тиквичка многу сака, брокула сака исто. Батат сака, палента не сака исто плаче од нејзе
За почеток да воведам телешко значи може да проба и готова каша овие од Холе што ги спомнувате. До сега не сум купила готова ама сакам да пробам и така дали ќе јаде Таа е така се измешана и директ даваш, претпоставувам 220гр се големите теглички. @baguf4e па ние почнавме некаде на 5ипол месеци и да во вакви ситуации и деновите многу значат. Пр ти си почнала порано 10тина дена од нас и сега затоа ми дојде дека порано воведуваш ручек т. е извини да не ме сватиш погрешно ама знаев дека сте малку поголеми од нас и имаше пишано па затоа споредив. Мене најверојатно ми требаат идеи еве би почнала како и ти ручек да давам од утре со ориз и зеленчук да пробувам по малку па по некој ден и месо планирам. Не форсирам само што сакам да си јаде се (нормално како и секој родител) и да биде полесно за кога ќе почнам да одам на работа да не биде на цицање толку туку да има воведено се.
@Viktorijaaa5 , со телешко ги јадеше мојава и домашни. Со пилешко за жива глава не можев да и погодам вкус и конзистенција. Од одма плукаше. А со купечка немав мака.
Не не, само пилешко е таа 125гр. А јас си го сварив дома зеленчукот. И си ставив од пилешкото и испадна 220гр.