Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

До кој степен е навлезен турбофолкот во Македонија?

Дискусија во 'Музика' започната од Offspring, 6 јануари 2011.

1. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Очигледно не гледаш добро, јас никаде не напишав дека не слушам турбофолк, туку напишав дека дел од народната музика не ја слушам бидејќи ми е сељачка, и не сум јас од оние кој оди на сите концерти на Цеца, Шабан и тн, бидејќи јас немам омилен пејач и не ги слушам баш сите нивни песни, туку само оние кои ми се допаѓаат, а тоа се воглавном по неколку песни од секој турбофолк пејач.
    А знам дека во повеќе теми си ме видела кај што ја зборувам вистината или она што никој не смее да го каже, и тоа и понатаму ќе продолжам да го правам.

Последна измена: 2 септември 2016
  2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.970
    Допаѓања:
    81.301
    Нејзе битно слатко и' е...најверојатно Милка чоколадото што си го купува за ужинка во школо. :^)

На kjukli, Someonespecial и Ketchup им се допаѓа ова.
  3. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.217
    Допаѓања:
    56.868
    :D Си се тешите дека турбофолк не е сељачка музика и секој има различен вкус. :D
    Баш сте слатки. :sun:

Слушајте си што сакате, ама во затворен простор и потивко. Не трујте наоколу, ок?
    ... се гледа дека комшијава пак ме изнервира денес, потежок сељак (турбофокер е синоним) нема на планетава.

На kjukli, theowndemon, Bender Rodriguez и 4 други им се допаѓа ова.
  4. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    Si gi obozavam Karolina Goceva,Elena Risteska Tose Proeski i dr nasi pop peaci A isto i Dino Merlin ,Vlado Georgiev, Zeljko Joksimovic ,Aleksandra Radovic, EMINA JAHOVIC ,Natasa Bekvalac i dr pop peaci ..I glupa sum sega?

На Sashko1992 и elimkd им се допаѓа ова.
  5. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Блаблабла :D

На crimson и sjdgo им се допаѓа ова.
  6. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.621
    Сите вие што до тооооолку го плукате турбо фолкот, а ги воспевате една Ријана, Бијонсе, Лејди Гага, и целата поп музика - сте им ги тумачеле текстовите, или пак се звучи поубаво на англиски?!
    Сте им ги гледале спотовите и сценските настапи или пак тревата е позелена кај комшијата? А на раперите што им се дивите, знаете дека курви и кучки ве викаат?

Слушам турбо-фолк 2 - 3 пати годишно, ама еве три дена по ред нон-стоп ја слушам новата од Аријана и Ники Минаж, каде пејат за ,, велосипед на кур ,, , и на почетокот Ники и вика на Аријана ,, каква курва ,,...Сте чуле вакви текстови во турбо фолкот? И да има, тоа се исклучоци, а не како 99 посто од денешнава поп музика...Битно не сум сељанка, нели...

Времето на турбо фолкот заврши, пред скоро десет години. Веќе не користат трилер, и музиката се повеќе им оди во поп, а текстовите им се како на 90 посто од Америве, па и подобри...
    И не, Шабан, Брунслиќ, Брена, Харис не се турбо фолк, туку народни пејачи.

Ајде некој да слуша само турбо-фолк и да плука по сета друга музика, па да го речам сељак, ама вака...

И еве лично, еден дел од песна кој најмногу ме погодува гласи ,,Тука, на вратата каде што живеам, место името ми пишува сама, на мојот талент за љубов како да паднала некоја темнина.,,...И е од Цеца.

Нека дојде некој кој слуша само класична музика, и песни каде текстовите се лирска поезија, нека каже дека турбо- фолкерите се сељаци, па да го поддржам...

На Victorian, kjukli, Monna.Monna и 7 други им се допаѓа ова.
  7. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.935
    Допаѓања:
    48.110
    Сељаци биле од источна Македонија затоа што слушале турбо фолк, не бива со такви навреди
    Сељаци се љуѓе со други манири
    И како може да се забрани турбо фолк?? Хаха не е ова комунизам
    Колку и да сме против и да не сакаме турбо фолк факт е дека најбројна публика ќе соберат па макар имале концерт и во Мариово
    Тоа го сака народот, тоа и се сервира- ВО ЦЕЛА МАКЕДОНИЈА
    Тие што сте крвнички против турбо фолк, ме интересира кои изведувачи ги слушате?

