1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дојран

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од strelec.67, 16 мај 2010.

1. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Vin.diesel te podrzuvm ne 100% tuku 200%
    Lani so mm I so maliot (2 godinki imase)bevme vo Dojran,za smestuvanje plativme po 370 den od covek vo top vila,blizu do ezeto,grad,prodavnica,i plus imase igraliste za deca vo dvorot( lulaski,topogan I dr.)alal neka mu se parite na covekot
    Narodot e miroljubiv,kulturen da ti e merak da odis (za razlika od drugi mesta,da ne navredm nekoj ne imenuvam)
    Vo restoranite I kaficite e poevtino I od selska kafana
    Navecer e uzivancija I ja nas I za decata,deteto vo otvorena igroteka zbesnuva ,a nie do nea vo kaficot pieme kafe I sok I si go gledame deteto
    Super si pominav ovaa godina odime pak na isto mesto ovojpat so dve decinja :)
    3 god dete I 5 mesecno bebe... :)
    Pogolemiot lani 4 den zdrav ,prav od nikade shlaem se iznapovrati I cela zima sirup se nema napieno,uste se cudam od kaj shlaemot

На VIN.diesel му/ѝ се допаѓа ова.
  2. l0vE...-love

l0vE...-love Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2012
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    144
    водата во јуни и јули е најубава и не ширете дезинформаци дека има пена дека мириса .. оваа година е најубава и најбистра водата такава не е била со години .. ;)

3. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    луѓе гледам на нет плажите ги имаат реновирано цените за смештај му се пристојни и добар смештај нудат сакам и јас да одам на неколку дена немам воопшто бидено но незнам што да очекувам баш од таму |( http://kurir.mk/republika/opstini/12225 ... ected=true еве разгледајте што велите вие девојки?

4. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    а каде можам да најдам девојки понуди за смештај? |(

5. Philippa

Philippa Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    68
    Ако некој има понуда за сместување за Дојран на крајот на летото нека ми пише лп.

На meleh му/ѝ се допаѓа ова.
  6. The-Queen

The-Queen Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    2.424
    Како е годинава во Дојран? Планирам за празников да одам, секоја информција е добредојдена.

7. HoneyAxl

HoneyAxl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2013
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    151
    дефинитивно месецов одам во Дојран!Уште сместување треба да најдам и готово :) инаку после 10 имам сместување но незнам кое да одберам :lol:

8. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    Како мало можеби моите ме носеле, но ја не се сеќавам.
    Еве утре ќе идеме за Дојран, се надевам ќе си поминеме прекрасно.

9. The-Queen

The-Queen Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    2.424
    За празников Дојран беше преполн, не можеше сместување да се најде ни во Стар, ниту пак во Нов Дојран, ако си немаш резервирано предходно. Се беше фул.
    Иначе фино почнале да го средуваат, одамна немав отидено. За в година се надевам ќе го досредат и ќе биде супер место за одмор. Луѓето се многу пријатни, се е тука на едно место, на една улица. Мене многу ми се допадна. Баш туристичко место.

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  10. the-princess..1

the-princess..1 Активен член

Се зачлени на:
    7 јули 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Сноу еве прилика да ти честитам за бракот, да имате среќа,љубов..
    инаку во дојран,бев пред неколку дена и ако сакате да си поминете убаво посетете ја алекс бич плажата таму водата е најубава нема многу гужва а истотака има и убави сенки просто е прекрасно па ако имате прилика посетете ја :*

На Snow-Queen му/ѝ се допаѓа ова.
  11. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Дојран од аспект на туристичко место нема апсолутно никаков дијапазон од понуди, една улица, Фрук-Так и околни места за јадење, тоа е тоа. Нема што да се види, монотоно и досадно место посебно за оние што се научени да шетаат и да бидат во движење т.е ќе биде апсолутно разочарување за тие што дошле да посетат и видат нешто од типот знаменитости и слично, а не е ниту место за оние што како предуслов за добар одмор ги имаат долгите ноќни журки во елитни места, тоа тука го нема. Не сум воодушевена од она што го нуди, прво како туристичко место, а после како град, место за живеење... Плажите се ужасни, немојте да ми речете дека не се, македончето царува на нив - не би можела да очекувам ништо повеќе од тоа што се веќе, уништени, премногу нечисти, за културата на плажа нема да зборам тоа е друг муабет, а езерото освен историјата со кормораните и топлата вода, не нуди ништо повеќе. Премногу нечиста, матна во било кој ден, каллива, премногу трски и змии и полна со се и сешто. Јас имам страшна фобија од тоа што се` се крие под водата, а во Дојран влегувам како на јајца да стапнувам - и не се движам многу, од страв да не нагазам на нешто непотребно. Знам дека во сите водни длабочини е слична ситуацијата, ама тука се преминуваат границите - мислам дека езерово му доаѓа нешто као место за складирање на покуќнината што не ви треба дома и на фрлање алишта што сте ги износеле. Слично на мочуриште или бара, катастрофа...

