Здраво,бев запишана една година на тетовскиот и од искуство би ти кажала доколку не разбираш албански нема да се снајдеш бидеќи предавањата се на тој јазик па и вежбите нешто можеби ќе ти објаснат на вежби и задолжителни се и вежбите и предавањата.Материјалот е во глобала ист сега мислам е сменета програмата тетово,дипломата е секако призната но после за специјализација мислам дека гледаат од кој универзитет си.Доколку има нешто повеќе слободно пиши ми пп ќе ти објаснам.
Сега исти сме сите,мислам кога ке конкурираме за специјализација. Сега имаме исти проценти и тие што студираат во УКИМ и тие во УГД и ние во Тетово!
Zdravo Me interesira dali ima nekoj sto e na Praven na Tetovskiov Univerzitet? Da spodeli kakvi se profesorite, koi predmeti gi ima vo treta godina, kakov e nacinot na isprasuvanje i ocenuvanje i sl? Ve molam koj znae nesto neka mi pise, itno mi e.. blagodaram odnapred
На сите факултети има три уписни рока, каде е веќе пополнета квотата нема дополнителен рок. Соредете резултати со претходни години и видете дали имате шанса.
Јас не можам да ги најдам ранг листите од минатите години, дали можат да се видат и дали некаде воопшто ги има?
Zdravo koj ke se zapisua na tetovskiot univerzitet vaa godina i kako e za smestuvanje .Znam se gradi studenski dom ama ima alternativa ako ne go pustat
Ги нема листите од минатите години,само од оваа година од прв рок ќе ги објават и доколку има место ќе има и втор уписен за на ОМ.Во 2021 не беа пополнети прв и втор имаше и трет уписен рок.
Здраво, дали ќе може некој да ми даде некои подетални информации околу насоката општа медицина на универзитетот во Тетово, каква е конкуренцијата, со колку поени се влага и општо за факултетот предавањата итн.
Zdravo, dali mozebi nekoj znae so kolku poeni od prilika se vlaga na opsta medicina vo Tetovo. I isto taka moze li podetalni informacii okolu samiot fakultet, diplomata. Fala vi.
Zdravo, dali nekoj znae so kolku poeni e zapisan posledniot na opsta medicina vo tetovo lani? I dali voopsto konkurencijata tamu e golema? Fala odnapred