На SummerGirl и Sashko1992 им се допаѓа ова.
  8. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    @Sashko1992 е заљубен во некоја певаљка хехе. Од каде инаку првиот форумски борец за морални вредности, да биде поддржувач на стил произлезен од транзициони, криминални, воени и декадентни деведесетти во Србија?

:hug::bow:

На Victorian, JollyGirl, crimson и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    @sjdgo моралните вредности немаат врска со музиката, секој човек каков и да било тип на музика да слуша не прави ништо лошо, и не е битно под какви околности е произлезен овој стил, битно е дали е добар или лош, а за тоа секој си има свое мислење, и турбофолк песните во денешно време се далеку помодерни за разлика од пред 25 години, спореди што пеела Цеца во тоа време па што пее сега, исто така и останатите пејачи кои пееле во тоа време денеска имаат многу помодерни песни, а секако дека има и песни кои се лоши, ма да за некого една песна може да биде лоша, а за друг пак одлична, се е тоа прашање на вкусови, и јас реков претходно дека не ги слушам сите песни од некој турбофолк пејач туку само оние што ми се свиѓаат, еве на пример од Шабан кој пее народна музика ми се свиѓаат 3-4 песни и од тие оваа му е најдобра според мене, а таа мислам дека е најмалку народна од сите негови досегашни песни, и може да се третира како турбофолк песна.

Последна измена: 2 септември 2016
  10. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
  11. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Единствен начин да се оправда своето е да се критикува туѓото. Ние странско сме слушале Ники Минаж, Лејди Гага, Аријана зошто други добри пејачи не познаваме нели исто како што од балкански песни има само турбо фолк да се слуша. :clap:
    И ако за мене цар бил Моцарт, за друг Цеца, сериозно на исто ниво сме?

На Victorian, sjdgo, Ketchup и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Нормално дека не сте, и затоа за тебе следува Нобелова награда за вкус :clap:.

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Јас можам сè да слушам. Од Ники Минаж до Лана Дел Реј. Ама турбофолкот жими сè не го можам. Ми ствара нервоза и напнатост. Еднаш една другарка ми пушти, абе ко што бев нервозен ми доаѓаше да земам чаша и во ѕид да мавам.

На kjukli, theowndemon, sjdgo и 3 други им се допаѓа ова.
  14. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    10.358
    lajk ako go sakas turbofolkot poveke od se

15. Punk girl

Punk girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    436
    До степен да се соблакаат голи за поголеми пари и да праат будали од себе

16. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.970
    Допаѓања:
    81.301
    likeeeeeeeeee :inlove:

На Victorian и elimkd им се допаѓа ова.
  17. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Во Шабан :l: царот, кралот, гордоста.
    Кога пее Шабан и БОГОВИТЕ молчат :angel:

Пред некоја година низ тв гледам еден дечко од земјава наша, што пеел кај ѕвездите на гранд, го прашуваат како е задоволен од настапот и тој вика: Мене животна цел ми беше да го ЗАДОВОЛАМ Шабан, па тој гласаше за мене и сега сум многу среќен...го ЗАДОВОЛИВ.... :wasntme:
    Животна цел му бил Шабан да го ЗАДОВОЛИ? Епа ете го задоволил, сега и да умре нека не жали :makeup: И Шабан задоволен и овците на број.

На Victorian, kjukli, sjdgo и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991

Дека немало текст во турбофолк....

На presiosaP му/ѝ се допаѓа ова.
  19. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    4.392
    До степен на неповрат

20. celineparis

celineparis Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2014
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    2.575
    Јас мразам и рок и турбофолк. А метал па органски не можам да поднесам. Ама за моја среќа не познавам многу што слушаат рок и метал, али затоа скоро сите што ги познавам слушаат српско и ми смета тоа ама јас тешко дека можам да сменам нешто затоа што кога ќе почнам да зборам за нешто паметно они го вртат муабетот накај примитивните песмици.