Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

До кој степен е навлезен турбофолкот во Македонија?

Дискусија во 'Музика' започната од Offspring, 6 јануари 2011.

1. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Абе секој има различен вкус и секој слуша тоа што му се допаѓа, а Цеца, Северина, Аца Лукас, Дино Мерлин и тн., доаѓаат затоа што се слуша нивната музика, а и пеат на јазик кој сите го разбираат, додека англискиот јазик не секој добро го разбира, еве јас го владеам на некое средно ниво и воглавном ја разбирам содржината на текстот во песните, ама ретки се тие песни на англиски јазик што ми се допаѓаат, и еве од овие пеачи што ти ги спомна само од Колдплеј знам неколку песни, од другите никогаш немам слушнато ниту една песна, ама ги знам пошто нели се познати и се пишува и зборува за нив, така да мое мислење е дека секој треба да си слуша тоа што му предизвикува чувства, без да се труди да ги разбере другите зошто тие слушаат нешто поинакво од тоа што тој го слуша.

Последна измена: 29 август 2016
    На presiosaP му/ѝ се допаѓа ова.
  2. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.504
    Штета што таков добар и убав дечко слуша турбофолк ( срање) .

3. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    @Someonespecial Slusame i od toj zanr so nabroja ,ama koga si rasten na balkanot sigirno nema da te razveselat takvi pesni ..I da za vkusovi ne se rasprava za sekoj zanr postoi odreden period koga mozas i si raspolozen da slusas -dali pop, rok, folk,metal,rege i neznam kakvi uste taka da..to je to..

На Sashko1992 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. SugarBaby(red)

SugarBaby(red) Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    128
    Нагон на повраќање ми создаде песнава од Северина-силикони :puke: и спотот и текстот жива катастрофа!

5. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Па тоа е твое мислење за турбофолкот, моето е поинакво, а инаку за добар добар сум, ама само за добрите, а од кај знаеш дека сум убав?, може не сум :D.

На baba Rada му/ѝ се допаѓа ова.
  6. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.504
    Знам. ;) а од каде не прашувај. :P

7. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    7.679
    Поздрав до ситееее шо си ја сакаат забавата :D

8. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Знам дека не знаеш ;), али добро.

9. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Не може секој да собере 70 000, и тоа во мал град како Берово, јас лично не ја почитувам многу Северина како човек, ама ја почитувам како музичар.
    https://www.facebook.com/severina/?hc_ref=ADS&fref=nf&ft[tn]=kC&ft[qid]=6324246088103984395&ft[mf_story_key]=477574870948135222&ft[ei]=AI@17f633d56a955c7135af311ca03fbb88&ft[fbfeed_location]=1&ft[insertion_position]=1&__md__=1
    REKORDNA POSJEĆENOST]

Pogledajte spektakularnu snimku koncerta iz zraka pred 70 000 ljudi u Berovu...

''Ovo je jedan od onih koncerata koji se ne zaboravljaju nikada... Neprocjenjiv je osjećaj pjevati pred ovoliko ljudi, iako, dok nisam vidjela snimku, nisam vjerovala u toliku brojku... Zauvijek u mom srcu, blagodaram, Makedonija.'' - Severina

10. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.504
    Сега ке се надпишвиме ?? Ти реков дека знам , само жалосно што таков добар и леп дечко слуша таква музика. :P

11. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.668
    Допаѓања:
    167.974
    И јас сум на балкан растена па органски неможам да сварам турбо фолк, а не да се веселам на него и ебати среќа се поќе и поќе сум изложена на то. Накратко, индивидуално е. :P

На Victorian, JollyGirl, kjukli и 5 други им се допаѓа ова.
  12. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    Balkan e toa kolku i da ne sakas turbo folkot preovladuva kaj nas.Takov ni e jazikot i site ja razbiraat muzikata.Toa e vistinata..

13. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.812
    Допаѓања:
    17.591
    Ufff turbofolk...kaj mene nema sredina. Organski ne mozham da go podnesam. Ama ako vekje sum primorana da go slusham bi sakala da bide kako shto e redot, da se podnapijam, da se kacham na masa/stol/drug mebel i da krsham flashi. Onaka merachki :D

Shala na strana, ne mi prechi na nekoi proslavi po nekoja pesna. Ama shto e mnogu, mnogu e.

14. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    И јас сум израснала на Балканот, па се странски слушам, а од македонско само Тоше. турбо фолк не можам да поднесам. :shake::shake: А јазикот не мора да има врска со музиката што ќе те привлекува, Јас француски делумно знам, а тежок ми е за разбирање, ама кога од прв пат ќе чујам некоја француска песна, иако не го разбирам текстот, сепак мелодијата прво и гласот ме привлекува, после го барам текстот. И кога веќе оправдувањето ви е земјата каде што сте се родиле и јазикот, единствено што може да се слуша и разбира е турбо фолк? :clap:. А Тоше верувам дека дел го заборавиле, што порано беше најомилен. Кога ќе чујам дека некој од овие Цеца, Северина, Аца Лукас повеќе луѓе собрале од Тоше веќе :x(facepalm)
    Во главном не судам луѓе по тип на музика што слушаат. Јас метал не слушам, ама воопшто не би ми пречело да слушам ако некој друг што е со мене слуша. Ама кога се работи за турбо фолк - е тука веќе не ми е сеедно.

Последна измена: 29 август 2016
    На Victorian, kjukli, Someonespecial и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Јас не почитувам турбофолк, ниту негови љубители :) Мое право.

На Victorian, JollyGirl, Papillon.Papi и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Artista

Artista Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    697
    Србите не крадат од Американците, туку претежно од Грците и Турците и по некоја од арапскиот свет. Сите песни што ги пее Аца Лукас, Беквалац, многу песни на Цеца се всушност грчки песни.

А, трап, рап, мап, тверк и останати црнечки бљувотини од најпримитивни гета во Америка се репер за квалитет така? Пошто се од Америка така?

17. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Така!

На Аliсe и sjdgo им се допаѓа ова.
  18. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.935
    Допаѓања:
    48.110
    Турбофолкот е до тој степен навлезен кај нас, што дури ги жалам нашиве пеачи

На Victorian, kjukli, SummerGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Сакаш да се обложиме дека не знаеш :D?

20. Trucking

Trucking Активен член

Се зачлени на:
    20 август 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    24
    А зошто би одел/а на концерт на кој не го разбирам јазикот?

На Sashko1992 му/ѝ се допаѓа ова.