Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дрога

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Angel.in.dark, 5 јуни 2010.

1. veren

veren Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    1.270
    кој сака може да се дрогира, сам си бираш каков ке бидеш во животот дали зомби или човек тоа е :)

На Sesil, Arthur и Ketchup им се допаѓа ова.
  2. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208

јас мисалм дека подобро е да не пробаш никогаш отколку да мислиш дека никогаш нема посегнеш повторно и нема да бидеш во канџите на тоа зло...

На kjukli и Rama им се допаѓа ова.
  3. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.370
    e pa site tuka demek jas ne jas ne ...nema da probam nikogash ova ona zatoa vi velam imam probano i da ne probuvate najdobro ke vi bide....znaci iskreno vi kazuvam

4. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    ако не ти е тешко кажи ни зошто проба..што осети по тоа што го проба...нели помислуваш некогаш пак да земаш..се каеш ли..ке бидеш од корист за младината да не псоегнуваат...

5. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.370
    Пробав на старост,не на тинејџерски години ми е муабетот...значи на крајот испаѓа дека се е во друштвото....начекав такво друштво и нормално од љубопитност да видам што е како е......а и имав западнато во некој тежок период и тоа ми дојде како лек да не речам....и ништо пробав што пробав нема поубаво чуство во моментот не одрекувам мислиш дека можеш се итн итн.......неколку пати беше се на се земањето ама не во континуитет......па така имало господ си го собрав умот

6. Lotus-14

Lotus-14 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2014
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    664
    Нема пробано никогаш, да не зборам предвреме за понатаму па да испадне дека лижам кај што плукам што би рекле. Зависи од карактерот, а најмногу од друштвото. Ако сите го прават тоа може и да не се работи за љубопитност туку за неугодност од исмејувањето од страна на мнозинството. Не ги подржувам луѓето кои подклекнуваат под ваков порок, пред се зошто си велат еднаш не е ништо страшно, подоцна нема ни да се сетат кога успеале да влезат веќе во кругот кој те врти постојано горе-доле. Уште помалце несфатливо ми е оправдувањето дека некој "проблеми се решаваат" само на тој начин бидејќи секој друг бил неуспешен. Подобро да се спречи, него лечи и на крај недајбоже да нема лек. Подобро што е несфатлив терен за мене, би сакала некој со педигре да ми ги разјасни работиве да изанализирам па да пробам да разберам како изгледа од моја страна и да пробам да се соживеам зошто знам ако сакам да осетам нешто туѓо на моја кожа. И по се би нагласила дека еднаш живееме да но буквално и под цена на се невреди тоа еднаш да се прокоцка и да биде како ниеднаш. Не ги осудувам, ова се само некој мои тези. :)

Последна измена: 12 јуни 2015
  7. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    мислам дека тоа е зло од кој нема повраток..не сум искусна ама сите сте свесни и знаете што се случува со таквите случаеви...не сакам овде да солам памет но дај да се свестеме такви работи не ни требаат за да се осетеме подобро барем соред мене...кога сум во депресија ке се изнашлачам со деновии едно убаво отколку да земам нешто што би отишла во неповрат..тоа е мое мислење сепак секој се познава себеси...според мене ДРОГА БЛАГОДАРАМ НЕ ...

едит: некој викаат поради друштвото јас не бис е ни дружела со такво друштво т.е ако осетам такво нешто едноставно ке се отсранам и готово

На twilight123, Kaley и Rama им се допаѓа ова.
  8. citiesinflames

citiesinflames Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    272
    Допаѓања:
    391
    Различни луге и различни карактери :) некој од љубопитност,некој да види дали вистина е тоа што велат:многу ке ти биде убаво, некој ради притисок од друштво и од други разни причини :) така да немора да судиме на тоа кој зошто пробал и што пробал, лугево си кажуваат само дека пробале и кој што искуство имал. Ете и ја иам пробано марихуана едно 4-5 пати повеке беше тоа да видам што е тоа уствари и од љубопитство.некои можда би кажале љубопитноста скапо би те чинела,но ја не велам така бидејки си имам јак карактер,пробав тие неколку пати и толку беше. И не, не се каам за тоа и не станав зависник. :) ;)

9. ReggaeGirl97

ReggaeGirl97 Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2015
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    38
    Jas imam puseno marihuana godina dena I toa mnogu cesto no ne sum osetila nikakvi poslesici osven marihuana nemam drugo probano I ne da se napravam ama najtragicno e sto neznam da rolam hahaha. I da se pofalam imam jadeno kolaci od marihuana I puseno vo ceska togash bev na ekskurzija I sakaaam pak. I eve nemam piseno 8meseci I do sega ne me fatilo nikakva kriza da bi mozela uste bi pusela ama mng e poskapena :/. A drugo nish ne bi probala

10. Elen4e123

Elen4e123 Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    4
    Дали можете да ми објаснете како изгледа човек кој пуши марихуана?Мислам секако има некои промени во неговиот изглед,и ме интересира како можам да препознаам? Ве молам одговорете ми што е можно побрзо,важно ми е

11. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Марихуаната не е дрога, така да нема никакви измени кај човекот. Ниту по изглед, ниту по карактер не може да препознаеш човек што пуши марихуана.
    Освен ако тој сам не ти каже. :rofl:
    Обично човекот кога е „напушен“ од марихуана можеш да го препознаеш по тоа што му се црвени очите и е ептен искулиран. Сепак дејството брзо минува.

