Го обожавсм Дојран ..ЗА дневни прошетки и за бегање од секојдневното живеење во градот во кој живееш е екстра..Доволно е да седиш и гледаш во езерото ..така @Marick14
@presiosaP точно е, Дојран е убаво место со убави ресторани, ефтини цени. А погледот кон езерото е одличен. Јас скоро секоја недела сум таму. Идам многу често.
Хммм, може и сме се виделе таму. Ако шеташ низ Дојран по кеј или ако одиш во Ре-форм. А летото па, цело време сум таму.
Odime vo graniko na riba ...i cat -pat seatame pokaraj ezeroto ..moze i sme se videle ama koj da znae
Преубаво е Дојран ми е супер.Ем близу е ем ефтино секој можи да си дозволи еден тост или сладолед или пак сокче ..А за банкање у езеро.СКапо е мн у кафиќот што е романтик влез 60,лежалка 100 ден ами пијалокот каде е ?! Хах у базент битно си од ТОЛКАВО езеро .. екстра. Е мн често одиме преку 4-5 дена и се е фул
http://kanal77.mk/четири-плажи-на-дојранското-езеро-заб/ Четири плажи на Дојранското езеро се забранети за капење. Според информациите кои ги пренесе порталот zdravstvo24.mk вакво решение донел Државниот санитарен и здравствен инспекторат откако последните анализи од пред една недела направени во Центарот за јавно здравје Велес покажале дека водата во езерото на 4 мерни места е загадена. Бактериолошката и хемиската неисправност била од 3 степен. -Тоа се мерните месра Градска плажа, Крвен Крст, Златен брег и Калдрма. Информнирани се и градоначалникот и комуналното претпријатие кое стопанисува со езерото да постават табли за забрана за капење, изјави за zdravstvo24.mk д-р Вера Менковска, инспектор во ДСЗИ. Од ДСЗИ велат дека доколку надлежните преземат соодветни мерки за подобрување на квалитетот на водата во езерото забраната ќе биде тргната веднаш. -Ако анализите покажат подобри резултати забраната ќе биде тргната, додава д-р Менковска. Исто така и годинава Треска и Вардар се строго забранети за капење. Таму водата е од 4 и 5 степен бактериолошки загадена. Од друга страна водата е чиста и безбедна во Охридското и Преспанското езеро.
Девојки знае ли некоја како е со гужва на граница да се оди до Грција преку Дојран, некој ми вика помалку е од што преку Гевгелија, но патот бил полош. Исто ме интересира дали има бензинска на Лукоил или Макпетрол (за да наполниме плин пред одење).
Да или не ? До сега не сум била во Дојран но сакам да одам. Дали ми препорачувате и дали се исплати да се оди? Доколку знаете за смештај ве молам да ми кажете јас најдов апартман во Стар Дојран 1000ден од вечер и мислам дека не е скапо за една недела 7000ден но доколку знаете и некое друго место кажете плисс за овие денови ми е Аа и ке заборавев каде е подобро да одам стар или нов Дојран
Стар Дојран , апартмани тентови . Апартманите им се одма до плажата т.е спроти Вавилон кафаната ,хигиената им е на многу високо ниво , кујна спална и вц за 1000 ден од ден ,плус тоа имаат огромни средени тераси. Ние лани бевме со мм убаво си поминавме .