Може ли некој од поупатените да ми каже каква е водата крај на август почеток на септември,со оглед на тоа дека цветаат алгите и дали е чиста и дали воопшто е убаво?
Дали некој може да ми каже некое бројче за сместување во Дојран.Би сакала на едно 3 дена да отидам со другарка,ама знам дека сега потешко се наоѓа,одобено за краток престој... Ако некој е расположен за мала помош,добредојдена ќе ми биде.Ви благодарам однапред.
Бев скоро на викенд овде. Преку ден не е лошо, а навечер само за шетање низ град и ресторанти, има само еден кафич на плажа што работи до 1:30 и тоа е. Нема луди журки, не е за со друштво. Воглавно не ми се допадна.
Не би ти го препорачала Дојран посебно не за бањање Значи без разлика кој месец е водата никогаш не е чиста ... Бев пред 3 години на одмор едно 4-5дена повеќе се уморив отколку што се одморив... Верувај ми беше гнас да влезам во вода, катастрофа
Дечки вие што сте биле летово во Дојран, има ли лежалки за изнајмување на плажа и ако има цена да не знаете колку е ?
На Лабин 2 лежалки со чадор и масиче меѓу нив се 150 денари,100 денари на Томче Софка. Инаку јас бев претходната недела,фино беше. Повеќе од времето бевме на Лабин,мака ми беше на оние моторните чамци,или како и да се викаат што не можев да се возам.Инаку се возевме нонстоп на педалинките,малце несредени им се на Лабин,на Градска се подобри,ама Градската како градска не ми се допадна воопшто.Немаше некоја атмосфера. Спојлер Прават и турско кафе по beach bar-овите,30 денари е. Пиците во Луна се очајно сменети.не се ништо посебно во однос на она што беа. Од сместувањето не сум задоволна воопшто. Дојран како Дојран за разлика од претходните години е доста сменет,на подобро.Плажите средени,шеталиштето и така. Ама ние сме си ендемски видови,Газдарица и Келнер. Шта чеш.
Ти благодарам на одговорот, и ако може само да ми кажеш која е всушност таа плажа Лабин? Јас имам одено со моите ама дамна пред некои 4 години, и тогаш имаше само две, онаа кај камповите и таа понатаму големата т.е Градска, и не се сеќавам на таа. Ако не ти е тешко ќе те замолам да ми пишеш дали е нова и каде поточно се наоѓа.
Сите во септември одат некаде на море,а ние оставивме да одиме 10 септември во Дојран. Ама времево,катастрофа.Ај кој е од Дојран,ако сака да ми каже има ли сеуште туристи,премногу ли е ладно за капење,и дали се намалени цените,т.е како се движат сега цените во вилите кои се наоѓаат покрај градската плажа.?
Има некој да ми каже или тешко? Изгледа ние ке сме единствените туристи Добро, барем нема да се секирам дали некој ке ми го забележи целулитчето или не
Заврши мојот одмор во Дојран.Дефинитивно,најзгодна женска бев на плажата и покрај целулитчето и гевречињата јас се чувствував прекраснп,бидејки околу нас имаше само стари особи ( пензионери) со исклучок на некои малку помлади.Ама секако,бабите со збрчкани нозе не можеа да бидат позгодни од мене. И шала настрана,незнам како е во сезона,ама сега вон сезона е мизерија.Водата глотна,еден куп травки кои пливаат низ неа,кесиња,шишиња фрлани во вода....Плажа,ај онака,има песокче.Навечер нема жив човек после 9 сат.Нема каде да отидеш на прошеташ,да видиш нешто.Како и да е,бев и веќе таму не се враќам.Овие неколку дена фатив повеќе бес,отколку што истерав одмор.
Годинава од Дојран сум воодушевена бев во Јули и за 8-септември викенд терав.Сместувањето ми беше одлично имаше топла вода во секое време и чисти собите.Одев на плажа кај Томче-Софка,Елен и Романтик за секоја пофалба лежалки,песо,чисто и услуга добра.Кафанките се топ и цени ефтини.Томче- Софка чорбата од риба многу фкусна и благото им беше убаво.Кафаната Нота риба костреж убаво спремена и вкусна.Кафаната Фук-так се обрука услуга заникаде чекаш пола саат да те услужат,скарата неубава само името останало живеат на стара слава.Лесковачка плескавица закикаде тие пред хотелот што ги печат.Пет плус за кафаната БОЕМИ ручек,вечера не излеговме од кафаната и музика за душа какво јадење спремат да незнаеш колку ти е доста се е слатко крапот е мераци пофалба за газдите и вработените се е организирано,а цените прифатливи.Во Дојран можеш се да си дозволиш за нашите македонски плати Дојран е најдобар.Да одев за Грција таверните ке ги заобиколував и не се каам што летово го поминав во Дојран.Во блиска иднина одам пак.Поздрав до Дојранчани добри луге.