Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дрога

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Angel.in.dark, 5 јуни 2010.

1. Night Rider

Night Rider Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    715
    Знам, но се прашувам какви мозочни процеси се одвиваат кај луѓето кои гледаат Мтв и Сител :)
    Не верувам дека и најтешката дрога има полоши последици, но подобро да не одам во таа насока, сепак темата е за друго.

На BoneMachine му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.277
    Tвоите дома гледаат вести, Јади Бурек, Среќни коцки и ним сличните срања? Какви ставови имаат?

Ете ти го одговорот.

3. Night Rider

Night Rider Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    715
    Моите, мислиш на родителите? Гледаат вести но за среќа не сум забележал да гледаат Јади Бурек, Коцки и тие работи, сачувај боже.

4. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.277
    Која среќа ја имаш ти човече, не си свесен. :)

На tessie, 702706 и Night Rider им се допаѓа ова.
  5. 702706

702706 Активен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2015
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    359
    Дувам секојдневно од пред три години,со неколку паузи... Не ствара зависност ама ич,боље ви е да дувате него цигари да пушите искрено... Едноставно убаво ти е и сакаш пак да земеш,кога не сум земала не сум имала некои кризи и слично ама ептен ми е подобро од кога земам ептен сум посмирена и подобро се осеќам :) ...

На Lolo5, mentol, Arthur и 3 други им се допаѓа ова.
  6. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.403
    Допаѓања:
    9.322
    Не конзумирам, и не се осмелувам!!!

На Oscar Lady му/ѝ се допаѓа ова.
  7. tiesto

tiesto Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    13
    Дали можи да се напрај тест за присуство на дрога преку влакно од коса ?
    Колку пари од прилика можи да кошта,процедури и сите други работи.

8. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.296
    Допаѓања:
    17.824
    Јас цигар никад немам пробано не па дрога, немам ни помислено, никогаш не би пробала, во никој случај ни од љубопитство! Ме ежи самата помисла на тоа ЃУБРЕ!

На twilight123 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Па нарко тест ти е тоа преку влакно мислам, се гледа се таму и за дрога и за цигари.

10. lealealea

lealealea Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2013
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    265
    да секако дека можи но ислкучиво со влакно од препоните(интимата)

11. tiesto

tiesto Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    13
    И јас не би пробала дрога ама се сомневам дека се дрогира блиска другарка

12. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    откри ли дали се дрогира другарка ти...ако е така што побрзо помогни и...спаси ја од тоа зло....никогаш не сум пробала цигари ни нешто повеќе а ниту помислувам на вакви нешта...

На twilight123 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. citiesinflames

citiesinflames Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    272
    Допаѓања:
    391
    не би конзумирала дрога само за да се направам фраерка. за дрогата немам сјајно мислење,но тревата некако ја одделувам од тие тешките дроги,бидејки не ствара зависност како на пример кокаинот. луѓето овдека што конзумираат дрога од лично искуство е страшно.....преезапрепастувачки. и да и во македонија се произведува дрога. добро и детално сум запознаена со мааните на дрогите. сум пробала трева 4-5 пати и толку беше.
    значи се имам дружено со СЕКАКВИ, и со наркомани такоџе. ајде за тревата, јас кога пробав незнам..ништо не осетив ко некои што викаат лелееее што убаво ми е..... но имам видено што кокаинот им прави, што прави метадонот им прави, што метамфетаминот им прави, што екстази им прави и ред други работи.
    од една работа во државава сум разочарана.(може во други градови не е така,може па и во други држави е вака, но сега ке кажам само за нашава мила македонија) се знаев со една наркоманка.ко беше малку при свест правеше доста добар муабет и паметен и се. тревата ја пушеше ко цигари ја како пушам и не и делува веќе, значи прегорена е векје. типката има сега 32-3години. и гледав што прави.значи ке дојде понеделник, и таа оди во нешто ко болница(не ми текнува како се викаше,што беше тоа), и даваат шишенца со метадон внатре за цела недела да пие...ке ги земе шишенцата и наместо да ги пијат, они со шприц ја внесуваат во нив.....и посем неможев да ги/ја гледам и се тргнував од нив/неа...викам добро зошто тоа го пиеш/шприцаш? вика "тоа е метадон, и е лек за наркоманите.оно метадонот ствара зависност,значи они ни даваат дрога за без пари, за џабе." јас се запрепастив, пошо пред тоа немав поима што уствари е тоа. и ко ке го примат во себе гадно е да ги гледаш,,,ептен гадно....и се изреволтирав малку на здравството, зошто уствари им прават зависнот од друго нешто?!!!! демек ги лечат. на овој к**ов ги лечат. им даваат за да ги истребат. и ми кажа еднаш таа неркоманка и нема да го заборавам тоа што ми го кажа:" од дрогата има лек, но...од лекот нема лек." (иначе ова за метадонот како го даваат се случува во кавадарци).
    ако човек се дрогира, и ако нема силна желба да се откаже....друг неможе да му помогне, да го одвикне од тоа..може се се се да направи но дрогирашот нема да се откаже ако нема силна желба. јас знам другарка на 16 години беше тежок наркоман од кокаин и метадон, сите заби и испопаѓаа, девојчето беше преубаво и имаше прекрасни сини очи....таа на 16 години изгледаше како зомби...ја однесоа на село у карантин и беше у карантин во куката 3 месеци. избега 3 пати од куката.што не и изнакупија,каде не ти ја однесоа, не помогна ништо за таа скроз да ја остави догата. сепак, се врати малку како што викаат, у живот. ја порасна косата, почна поженствени работи да носи....но, не ја откажа дрогата,и до ден денес таа секој ден прима по малко количество дрога без разлика што е , битно дрога да е. а девојчето е како ангел кога ке ја погледнеш, и некогаш ми паѓа многу грев за неа,али јбг таа е....

