Абе секој има различен вкус и секој слуша тоа што му се допаѓа, а Цеца, Северина, Аца Лукас, Дино Мерлин и тн., доаѓаат затоа што се слуша нивната музика, а и пеат на јазик кој сите го разбираат, додека англискиот јазик не секој добро го разбира, еве јас го владеам на некое средно ниво и воглавном ја разбирам содржината на текстот во песните, ама ретки се тие песни на англиски јазик што ми се допаѓаат, и еве од овие пеачи што ти ги спомна само од Колдплеј знам неколку песни, од другите никогаш немам слушнато ниту една песна, ама ги знам пошто нели се познати и се пишува и зборува за нив, така да мое мислење е дека секој треба да си слуша тоа што му предизвикува чувства, без да се труди да ги разбере другите зошто тие слушаат нешто поинакво од тоа што тој го слуша.
@Someonespecial Slusame i od toj zanr so nabroja ,ama koga si rasten na balkanot sigirno nema da te razveselat takvi pesni ..I da za vkusovi ne se rasprava za sekoj zanr postoi odreden period koga mozas i si raspolozen da slusas -dali pop, rok, folk,metal,rege i neznam kakvi uste taka da..to je to..
Па тоа е твое мислење за турбофолкот, моето е поинакво, а инаку за добар добар сум, ама само за добрите, а од кај знаеш дека сум убав?, може не сум .
Не може секој да собере 70 000, и тоа во мал град како Берово, јас лично не ја почитувам многу Северина како човек, ама ја почитувам како музичар. https://www.facebook.com/severina/?hc_ref=ADS&fref=nf&ft[tn]=kC&ft[qid]=6324246088103984395&ft[mf_story_key]=477574870948135222&ft[ei]=AI@17f633d56a955c7135af311ca03fbb88&ft[fbfeed_location]=1&ft[insertion_position]=1&__md__=1 REKORDNA POSJEĆENOST] Pogledajte spektakularnu snimku koncerta iz zraka pred 70 000 ljudi u Berovu... ''Ovo je jedan od onih koncerata koji se ne zaboravljaju nikada... Neprocjenjiv je osjećaj pjevati pred ovoliko ljudi, iako, dok nisam vidjela snimku, nisam vjerovala u toliku brojku... Zauvijek u mom srcu, blagodaram, Makedonija.'' - Severina
Сега ке се надпишвиме ?? Ти реков дека знам , само жалосно што таков добар и леп дечко слуша таква музика.
И јас сум на балкан растена па органски неможам да сварам турбо фолк, а не да се веселам на него и ебати среќа се поќе и поќе сум изложена на то. Накратко, индивидуално е.
Balkan e toa kolku i da ne sakas turbo folkot preovladuva kaj nas.Takov ni e jazikot i site ja razbiraat muzikata.Toa e vistinata..
Ufff turbofolk...kaj mene nema sredina. Organski ne mozham da go podnesam. Ama ako vekje sum primorana da go slusham bi sakala da bide kako shto e redot, da se podnapijam, da se kacham na masa/stol/drug mebel i da krsham flashi. Onaka merachki Shala na strana, ne mi prechi na nekoi proslavi po nekoja pesna. Ama shto e mnogu, mnogu e.
И јас сум израснала на Балканот, па се странски слушам, а од македонско само Тоше. турбо фолк не можам да поднесам. А јазикот не мора да има врска со музиката што ќе те привлекува, Јас француски делумно знам, а тежок ми е за разбирање, ама кога од прв пат ќе чујам некоја француска песна, иако не го разбирам текстот, сепак мелодијата прво и гласот ме привлекува, после го барам текстот. И кога веќе оправдувањето ви е земјата каде што сте се родиле и јазикот, единствено што може да се слуша и разбира е турбо фолк? . А Тоше верувам дека дел го заборавиле, што порано беше најомилен. Кога ќе чујам дека некој од овие Цеца, Северина, Аца Лукас повеќе луѓе собрале од Тоше веќе Во главном не судам луѓе по тип на музика што слушаат. Јас метал не слушам, ама воопшто не би ми пречело да слушам ако некој друг што е со мене слуша. Ама кога се работи за турбо фолк - е тука веќе не ми е сеедно.
Србите не крадат од Американците, туку претежно од Грците и Турците и по некоја од арапскиот свет. Сите песни што ги пее Аца Лукас, Беквалац, многу песни на Цеца се всушност грчки песни. А, трап, рап, мап, тверк и останати црнечки бљувотини од најпримитивни гета во Америка се репер за квалитет така? Пошто се од Америка така?