На ku4ence, Elen4e123 и crimson им се допаѓа ова.
  12. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    Лежерност, поспаност, желба за изолација, промена на друштво (за да биде со колегите-пушачи) , а после подолго користење пушачите завлегуваат во ткн амотивациона фаза, кога речиси немаат интересирање за речиси ниедна сфера од животот.
    Што се однесува до моменталните симптоми (кратко после земањто на марихуаната) човекот има црвени очи, отечени очни капаци, устата му е сува па често ја мрда и овлажнува, има специфичен несекојдневен мирис (не можам да го опишам) , некои зборат и побркани, несекојдневни муабети.

На ku4ence, LUCERKA, Elen4e123 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.667
    Допаѓања:
    79.679
    Одбивни ми се луѓе што земаат дрога. Некои земаат бидејќи се во криза, во некаков лош период, други земаат за да бидат кул, но воопшто не се. Јас на пример љубопитна сум да пробам џоинт, знам ќе речете така се почнува, но имам контрола. Од еднаш не повеќе, нема шанси да ми стане убаво и интересно. Нема да станам една од оние кои ги мразам, нормално.

14. LikeAPrincess!

LikeAPrincess! Нов член

Се зачлени на:
    21 август 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Никогаш не сум пробала дрога ниту пак некогаш ќе пробам. Доста сум информирана за дрогите и поради тоа што знам дека само можат да ти го уништат животот нема да се осудам да пробам било каков вид дрога. Искрено кога не знаев многу за дрогата ми доаѓаше на ум некогаш да пробам но кога се информирав размислив за последиците и повеќе несакам ни да помислам да пробам дрога. Досега во животот не сум имала пријатели кои имаат пробано некој вид дрога, иако во Македонија има многу луѓе кои се зависници или барем имаат пробано. Се држам настрана од тоа бидејќи сум многу љубопитна и ако некој ми каже дека е многу добро чувството можеби би пробала. Со ова не ги осудувам тие што пробале или веќе се зависници, сепак тоа е нивен живот и тие сами бираат како да го живеат и сами си носат свои одлуки, туку сакам само да го кажам своето мислење во врска со темата. Дрогата според мене е најлошиот поток од трите најголеми пороци на денешницава (Алкошол, Дрога, Цигари). Ако сакам да имам убав и среќен живот пол со љубов пријатели и забава дрогата НЕ ми е потебна. Затоа моето мислење за дрогата е НЕ едно големо НЕ. Ја почитувам реченицата: Кажете НЕ на дрогата, кажете ДА на ЖИВОТОТ!

Со ова го изразувам само своето мислење во врска со темата и мислам дека имам право на тоа затоа не сакам да бидам сватена погрешно. Крај краева секој има право на СВОЕ МИСЛЕЊЕ зарем не?!

На twilight123 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. LadyInTheDark

LadyInTheDark Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2013
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.754
    Е точно!Не знаат шо зборуваат у моментот...Хмм јас пак чудисе зш на бившиот му се сушеше мозокот :rofl::rofl:Јас му велам едно онн дртугооо абе незнам бркотници беше,у последно време ништо не ме разбираше(а пред тоа не беше таков:!: тој како наеднаш да се смени и стана друг човек:(за жал го нема стариот фифи;() Он пушеше марихуана и се зафати со тие работи:( па имавме мн расправии и раскинавме заради тоа..Сепак не би рекла дека е убаво да се тргне по тие патишта (n)

16. teateevska

teateevska Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2014
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    46
    Да ве прашам има ли шанси Адералл да го најдам легално под некое др име инаку знам дека е амфетамин и вака го викаат спид ? Во Америка и во др. Странски држави го користат за подобрување концентрација кај студенти ,но и за слабеење бидејки се губи апетит од него.

17. AziskaStrslenka

AziskaStrslenka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    3.509
    Ај бе да направиме нешто да се легализира марихуаната

18. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Што планираш на направиш жити се? :D
    Македонците единствено што направија за легализација на марихуаната беше супорт група на фб, а богами се собрале повеќе членови. И јас и татко ми ги подржуваме. :rofl:(fingers)

На Осамената09 и AziskaStrslenka им се допаѓа ова.
  19. AziskaStrslenka

AziskaStrslenka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    3.509
    Богами еееј, а знаеш колку би било подобро да може некако да се легализира, спас за Макегомнијава ќе биде жими се, се што имаат досега се флаери и тоа е жално....

На Jenniffer му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Шта чеш, на црно ќе си зимаме. :smoke:

На AziskaStrslenka му/ѝ се допаѓа ова.