На ku4ence му/ѝ се допаѓа ова.
  14. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    да во право си @citiesinflames јас мислам дека треба да пробаш да му помогнеш на некој кога веќе знеш дека тргнал по лош пат..та рече дека се сомневала во другарката значи треба да и пружи некаков вид помош...е сега ако девојчето не е навлегло премногу во дрогата незнам дали и има спас..но сепак треба да проба таа или да разговара со нејзините родители...

На citiesinflames му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mackica1

mackica1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    1.721
    Имам пробано само канабис ама тоа и не е дрога уствари, и не е ништо посебно, ме искулира некако и ептен бев slow motion ...

16. tiesto

tiesto Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    13
    Почнав да се сомневам кога ќе си дојдеше од скопје (во ск студира) очите и беа црвени и е многу ослабена.Пред некоја недела беше во бугарија на саем за коли го нема повеќе црвенилото во очите дали има прекинато или било од друго црвенилото нз

17. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Трава имаат пробано повеќето што ги знам, и не се зависници еднаш во 2-3 месеца прават, немаат ни кризи ни нешто такво, чисто за забава, сепак не сум пробала нит имам таков план, не ме привлекува едноставно.Иако овие си се држат добро, имам еден во клас што начисто го изеде таа трава, зависник стана, се исуши стап се стори, ни амбиција има за учење ни за нешто друго.Пола пари на ескурзија за тоа ги даде, од 5 дена 6 беше надуван, е од тоа веќе ми се згрози.
    Нејсе во државава ништо од другите дроги не е чисто, во екстазите над 50% е ангелски прав кој што содржи добар дел амонијак и цијанид, хероинот ич муабет да не правам, освен што ставаат бензин и што уште не, да пробаш хероин треба стварно да си глуп туп и неупотреблив, ЛСД колку што знам не ствара физичка зависност ама мозокот партал ти го прави, белото е може нешто подобро во состав, затоа најскапа дрога е 50 евра грам.Имам слушано дека мешаат кафетин дијазапами и уште неколку вида на апчиња, спрајт со сируп за кашлање, мислам луѓево нормални ли се или до мене е:^)

18. Bonx

Bonx Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2015
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    44
    Секаде секс,дрога и рокенрол, a кај нас дркање,родео меко и турбофолк. ;):lol:

19. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    Сите дроги. Хероинот е најдобар.
    Не препорачувам. Останете си на алкохолче, цигарче и кафенце. :)

На LUCERKA му/ѝ се допаѓа ова.
  20. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.370
    jas imam probano heroin i ne vi preporacvam na nikoj ,a glupostite so gi citam deka ednas ako probas i deka gotovo e se teshki gluposti(osven ako si epten labilen)........narkomani ima okolu nas i povekje o shto mislime drogata e na dofat na sekoj taka da samo so um.....

На ninja35 му/ѝ се допаѓа ова.