Државен Универзитет - Тетово

Дискусија во 'Образование' започната од rakce69, 18 април 2013.

1. Fluke18

Fluke18 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2017
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    17
    Здраво,бев запишана една година на тетовскиот и од искуство би ти кажала доколку не разбираш албански нема да се снајдеш бидеќи предавањата се на тој јазик па и вежбите нешто можеби ќе ти објаснат на вежби и задолжителни се и вежбите и предавањата.Материјалот е во глобала ист сега мислам е сменета програмата тетово,дипломата е секако призната но после за специјализација мислам дека гледаат од кој универзитет си.Доколку има нешто повеќе слободно пиши ми пп ќе ти објаснам.

На DrGentleman му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Valon01

Valon01 Активен член

Се зачлени на:
    9 јули 2022
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Сега исти сме сите,мислам кога ке конкурираме за специјализација.
    Сега имаме исти проценти и тие што студираат во УКИМ и тие во УГД и ние во Тетово!

3. Helena_Zamfir

Helena_Zamfir Нов член

Се зачлени на:
    26 јануари 2023
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    Zdravo
    Me interesira dali ima nekoj sto e na Praven na Tetovskiov Univerzitet?
    Da spodeli kakvi se profesorite, koi predmeti gi ima vo treta godina, kakov e nacinot na isprasuvanje i ocenuvanje i sl? Ve molam koj znae nesto neka mi pise, itno mi e.. blagodaram odnapred

4. Helena_Zamfir

Helena_Zamfir Нов член

Се зачлени на:
    26 јануари 2023
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    ?????

5. Loly Mara

Loly Mara Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2020
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    24
    Zdravo, dali voobiacaeno na opsta medicina vo Tetovo ima i vtor upisen rok?

6. Arzu

Arzu Активен член

Се зачлени на:
    9 јули 2023
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    4
    И мене истото ме интересира

7. злоба

злоба Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    3.746
    На сите факултети има три уписни рока, каде е веќе пополнета квотата нема дополнителен рок. Соредете резултати со претходни години и видете дали имате шанса.

8. Arzu

Arzu Активен член

Се зачлени на:
    9 јули 2023
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    4
    Јас не можам да ги најдам ранг листите од минатите години, дали можат да се видат и дали некаде воопшто ги има?

9. Paooo

Paooo Нов член

Се зачлени на:
    30 август 2023
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zdravo koj ke se zapisua na tetovskiot univerzitet vaa godina i kako e za smestuvanje .Znam se gradi studenski dom ama ima alternativa ako ne go pustat

10. Paooo

Paooo Нов член

Се зачлени на:
    30 август 2023
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Ni jas nikade nemozam da gi najdam

11. Fluke18

Fluke18 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2017
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    17
    Ги нема листите од минатите години,само од оваа година од прв рок ќе ги објават и доколку има место ќе има и втор уписен за на ОМ.Во 2021 не беа пополнети прв и втор имаше и трет уписен рок.

12. helios

helios Активен член

Се зачлени на:
    27 мај 2024
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    Здраво, дали ќе може некој да ми даде некои подетални информации околу насоката општа медицина на универзитетот во Тетово, каква е конкуренцијата, со колку поени се влага и општо за факултетот предавањата итн.

13. pinkflowers8872

pinkflowers8872 Нов член

Се зачлени на:
    9 јули 2024
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo, dali mozebi nekoj znae so kolku poeni od prilika se vlaga na opsta medicina vo Tetovo. I isto taka moze li podetalni informacii okolu samiot fakultet, diplomata. Fala vi.

14. Tulip9

Tulip9 Активен член

Се зачлени на:
    2 август 2024
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Zdravo, dali nekoj znae so kolku poeni e zapisan posledniot na opsta medicina vo tetovo lani? I dali voopsto konkurencijata tamu e golema?
    Fala odnapred

15. Kotto

Kotto Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2021
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    1
    Zdravo dali nekoj se ima predeleno vo tetovo od pmf, jas podnesov dokumeti sega za nastavma nasoka biologija hemija pa nemozam da docekam rezultati od ekvivapencija. Gledam tamu ima primer opsta hemija 1 i opsta hemija 2,a na pmf imam polozeno opsta hemija nz dali ke mi gi priznaat dvete...

16. NCIS

NCIS Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2019
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    172
    Ke vidis toa so shefot na katedrata okolu priznavanjeto. Ne znaes dali znaes deka predavanjata se na albanski jazik

17. Kotto

Kotto Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2021
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    1
    Pa jas mislam da gi zamolam da ne slusam, samo materijali za ucenje da mi dadat. Bidejki veke mi e se slusano na pmf ama so nova programa mnogu ispiti mi vratija

18. NCIS

NCIS Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2019
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    172
    Prasaj si,vonredno nema na tie smerovi. E sega ako si vrabotena moze ke ti dozvolat da ne odis na predavanja. Iako smetam deka podobro e koga se odi na predavanja,ako si malku borbena i ako se interesiras,sto za predavanja sto za vezbi,objasnuvaat. Barem mene mi bea profesorite super,i me naucija deka sum edna makedonka. Grupite so studenti ne se golemi. Ps jas bev na bioloshki institit biohemija

19. Kotto

Kotto Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2021
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    1
    Jas veke rabotam,imam 35 godini,na pmf se islusano se kako treba. No od licni pricini pravev dosta pauza se vrativ na fax 2022.Samo so poedini profesori tolku se zaglaviv da nz kako goapod da se eve 17 god sum na pmf uste istite maltretiraat,pa uste i gledam poedini asistenti tolku vo film kako nz sto da rabotat, ne e problem vo znaenje jas znaenjeto go steknav na pmf. Mene sega mj treba da polozam da zemam veke taa diploma aman