На senza.parole и KuklickaSk им се допаѓа ова.
  12. flower25

flower25 Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4
    Како прво ресторантот се вика Фук-Так.Можеби ти си навикната на луксузни хотели,на мориња, но Дојран за некој е рај.Водата не е како бара,а јас лично незнам кога последен пат си била во Дојран,бидејќи Дојран почна да се подобрува.
    Со љубов,дојранчани.
    :)

На Ivy89, SimonaTino и duffi им се допаѓа ова.
  13. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.732
    Допаѓања:
    145.123
    Незнам што толку удирате против Дојран , и тоа еднственото што го имаме незнаеме да го цениме.
    Точно дека не е нешто големо или луксузно, ама за некој е повеќе од доволно. Кој колку му е чергичето ќе си ги пушти нозете.

Барем цените не се вртоглави како во Охрид, колку си плаќаш толку добиваш. Последните неколку години е по средено, барем сега оваа година е многу полно со туристи. Јас имам каде да одам во Дојран, а и секоја година одам на море, па поминувам по некој ден во Дојран. А никогаш не сум го понижувала толку многу на туристичко место.

Јес да водата е за никаде, не е чиста, ама колку толку оваа година ги средија плажите. И јас не влегувам во вода , ама колку да избегам од градот на неколку дена и не е толку лошо.
    Цените се колку-толку нормални. За собите незнам колку се движат ама најверојатно околу 250-300 ден од кревет.

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  14. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498

Никаде во мојот коментар погоре не потенцирав и не алудирав на тоа дека сум навикната на мориња и луксузни хотели - не знам зошто зборовите ми ги вадиш од контекст, се е ствар на свој сопствен избор. Со истите пари што ќе ги дадам во Дојран за спиење, јадење и бањање во блага фома на мочуриште за мене - си кажав, не ми се допаѓа езерото, и тоа е тоа, би отишла во друг дел од земјава, Крушево, Вевчани, Струмица, барем места убави за душа и одмор имаме ако ништо друго. Убаво си пиша и ти, Дојран за некого е рај, а за некого не, и пак се се сведува на кого како му одговара. Пример, може мене Њу Јорк ми е дрим плејс, а ти го рачунаш за едно голем пренаселено и пренатрупано место, и апсолутно нема место за убедување као и тебе треба да ти се свиѓа автоматски.

15. Leeloo

Leeloo Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2010
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    290
    Само уште сликите од линкот погоре за Дојран, каде што се прикажани собите да изгледат така..
    Или плати 300/400 денари за душек на земја.

16. hellowooorld

hellowooorld Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    107
    Јас и моите спиеме во викендичката во Дојран, а преку ден одиме да си се избањаме во Грција. :lol:

На KuklickaSk му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Pique1997

Pique1997 Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2013
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    8
    Во Сабота одам за Дојран.. па ќе сака ли некој да каже како е..гужви,плажи, ноќен живот? :)

18. Aries9

Aries9 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    43
    Па гужва..така/така.Ја колку што сум запознаена со плажите гратската е убава и така има помлади.А добра е и таа после партизан плажата,знам реновирана е.Ноќен живот па и нема баш.Има неколку кафичи,еден мене што ми фатил око е Скала,добра музика,добри цени :) Одма е кај гратската плажа,неможеш да го утнеш,таму е најгласната музика :P

19. Pique1997

Pique1997 Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2013
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    8
    Знам знам, за кафичиве.. скоро секое лето идам до Дојран .. али ме интересираше и ова лето како е да знам :)

20. sara3

sara3 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2012
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    384
    Дали некој од вас бил во хотел Бетон, јас планирам таму да престојувам, па ако некој знае како е, што е, добро-лошо.. пишете :)