Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дрога

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Angel.in.dark, 5 јуни 2010.

1. Seznajka2

Seznajka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    119
    Немам користено,не користам,нема да користам....никад пробано,непозната тема,шпанско село за мене :D

На srcekrsacka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.004
    Како би ми дошло добро во моментов да распалам еден џоинт. Yeah 8)

На Lolo5, ku4ence, Lallly и 2 други им се допаѓа ова.
  3. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Ааааааааа Офи :o ако палиш ај пушти неколку шатови по лп :$ , и мене добро ќе ми дојде.

Да имав трева дома, сега наместо со темјан ќе ја кадев куќава со џокле :D, да ги избркам лошите сонови :swear: .

На Lolo5 и Offspring им се допаѓа ова.
  4. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.004
    Немам, иначе ќе пуштев :( Очајно ми се чади недела дена уназад, ама неможам да најдам :(
    Две години немам чадено, па човек сум и јас :(

На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    И јас не сум ништо поарна, т.е. малце сум, јас немам пафнато :D едно 7-8 месеци ако не и повеќе.
    За наоѓање се наоѓа, има, и тоа квалитетна, чиста, не прскана, ама не ми текнало да му кажам на Петко да земе, да се опуштме малку.
    Утре ќе му дадам задача да набави во најкус можен рок, па да ти пуштам едно „пакетче“ по пошта :rofl: ?

На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.004
    Ахахаха јас недела дена пекам и му досадувам на мојов да набави, ама изгледа и заборавил, а мене секое сабајле ми текнува на тоа кога ќе станам :wasntme:
    Тоа е, ги изгубивме таквите кругови, се воозбиливме малку и сега неможеме да најдеме, за разлика од порано.
    Утре ќе му запнам сериозно да најде како знае и умее :)

Ееее кога ќе ми текне на порано и тоа како во средно бегавме од час за да пушиме :D Луди денови, дефинитивно :) Ми треба онака да се опуштам, ептен сум напета некако, штета што не се сетив порано :P

На Lolo5 и najubava2010 им се допаѓа ова.
  7. Star19

Star19 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    70
    Јас никогаш не сум пробала, тоа е последно нешто што ке го пробам и сум многу против. Ама секој за себе нели? :rofl:

8. Smileeee

Smileeee Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    75
    Никогаш немам пробано ,а не ни сакам да користам и НЕМА ДА КОРИСТАМ!
    Мн мн ама баш онака најмногу сум ПРОТИВ ДРОГАТА!

Незнам мн за дрогата ама доволно знам за да ја мразам.

Уште едно нешто НЕ СИ ГО УНИШТУВАЈТЕ ЖИВОТОТ СО ДРОГАТА :fubar:

9. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.099
    Се извинувам што ви се уфрлам на маса, али јас на мојот 'Петко' да му речам да ми набави ќе ме телепортира надвор од дома по брза постапка :D А си бев по малку лудичка дур бев мома :smoke: С'к нема, с'к сам озбилна жена :emo:

На Offspring му/ѝ се допаѓа ова.
  10. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    никад не сум пробала дрога и нема ни да пробам,познавам мн луге кои се наркомани и вистина ми е жалл за нив зашто си го уништуваат здравјето и животот,
    голем противник сум на дрогата па макар да е и само џоинт
    лугето се свесни за тоа колку штета прави али за жал ја конзумираат :fubar: :(

11. Ashling

Ashling Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.577
    Секаде само џоинт, џоинт и уз пат нешто друго или се во едно дрога.
    А, за диазепамите, лексилиумите што да кажеме?
    Или само затоа што се легални не те дрогираат?
    Не дека не ги користам, ги користам некогаш и повеќе отколку што треба, но кога се споменува дрога одма ви текнува или на џоинт, екстази, кока и хероин.
    Погледнете малку и кај легалниве работи.
    Само затоа што законот кажал дека се легални не значи дека се добри и обратно.
    И алкохолот исто така.
    Лош е крајно е лош.
    И од него се станува зависен.
    И не треба да е легален.

