Дали на општа мед. во Тетово се оди секој ден на предавање? Прашувам дека сум од Скопје и за да не морам да спијам таму
Па тие ќе ти кажат дека мора но ние не одевме и не правеа проблем секако не разбираш само губење време е тоа.Само вежбите се обавезни на нив мора да одиш. Предавањата се на албански јазик,испити полагаш на македонски и учиш од македонски книги.
Јас сум прва година општа медицина во Тетовскиот Универзитет,и можам ди ви кажам ако ви требат други информации!
Воглавно тие што нема да успеете на уким или после сакате да се префрлате запишете се тетово со цел подоцна да се префрлите бидеќи е така полесно.Факултетот генерално е добар но нема програма за студенти од други јазици и тоа те кочи.Има испити кои ги полагавме на албанскијазик,есејски прашања и заокружување.
Здраво дечки. Запишан сум на уким општа медицина но сакам да се префрлам на тетовскиот. Како е таму со услови на студирање, испити, предавања, вежби... Дали се задолжителни присуства на секоја вежба или? Ви благодарам за секоја информација!!