На Alanna, n.a.t.t.y и Offspring им се допаѓа ова.
  12. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.004
    Или кога веќе е легален алкохолот, да е и марихуаната легална.

На Lolo5 и Lallly им се допаѓа ова.
  13. Ashling

Ashling Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.577
    Да,ама тогаш нема да е исто "Се испијани со едно пиво" и "Се надува со еден кец" :)
    Во првиот случај имаме wanna be фраер со плацебо ефект, а во вториот само пичка кој од незнаење испаднал фраер :)
    *Зборувам за седмоодделенци кога слават нова година во стан.
    (Можеби сега границата е подолу, шестоодделенци и подолу и подолу) :D

На Offspring му/ѝ се допаѓа ова.
  14. nela.oh

nela.oh Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    270
    Понекогаш се чудам сама на себеси, како со своиве прилично слободоумни размислувања и хоризонти, јас сум против дрога - секаква! :^)

Би било сосема логично и нормално кога сум оупенмајнд за се останато, исто да размислувам и за неа, али ај... просто ја мразам, се ужаснувам, се гадам. :puke:

Не осудвам други, впрочем сум се дружела на 16тина год со прилично навлечени луѓе на марихуана (и зато никој, ама никој жив не може да ме убеди дека не ствара таа зависност. :!: Можда мала, ама по користење подолго од неколку пати излишно е секое правдање... И секој кој вика дека не ствара зависност јас го сфаќам како начин за нивно себезалажување со цел чиста совест или лице пред народот...) И во такво друштво јас не паднав на искушение да пробам, напротив секојдневно се карав со другарите зошто не прекинат...

Боже мој, ако сакам адреналин земам матам саат време физичка активност, ако сакам опуштено земам чаша црвено вино и пуштам чилаут, водам љубов... самата помисла за поздрав живот ме прави среќна и задоволна, не ми треба хемикалија да уживам, нити пак билка.

А богами, сум имала премногу тешки моменти, разочарувања, болки, лоши влијанија за да ми служат како поттик да посегнам... и да, премногу се ценам шо не сум подлегнала ниеднаш на такво искушение.

Енивеј, кој како си сака нека си тера. Секој си се води по свои принципи.

15. Shortie

Shortie Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    71
    Јас искрено сум против догата..

Со исклучок на марихуаната што уствари ми отвори некои нови хоризонти не консумирам редовно ама знам еднаш месечно да си запалам и супер ми ее..^^

A да и не жалам...гајле ми ее

16. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Сум имала можност во животов повеќе пати да пробам повеќе видови дроги. И сум пробала, и замислете, не сум зависник!
    Додека не пробаш не знаеш е работава, а во животот се треба да се проба :lol: Шала на страна не е за секого. Само глупави ми се тие едносмерни муабети, за познаник кој еднаш пробал и станал зависник. Абе ајде.

Јас не сум против дрога, јас сум против глупавите луѓе што не знаат како да ја користат, а може да биде корисна и тоа многу, ако е конзумирана на вистинскиот начин. Малку деликатно прашање е и што е дрога, бидејќи нели во дрога (drugs) би требало да се сметаат апчиња, од кои нели, некои се користат за лечење на болести, а во дрога се вбројува и марихуана и остали природни „дроги“, па според ова секој еднаш во животот се издрогирал, ама ајде нема врска да не ја разграничувам темава.

Како што кажав, дрогата ко дрога не може да биде лоша и не може да предизвика зависност ако со неа се ракува прописно. Дрогата е единствено лоша само под контрола од глупави луѓе. Осудувам наркомани, не наркофили. Од еднаш не се станува зависник, долг е патот до зависност. Е сега пропагандите си го прават своето во врска со зависноста и штетноста, ама подобро е што е така, дрога не е за секого и има секојдневни примери за тоа.

На Shortie и n.a.t.t.y им се допаѓа ова.
  17. Gunshine

Gunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    666
    Значи не пушиш, не пиеш и не земаш синтетички лекови? :)

Искрено, не го сваќај ова како нафрлување, ама лицемерно е да си против дрога, а да уживаш во едно фиљанче месечно. Сега сваќам, тоа се некои си етички и морални принципи -да кажеме не на дрогата, ама па и ко што кажа Нимерија, дрога ти е дискутабилна категорија.

Имам пафнато 2 пати мара и уала! Ништо не ми е.
    Дечко ми порано дуваше почесто (3-4 пати месечно) најчесто у парк и слично, пробува некои експерименти со хашиш и не е наркоман. И никому ништо.

Инаку, good point you have there Nymer. :)
    Башка, многу поголема паника (сеа така да ја наречам) и предрасуди раѓа самиот збор: дрога, бидејќи е секогаш во негативна конотција споменат од мас медиумите. Зошто не се спомнува ете, хлорамфениколот или морфиумот како дрога? И неговите деривати?

Крај краева, па кои сме ние да судиме па..

На Nymeria му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Исто ова ми е многу, како да кажам, слепо гледање на работите, водено според нечие туѓо. Не зборам конкретно за членкава што го напишала, туку за сите што „не им треба хемикалија за да уживаат, ама за опуштање им треба вино“. Никој не може да ме убеди дека не му треба ништо за уживање, ако не, зошто пиете алкохол при секое (скоро секое) излегување? Не дека не може да се ужива без алкохол или дрога, може, само што ете има нешто што секогаш при излегување те тера да земеш алкохол, понекогаш и нешто друго, уште од помали не привлекува тоа бидејќи знаеме дека ни е забрането, а подоцна најверојатно прераснува во навика (тука зборувам за алкохол).
    Не сакам да звучам како да сум про-дрога или дека ги охрабрувам сите конзумирачи на истата, бидејќи сум далеку од тоа, само ме нервира тој двоен стандард во однос на пороците. Ако не користиш барем не осудувај. Цврсто стојам на тоа дека се во умерени количини е добро, и дека дрога (па и алкохол) не е за секого. За се треба одреден степен на свест.

19. Shortie

Shortie Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    71

Значи ај да појаснам сакав уставри да кажам дека марихуаната не ја сметам за дрога ,според мене..А за срања како крекови,кристали итн.итн никад не сум помислила и не глеам баш некоја корист од нив тоа и беше целата поента..али нвм..позз до тебе

20. nela.oh

nela.oh Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    270
    Види вака, секој кој користел дрога (било каква) без разлика дали неколку пати или почесто, го дели твоето мислење и тера во таа насока на филозофирање. И секогаш има споредби од типот - алкохол и дрога е исто, алкохолот е и полош, бла бла... Се тоа мене ми звучи како да барате оправдување за тоа што го конзумирате. Абе кога веќе си уживате во неа што има да споредвите со други зависности, што има да се правдате? Па уживајте си и свиркајте. Сепак, тоа е лично за вас.

И слепо гледање на работите има секој кој има спротивно мислење од вас или секој кој не користи дрога? Не е слепо гледање ако јас си се водам по нормални и здрави животни принципи. Ау да, заборавив дека живееме во време кога зависностите, деликвентноста и број др појави се веќе нормални, а се останато е ненормално. Па во ред, сметајте ме во НЕнормалните... :D

Иако постот не се однесвеше на мене, ама пак ќе кажам, јас никој не осудувам, ни пак ме интересира кој што прави. И да, и дрогата и алкохолот се зависности - точно и сум против двете, али да ми споредите чаша вино (која бтв има безброј позитивни последици по здравје ако се конзумира ретко нели, дали за крвен притисок или за намалување холестерол итн...) со дрога, која и да е, што има последици хмм сигурно не позитивни, ми е нешто апсурдно!

Мислам дај уживајте во неа, супер :rock: ама избавете не од пропаганди од типот се е зависност па зато јас ја бирам дрогата и ја оправдувам... |(